PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=873851}

Gdzie śpiewają raki

Where the Crawdads Sing
2022
6,9 50 tys. ocen
6,9 10 1 50480
4,6 27 krytyków
Gdzie śpiewają raki
powrót do forum filmu Gdzie śpiewają raki

Otóż Kya zostawiła zawczasu otwartą klapę na wieży z nadzieją, że Chase w nią w końcu wpadnie. Mówił jej, że lubi tam chodzić w nocy, a że lubił przy tym wypić...Szczęśliwie dla niej zdarzyło się to wtedy, gdy miała najlepsze możliwe alibi, czyli wyjazd za miasto. Czyli de facto go nie zabiła.

ocenił(a) film na 8
kinoman77_filmweb

Prawdopodobna wersja zdarzeń gdyby nie fakt, że z szyi Chase'a zniknął tej nocy wisiorek, który Kya wcześniej mu podarowała.

ocenił(a) film na 7
juliette_77

Zabrała go po jego śmierci-nadal nie czyni to z niej morderczyni. 

ocenił(a) film na 8
kinoman77_filmweb

Nie wiem czy czytałeś książkę, ale po zakończeniu nie miałam wątpliwości jak zginął Chase. W wierszu, który znalazł Tate (wraz z wisiorkiem) po śmierci Kyi były słowa: 'Zwabić go było tak łatwo [...] I spada w dół, wciąż widzę jego wzrok '. Dla mnie było oczywiste, że ona zabiła. W filmie może nie było to tak jednoznaczne, w książce tak.

kinoman77_filmweb

Przeczytaj książkę, tam jest dosyć jasno napisane, że to ona go zabiła.

ocenił(a) film na 7
Kowalski356

W książce tak, w filmie nie jest to oczywiste-z pewnością przyczyniła się do jego śmierci, ale go de facto nie zabiła-uległ wypadkowi, ktory sprowokowała i na ktory liczyła.

ocenił(a) film na 8
ocenił(a) film na 8
Kowalski356

Dokładnie, tam nie ma wątpliwości. Namówiła Chase'a na spotkanie na wieży w nocy, zepchnęła go albo postarała się żeby sam wypadł przez tą poluzowaną kratkę, następnie ściągnęła mu z szyi wisiorek. Wiedziała, że nastąpi przypływ i natura/ przyroda, którą tak ukochała pomoże jej zatrzeć wszelkie ślady. Ot i całe wyjaśnienie zagadki zbrodni.

juliette_77

W filmie na koncu mowi , ze czasem drapiezniki zwabione gina. Po tych slowach pokazany jest pamietnik a w nim ten naszyjnik, ukryty w nim. Nie czytalam ksiazki ale dikladnie tak to zrozumialam.