PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95376}
6,4 74 tys. ocen
6,4 10 1 73504
4,5 31 krytyków
Garfield
powrót do forum filmu Garfield

Jednej rzeczy nie rozumiem. Wszystkie zwierzęta w filmie mówią, oprócz Oddy'ego. Nie wiem o czym twórcy myśleli robiąc ten film...

Ogółem film nie taki zły (nie licząc koooszmarnego dubbingu, który jak zawsze doprowadza mnie do szewskiej pasji), zwyczajny wesoły filmik, który napewno zdobędzie sympatię młodszych widzów.
7/10

alissa

W komiksie Oddie też nie mówił (odezwał się raz, może dwa przez tyle lat) i pewnie dlatego.

użytkownik usunięty
alissa

W komiksie nie mówił, w bajce nie mówił... to i w filmie, przynajmniej byli konsekwentni :)

alissa

Rzeczywiście ten dubbing był tragiczny, głosy kompletnie niedobrane przez co bohaterzy (ludzie) mówili idiotycznie. Czasem polski dubbing wychodzi nieźle ale w większości to porażka. Co do filmu to nie taki zły może bardziej dla młodszych widzów bo dla starszych to raczej trochę głupawy.

użytkownik usunięty
alissa

Garfield też nie mówi, on tylko myśli w sposób słyszalny dla widza:) A Oddy jest psem, a jak powszechnie wiadomo psy nie myślą.

ocenił(a) film na 7

No fakt Garfield ciągle mu jechał a Oddy nic może jest niemową.

Rorschach_

Nom, ale szkoda ze polski dubbing w innych postaciach niż garfield trochę kuleje...

ocenił(a) film na 7

Nie, skądże psy nie myślą...nie wiem- albo była to ironia albo jesteś zwyczajnie głupi.