PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95938}
6,7 112 tys. ocen
6,7 10 1 111819
4,8 19 krytyków
Gothika
powrót do forum filmu Gothika

Uwielbiam filmy trzymające w napięciu, w których dopiero po jakimś czasie poznajemy prawdziwe losy bohaterów. Właśnie dlatego już dawno chciałam obejrzeć Gothikę. Tak się złożyło, że dopiero teraz miałam do tego okazję. Muszę przyznać, że początek filmu był naprawdę obiecujący. Historia pani psycholog, która w tajemniczych okolicznościach sama znalazła się na jednym z oddziałów wydawała mi się dość intrygująca dlatego z niecierpliwością oczekiwałam na rozwiązanie tej zagadki. Niestety wraz z upływem czasu i rozwojem akcji moja sympatia do tego filmu stopniowo malała. Kiedy w końcu wszystko stało się jasne byłam ogromnie zawiedziona i rozczarowana. Mimo kilku ciekawych ujęć film zdecydowanie nie spełnił moich oczekiwań. Nie sądzę żebym chciałabym obejrzeć go jeszcze kiedyś...

ocenił(a) film na 6
Moniqee

Nie chce mi się pisać własnego posta tym bardziej, że mam bardzo podobne zdanie na temat filmu. Początek obiecujący i dopóki akcja rozgrywa się w szpitalu film ma fajny klimat, ale później to wszystko gdzieś ulatuje i robi się zwyczajnie przeciętny. Jest to jeden z tych filmów, które są tworzone jako hybrydy gatunkowe na bazie sukcesów innych filmów w tym przypadku 6th Sense i The Ring. Niby więc ma wszystko to co podobało się nam w tamtych filmach, ale akcja rozwija się jakoś za bardzo schematycznie. Plusem na pewno jest praca kamery dzięki niej szpital naprawdę wywołuje lekki niepokój.