Gołąb przysiadł na gałęzi i rozmyśla o istnieniu

En Duva satt på en gren och funderade på tillvaron
2014
6,6 8,0 tys. ocen
6,6 10 1 7963
7,3 24 krytyków
Gołąb przysiadł na gałęzi i rozmyśla o istnieniu
powrót do forum filmu Gołąb przysiadł na gałęzi i rozmyśla o istnieniu

: O

ocenił(a) film na 7

Widzę, że będzie reaktywacja tego świetnego reżysera?! Czekam z niecierpliwością. Dajta więcej info!

protepana

No czekam czekam koleżanko :) Roy już nie raz powalił na kolana i liczę że jego specyficzny styl znów dostarczy mi tyle emocji i bodźców.

Fabuła filmu ma się opierać na podróży jakiegoś przedstawiciela handlowego oraz jego upośledzonego przyjaciela. Ma być to historii o roli człowieka w społeczeństwie i o tym jak społeczeństwo kształtuje i zarazem wpływa na nas. Film o marzeniach, radościach, smutkach i fantazjach, nas ludzi. Czyli jednym słowem to co z czego Roy jest znany i to co robi zresztą bardzo dobrze.

Film ma już angielski tytuł pod którym zostanie wydany; "A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence". Na googlach sporo informacji można znaleźć. Co prawda są one szczątkowe bo trochę czasu do premiery zostało ale zawsze można się czegoś dowiedzieć.

Tutaj takie ważniejsze linki byś nie musiała szukać. Co prawda po angielsku ale nic w naszym kochanym języku nie udało mi się znaleźć :P

http://www.nordiskfilmogtvfond.com/news_story.php?cid=2194&sid=10&ptid=4
http://www.screenrush.co.uk/films/film-204107/
http://www.ioncinema.com/film-commentary/2012-cannes-film-festival-predictions-r oy-andersson-a-pigeon-sat-on-a-branch-reflecting-on-existence

Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 7
Dziuchni91

Dzięki wielkie !!! Czekam na Andersona, bo na niego zawsze można liczyć ;). Tylko " koleżanko" , "musiała" <<< okazują się nie trafne ;] No, a tak to dzięki za info i linki i pozdrawiam również :)

protepana

Hehehe przepraszam mnie czasem też biorą za kobiete/dziewczynę :) Sorka za ten błąd pardon. Trzeba przyznać że opłaca się czekać na jego filmy. Nie robi on masówki w przyadku wielu ale za to woli raz a dobrze zrobić spektakularny obraz. 2014 rok to ważny rok w moim życiu więc cieszę się że to właśnie wtedy przyjdzie premiera :)

ocenił(a) film na 9
protepana

coś czuję że będzie arcydzieło. Uwielbiam tego faceta. Według mnie jeden z niewielu artystów reżyserów jacy się ostali. Oglądając jego filmy czuję się zahipnotyzowany, ale bardzo rzadko mam możliwość, nie chcę kraść z internetu, a na dvd w Polsce praktycznie większość filmów niedostępna :( kilka razy próbwałem coś znaleźć. Pewnie na allegro od czasu do czasu się gdzieś pojawią, ale nie mam czasu przeszukiwać.

ocenił(a) film na 7
zbyncom

Roy Andersson mam nadzieję, że pozostanie taką niszą jak niegdyś bimbony Evy Green ;) Dziś to już by każdy chciał, a co uświęcone, to uświęcone.

użytkownik usunięty
protepana

może będzie w niektórych kinach studyjnych, tylko czy dostanę jakieś powiadomienie z filmwebu, jeśli te kina nie znajdują się w moim mieście? poprzedni film miał swoją pl. premierę 6 miesięcy po międzynarodowej.