PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95938}
6,7 112 tys. ocen
6,7 10 1 111819
4,8 19 krytyków
Gothika
powrót do forum filmu Gothika

Gothika jest ogólnie rzecz biorąc dobrym horrorem. Znakomita rola Hale Berry oraz doskonałe, mroczne, subtelnie budujące nastrój grozy zdjęcia, to zdecydowanie najlepsze zalety tego filmu. Scenariusz jest ogólnie rzecz biorac niezły, rezyseria tez. Film trzyma w napięciu. Jednak historia ta jest dość przeiwdywalna. Przynajmniej dla tych inteligentniejszych. Cała rzecz polega na tym, ze trzeba zrozumiec analogię z lustrem.
Film jest mroczny, operuje mistrzowsko światłocieniem. Kassovitz autor ciekawej Nienawiści wreszcie wrócił dobrym filmem. Film warto obejrzeć. Trzyma w napięciu i posiada pewna dozę refleksji nad istota rzeczywistości jaką postrzegamy. Film z klimatem. Ocena 08/10

ocenił(a) film na 9
fidelio

doskonale sie z toba zgadzam a tak wogule czy ty go lubisz bo mnie sie wydaje ze takkkkkkkkkkkkkkkkk ale to niejest tak barzo wazne jedno jest pewne maszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz dobrego gusciora

użytkownik usunięty
fidelio

No i tu jest problem... bo ja po Kassovitzu spodziewałam się jednak czegoś więcej, a tu ... dupa. Film nudny, przewidywalny i do tego słabo zagrany... Nie zgodze się z tym, że Halle Berry zagrała znakomitą role. Tylko krzyczała, rzucała się po ścianach ;) i nieudolnie pokazywała przerażenie... Ocena 4/10 w tym 3 pkt. za zdjęcia :)

ocenił(a) film na 5

Noi właśnie to darcie pyska i rzucanie się było dobrze zagrane, może nie mistrzowsko i nie była to rola na oscara ale conajmniej przyzwoicie. Film jest ciekawy i ma doskonały klimat - nie wiem czemu ale mam słabość do szpitali psychiatrycznych :)

fidelio

zgadzam sie z: fabula jest przewidywalna, hale berry grala dobrze (bo dramatycznie), jest to dobry horror bo sobie krzyknelam raz czy dwa, i zdjecia tez ok
nie zgadzam sie z: film strasznie sie ciagnie, nim dojdzie do setna... to minus dla scenariusza, przedluzanie ciszy itp, poteguja strach itd, ale do pewnego stopnia, bo jak czlowiek ziewa czekajac na cos bardziej atrakcyjnego nie potrafi sie przestraszyc, bo skupia sie na ziewaniu a nie na filmie :0