PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5934}
5,9 9,9 tys. ocen
5,9 10 1 9910
4,0 2 krytyków
Grease 2
powrót do forum filmu Grease 2

Ciężko jest zrobić dobry sequel. I w tym wypadku (jak i w mnóstwie innych) nie wyszło! I przywrócona na siłę Frenchy....
To jest po prostu dno.

użytkownik usunięty
al_von_schaffenberg

Najlepiej udajmy że ten film nigdy nie powstał... Nijak ma się do przebojowej jedynki...

A ja wole druga czesc - bardziej mi sie podobala historia bohaterow w tej czesci niz w pierwszej, co do aktorstwa to na tym samym poziomie - w pierwszej wpsanialy John Travolta, a w drugiej Michelle Pfeiffer. Wlasciwie te dwa filmy ogladalam jakby nie mialy ze soba nic wpspolnego. Mysle ze dwojka mogla spokojnie powstac jako inny film. Muzyka takze z lekkim wskazaniem na cz 2 choc w cz 1 slyszymy dwie naprawde kultowe - znane do dzis piosenki.

użytkownik usunięty
luksejg

...Przeciez druga częśc to jest lepeinie czegos podobnego do pierwszej, niekoniecznie ok:/ Ja się nie zgadzam, jedynka to jest wzór dla dwójki, i dwójka to słabe naśladownictwo.

al_von_schaffenberg

Nie widziałem jedynki, 2 całkiem mi się podobała. Fabuła płytka strasznie (różowe niunie i motocykliści), ale piosenki naciągają dla mnie ocenę na 6. Są po prostu dobre :)

ocenił(a) film na 7
al_von_schaffenberg

Drugą czesc zaczełam ogladać z rezerwą ,ale zostałam miło zaskoczona,bo potraktowałam ten film jako zupełnie niezwiazany z wydarzeniami z części pierwszej.Ciekawsza fabuła,piosenki cóz tu miom zdaniem prowadzi jedynka,aktorstwo na podobnym poziomie,tzw.klimat rózni sie ,ale w obydwóch częsciach jest unikalny...Ten film nazywa sie Grease tylko ze wzgledu na tą samą szkołę(?),do której chodzą bohaterowie,co popsuło cały efekt...
Film 9/10. Nie patrzcie tylko sceptycznie znajdzcie w nim coś pozytywnego,to jest zupełnie inny film,niz ukochany przez wszystkich Grease.