5,7 13 tys. ocen
5,7 10 1 13210
4,9 9 krytyków
Godsend
powrót do forum filmu Godsend

Po prostu żenada. Nawet nie wspominam o tym, że nic się nie wyjaśniło, ale po prostu to zakończenie było tak debilne, że gorzej się go już chyba zrobić nie dało. A szkoda, bo film był ciekawy i jako tako trzymał w napięciu. Chciałem dać 7, potem zeszło na 6 i tak miało zostać, ale po przemyśleniu nie mogę dać więcej niż 5, właśnie przez to idiotyczne zakończenie. Trzeba mieć talent, żeby tak spaprać film.

ocenił(a) film na 4
0wner2

Zgadzam się. Miało być zainteresowanie widza - co było dalej, a tymczasem wyszło nijak. Nic się nie wyjaśniło, nic się nie rozwiązało. Człowiek leżał ciężko pobity w palącej się kaplicy, a za chwilę mocnym uściskiem ręki ratuje żonę przed zgubą. Później z niewiadomych powodów doktorek wycofuje się w cień, a prasa jest tym zafascynowana. Chłopak nadal ma zwidy itp., ale cóż. Koniec filmu. "Wszystko będzie dobrze". Z tego wynika, że to po prostu najzwyklejszy happy-end.

ocenił(a) film na 3
PanLewis

Czy ja wiem, czy taki happy-end... ja raczej odniosłam wrażenie, że na koniec do głosu znów doszedł Zachary... ta scena jak Adama coś wciągnęło do szafy... i potem te jego oczy... tak jak mówiła wcześniej niania- samo zło...

ocenił(a) film na 6
biedroneczka1326

Gdy zobaczyła "zakończenie" nie wiedziałam czy się film kończy czy zaczyna xP

ocenił(a) film na 4
biedroneczka1326

Tym gorzej dla filmu :)
Mów tak dalej, a zmienię ocenę na cztery :P

ocenił(a) film na 3
PanLewis

Ja głównie przez to zakończenie dałam 3... tak jak mówiłeś wcześniej "człowiek leżał ciężko pobity w palącej się kaplicy, a za chwilę mocnym uściskiem ręki ratuje żonę przed zgubą"... to mnie rozwaliło... skąd on niby wiedział, że jego żona tam jest i Zachary/Adam też??? i skąd się tak szybko tam znalazł??? Od tamtego momentu wszystko się jakoś posypało i stąd moja niska ocena...

ocenił(a) film na 6
0wner2

Film nie taki zły, zły to był De Niro. I fakt to zakończenie było beznadziejne. Tyle, że wyjaśnione zostało, że dzieciak ma jakby podwójną osobowość. Ojciec mówi, że teraz bedzie dobrze, ale po tej scenie z szafą widać, że nie będzie, więc dalej ten sam dramat aż wszystkich nie pozabija.

użytkownik usunięty
wrzos09

A moim zdaniem własnie De Niro zagrał jak zwykle świetnie . Poza tym tak samo uwazam ze zakonczenie zepsuło cały film . Dzieciak próbuje ich pozabijac a Ci przechodza do porzadku dziennego ? A najlepsze jest to ze podobno nagrano 5 zakonczen tego filmu i wybrano najlepsze . Jestem bardzo ciekawa jak głupie były 4 poprzednie skoro to było najlepsze .

ocenił(a) film na 5

tak zakończenie beznadziejne, a na początku film zapowiadał się bardzo ciekawie. momentami trzymał naprawdę w napięciu, ale końcówka wszystko zepsuła, a szkoda...bo mogło być całkiem niezłe kino...

0wner2

Przeczytałam gdzieś, że "nagrano pięć różnych zakończeń filmu i wybrano najlepsze". Nie chcę wiedzieć, jakie "głębokie" były pozostałe cztery..... XD

ocenił(a) film na 6
so_shane

To pozostałe wersje zakończenia, pozwoliłam sobie przekopiować z postu innego użytkownika na forum, bo najwyraźniej wam nie chce się czytać i szukać:
1.zmarł ojciec, naukowiec uratował matkę i żyli dalej spokojnie razem z synem
2.ojciec w ostatniej chwili w obronie żony zabił syna
3.zmarł ojciec, naukowiec oznajmił dziecku, że jest jego ojcem, w małym ujawnił się w 100% syn naukowca
4.ojciec w ostatniej chwili uratował matkę przed próbą zamordowania jej prezez syna, pod wpływem tego zajścia syn odzyskał pełną świadomość bycia ich dzieckiem

ocenił(a) film na 4
wrzos09

Mi pasowałaby trójka.

PanLewis

Zauważyliście, że faktyczne zakończenie jest poniekąd mieszanką tych wszystkich 4?

ocenił(a) film na 3
wrzos09

Mnie chyba najlepiej pasowałaby 2, tylko trzebaby było dokręcić ujęcie jak ojciec wydostaje się z tej płonącej kaplicy

ocenił(a) film na 6
biedroneczka1326

Wydaje mi się, że początkowo myślano o zakończeniu 1 i 3.Ociec zostaje uderzony przez doktorka i nagle w następnej scenie wpada jak gdyby nic się nie stało...wygląda to na 'wpadkę' montażysty:D miałam wrażenie, że kawałek filmu ucięło...i niby skąd wiedział gdzie jest żona i syn?!