Grzeczny i grzeszny

Youth in Revolt
2009
5,9 7,2 tys. ocen
5,9 10 1 7191
6,0 6 krytyków
Grzeczny i grzeszny
powrót do forum filmu Grzeczny i grzeszny

Film niesamowice lekki i zabawny...choć jak główny bohater uciekał przed policją,dałam ponieść się emocjom i zaczęłam krzyczeć "Nie uciekaj drogą bo cię złapią" Mama słysząc moje upusty emocjonalne powiedziała zdziwona "A mówiłaś że to lekki film";))Tak mamo lekki!;)
Takich filmów potrzeba więcej...Co mi się tak podobało?! Przede wszystkim wyrafinowany język jakim posługiwali się młodociani intelektualiści...Akcent kolegi hidusa ze szkoły,kolega z namiotu i jego rozterki sercowe(i SAM kolega)...wiecznie zadymiony brat ...mogłabym tak wymieniać..i lista skończyła by się na..krajobrazach;)
Tak.. zdecydowanie mój film roku..a może i więcej..tak,na razie w to wierzę...;)

ocenił(a) film na 8
milka_27

Jak się podobało to polecam Garden State. Trochę inne klimaty ale to dziwnie powolne tempo mi przypomina ten film :)
Film na początku tak sobie się zapowiadał ale dodanie alter ego Nicka ruszyło akcję w dobrym kierunku :D
Oj brakuje mi dawania połówek na filmwebie, 7,5 tu bym dał.

ocenił(a) film na 9
milka_27

haha ten alter ego był zabójczy, świetny zabieg, michael cera przezabawnie go zagral :D

milka_27

HEhe ja też pomyślałem żeby uciekał do lasu a nie drogą biegł prosto na policje.. a z lepszych akcji filmu to jak próbował upozorować wypadek a w efekcie samochód nawet nie zatonął ;D

ocenił(a) film na 7
milka_27

Brawo za odwazna i spontaniczna ocene filmu. Mnie az tak emocje nie poniosly ale musze przyznac ze film byl przezabawny. No i Cera zagral rewelacyjnie. Idealna rola jak dla niego.