PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=873851}

Gdzie śpiewają raki

Where the Crawdads Sing
2022
6,9 50 tys. ocen
6,9 10 1 50480
4,6 27 krytyków
Gdzie śpiewają raki
powrót do forum filmu Gdzie śpiewają raki

Mizeria

ocenił(a) film na 3

Film wygląda jakby w animację Disneya wcielili się prawdziwi aktorzy. Sceny przypominają fantazje jakiejś niespełnionej starej panny. Wszystko dzieje się w idealnych miejscach, o idealnych porach dnia i okolicznościach. Jeśli coś jest złe to tak do szpiku kości, a jeśli dobre to nieskalanie. Strasznie to naiwne. Przez to cały film ciągnie się jak flaki z olejem.
Zaintrygował mnie jedynie wątek gdy zaproponowano głównej bohaterce żeby zgłosiła sprawę nękania na policję. Ta odmówiła bo ktoś jeszcze powie że jest puszczalska (a była). Zamiast tego zaplanowała, tudzież skorzystała z okazji zamordowania tego chłopa bo przecież "trzeba się czasem pozbyć drapieżnika". Po rozprawie na którą miała wywalone bo wszystko zrobił za nią poczciwy dziadzio, dożyła sielankowo swoich ostatnich dni.
Jak się tak dłużej zastanowić to ten przekaz jest przerażający.

ocenił(a) film na 8
luq112

Nawet nie wiem od czego tu zacząć xd była puszczalska No przespała się w całym swoim życiu z dwoma facetami z którymi była w związku. Złe do szpiku kości „był moment w którym tata był dla mnie doby”
Nieskazitelne dobre - jej ukochany zostawił ja na 7 lat xd
Wywalone na rozprawę dlatego się cały czas przejmowala i po usłyszeniu wyroku kamień spadł jej z serca.
Trudno mi opisać jak bardzo nie oglądałeś tego filmu xd

ocenił(a) film na 8
luq112

Nawet nie wiem od czego zacząć. Jest puszczalska bo się w całym życiu przespała z dwoma facetami, z którymi była w związku? Niezłe masz podejście. Jak coś jest złe to do szpiku kości - „był czas w którym ojciec był dla mnie dobry”. Nieskazitelnie dobre - jej ukochany zostawił ja na 7 lat. Miała wywalone na rozprawę - dlatego kamień spadł jej z serca jak usłyszała wyrok. Trudno określić jak bardzo nie oglądałeś tego filmu