PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=870019}

Granica mroku

Asphalt City
2023
5,9 1,3 tys. ocen
5,9 10 1 1275
4,0 12 krytyków
Granica mroku
powrót do forum filmu Granica mroku

Nastawiałem się na jakieś disco, ujęcia z ręki, "biegnącej" za bohaterami. Chaos, cukierek. Albo dziennik z zegarkiem na ekranie. A film miał swoje tempo. Tempo, które lubię. Nie było zbędnych dialogów, jakichś tandetnych śmieszków na rozluźnienie, ani pobocznych wątków, które mają chwytać za serce. Relacje między bohaterami bez przegięć. Tło bohaterów pokazane, żeby rzucić światło i tyle. Denerwowały mnie jedynie sceny seksu, ale w sumie po jednej z nich nabierają sensu.
Nikt nie próbował tu grać za dużo. Nie było taniej sensacji.
Dobry Penn. Tak napisana postać, więc ładnie oddał ekran. Ale jego styrana twarz na plus dla filmu. Dobra gra Tye Sheridana. Nie próbował błysnąć. Świetny Michael Pitt! Szkoda, że tak mało, ale w sam raz dla filmu.
Mało patosu. Bez ordynarnych schematów.
Nie wyskoczysz z kapci, bo tu mało adrenaliny a więcej wczujki, do czego to zmierza.
Lubię slow movie, oddech, brak niepotrzebnych gadek. Tu się dobrze odnalazłem, bo nie liczyłem na kino akcji.

ocenił(a) film na 9
Quadrath

Mako adrrenaliny? Chyba oglądaliśmy inny film. Ten film to synonim adrenaliny z krotkimi zjazdami.

Quadrath

No właśnie także miałem podobnie ponieważ przed obejrzeniem przeczytałem opinie. Adrenaliny to tam było dla mnie od cholery. No i najlepsze oczyszczenie głównego bohatera na końcu. Nie wiem co oni w tym Cannes brali że tak ocenili naprawdę dobry film. Dawno nie widziałem tak dobrej pochwały dla czyjejś potrzebnej i niesamowicie ciężkiej pracy.