PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565162}
6,0 86 tys. ocen
6,0 10 1 85655
5,9 53 krytyków
Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla

Powstanie czy jesteście z tego powodu zadowoleni a może znudzeni już? http://film.onet.pl/wiadomosci/trwaja-prace-nad-filmem-godzilla-2/9xzkd

Ja osobiście cieszę się,że druga część powstanie mam nadzieję,że będzie jeszcze lepsza od pierwszej i będzie po pierwsze więcej Godzilli w Godzilli po drugie niesamowite potwory i po trzecie wspaniała rozrywka dla fanów oraz lepsza gra aktorska ;)

ocenił(a) film na 10
spartakus_filmweb

Ja również się cieszę i jestem ciekaw czy zobaczymy jakieś potwory z TOHO np.King Ghidorah lub Gigan

ocenił(a) film na 9
spartakus_filmweb

napewno bardziej dopracują film ;) może specjalnie ten film jest, niedopracowany by 2 się przyłożyli może się bali klapy finansowej a tu zonk ;)

ocenił(a) film na 8
spartakus_filmweb

Znudzeni, żartujesz? 10 lat czekania na powrót króla ;) i ktoś miałby być znudzony?
:)

ocenił(a) film na 8
Polgard

Hehe są tacy co nie lubią tego filmu i uważają,że to dno i USA nie dało rady ja uważam,że wykonali kawał dobrej roboty :)

ocenił(a) film na 10
Polgard

Polqard dokladnie mialem tak samo , czekalem na nia 10 lat co roku po Godzilli z 1998 ( ktora ogladnalem w 2004) sprawdzalem na internecie czy beda cos rozkminiac z nastepna czescia itd itd... nie bylo nic wiadomo ,zadnych artykolow ani nic , wedlug mnie to dzieki moim modlom ta Godzilla powstala Pan bozia widzial ze rozpaczliwie szukam czegos co bu sugerowalo ze powstanie fajna , ładna Godzilla . Mozecie mi gratulowac :D

ps. Jezeli chodzi o moja ocene film zasluguje na 7-8 ale musielm dac wieksza poniewaz kocham godzille i tyle lat na taka czekalem <3

spartakus_filmweb

Krążą różną pogłoski na temat następnej części. Wcześniej pisałem, że będzie to reebot Destroy all Monsters, ale niedawno przeczytałem również że może pojawić się Wyspa Potworów. To doskonały pomysł- mogli by zrobić wariancję King Konga, (kino przygodowe i monster movie) tyle że wszystko było by tam jeszcze bardziej zmutowane i wyrośnięte do olbrzymich rozmiarów, zaś Godzilla był by jej władcą walczącym z największymi oponentami. Akcja działa by się na wyspie, mroczne, mistyczne miejsce pełne tajemnic i niebezpieczeństw (ogromne owady, pająki i gady- czego chcieć więcej), w takiej scenerii był bym nawet w stanie przeboleć 10 minut obecności samego Króla Potworów. To również dobry pomysł na przywrócenie starych dobrych znajomych Godzilli- Rodana, Anguriusa, czy Mothry (tyle, że z mocno odmienionym designem i bez Kosmosek których jestem wielkim przeciwnikiem), ale również na parę nowych.

ocenił(a) film na 8
szmyrgiel

Wolałbym zobaczyć jakąś odświeżoną wersję "GMK". Co za dużo potworów to niezdrowo (czego doskonałym przykładem było "Final Wars"). Godzilla, Mothra i King Ghidorah zdecydowanie by mi wystarczył. Właśnie zachowanie całej mitologizacji potworów byłoby super (Kosmoski również), może wówczas ludzie zaczęliby sięgać do poprzednich filmów z Godzillą.

Est85

Mi motyw Kosmosek się kompletnie nie podoba. Dlaczego? Małe, śpiewające, przyjaźnie nastawione wróżki w świecie Godzilli- mrocznego, prehistorycznego potwora będącego alegorią bomby nuklearnej (czy też siły natury), czy widać jakieś powiązanie? Kosmoski mi bardziej pasują do bajek Disneya, niż poważnych Kajiu.

ocenił(a) film na 8
szmyrgiel

Ale Kosmoski były elementem mitologii Mothry, więc nie wiem w czym problem. Z tego co pamiętam, to one swoim śpiewem przyzywały Mothrę, żeby ta broniła Ziemię przed niebezpieczeństwem.

Est85

To tylko postać filmowa, jak Godzilli poprawili wygląd i back story tak równie dobrze mogą zmienić Mothrę. Jak małe wróżki małą wyglądać poważnie w świecie Godzilli z 2014 roku? Coś co się sprawdzało w latach 60 nie koniecznie musi sprawdzać się w czasach współczesnych . Inny przykład- Batman: filmy Nolana różnią się od serialu i filmu z Adamem Westem- odnowili kostiumy, usunięto humor, różne absurdalne pomysły oraz kilka postaci (jak irytującego Robina w zielonych gaciach). Wszystkie te zmiany dobrze wpłynęły na wizerunek Mrocznego Rycerza. Można również odnieść się do wspomnianego Batmana w stosunku do komiksów lat 60- zrezygnowali z idiotycznych elementów sf, oraz wszelkich dziecinnych rozwiązań.

ocenił(a) film na 8
szmyrgiel

Ale Kosmoski pojawiały się też w latach 90-tych. Już nie pamiętam, czy były też w "Tokyo S.O.S" i "GMK", czy też ich nie było (dawno widziałem te filmy). Jasne, że nawet w "Godzilla vs Mothra" z 1992 w filmie było sporo elementów komediowych, ale myślę, że filmowy daliby sobie radę z "uwspółcześnieniem" Kosmosek.

Batmany to zupełnie inna sprawa, bo tu seria komiksowa przechodziła mocne zmiany na przestrzeni lat, a to co pojawiało się na ekranie przeważnie odzwierciedlało aktualną wówczas kondycję Mrocznego Rycerza.

ocenił(a) film na 8
szmyrgiel

Super pomysł oby wypalił Wyspa Potworów same potwory zrobione w pięknej grafice,niesamowite efekty no tylko oglądać takie coś ;)

ocenił(a) film na 8
spartakus_filmweb

https://www.youtube.com/watch?v=HUcfO25Y4Po Super muzyka :)

ocenił(a) film na 8
spartakus_filmweb

Chciałbym, aby pojawiła się Mothra. Początkowo wrogo nastawiona do Godzilli (mogliby stoczyć małe starcie w np. Tokio), by następnie w finale filmu połączyć siły przeciwko innemu potworowi (Rodan albo jakiś nowy kaiju). Akcja filmu działa by się niemal natychmiast po 1 części, świat nadal w szoku po tym, co zaszło w San Francisco. Rządy światowe śledzą Godzillę i przy okazji natrafiają na wyspę, gdzie znajdują starożytne malowidła, przedstawiające Godzillę, Mothrę, Rodana, Ghidorę i wiele innych. Kosmitki mogłyby być jakimiś kapłankami w odizolowanej od świata ludności na wyspie. Na zakończenie filmu przebudzenie Ghidory w rowie mauretańskim i jego wystrzelenie na powierzchnię.

Tak to sobie wymarzyłem :D

ocenił(a) film na 7
spartakus_filmweb

Ja bym chętnie widział Godzillę solo, ewentualnie z jednym przeciwnikiem.

ocenił(a) film na 8
spartakus_filmweb

Lubię tego potwora i chętnie obejrzę kolejny film.