Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261200
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale Rey to jest córka Luke'a ? Czy was też zirytowało jak Rey pokonała Rena ? Wiem, że był ranny już przed walką, ale kurde on był szkolony przez samego Luke'a !! A przecież Rey miała pierwszy raz miecz w rękach. Ja rozumiem, że to dzięki jej mocy, ale Ren przecież też był silny i wyszkolony ! Pozdrawiam

ocenił(a) film na 2
cloe4

To że ona jest wściekła, to widać po grymasach jej twarzy, ale
http://www.youtube.com/watch?v=rWF0f183tSA#t=190.41052
2,20 -tutaj go położyła pierwszy raz i może go dobić a się cofa
2.25 - tutaj tylko lekko raniła
2.36 - tutaj Kylo znów leży i można go dobić, zwłaszcza gdy jest na czworakach a Rey... znów stoi
3.00 - tutaj tylko zniszczyła mu miecz i lekko cięła w twarz (a mogła ciąć głębiej, była b. blisko...
3.02 - do momentu powstania rozpadliny (tu już nie ma) Rey sobie stoi. Jest to ładnych kilka sekund.

Tak jak w pierwszej części walki Kylo cackał się z Rey jak z jajkiem, tak w drugiej ona robi dokładnie to samo z Kylo.
Nie wiem co napisali w książce, ale wiem co jest pod tym względem w tej scenie walki ;)

ocenił(a) film na 2
Kacpi_123

Myślę że Rey jest córką Snoke'a.

Rozgdz

To byłoby ciekawe... Rodzina Skywalkerów zabrała Snoke'owi córkę, a Snoke w ramach rewanżu zabrał im syna. ;)
Tylko, że Snoke chyba nie jest człowiekiem...

ocenił(a) film na 2
cloe4

Jak mu się dokładnie przyjrzysz to wygląda jednak na zniekształconego człowieka. Palpatine tez był zniekształcony ;)

ocenił(a) film na 2
cloe4

Dlatego tak myślę bo to byłby najciekwszy twist:p
Ale też dlatego że Rey jest z jednej strony taka jak Kylo a z drugiej jest przeciwieństwem.
Kylo jest po Ciemnej Stronie a powinien być po Jasnej.
Rey jest niby dobrą osóbką, ale największe dopały ma kiedy jest "bojowa" - gdy Kylo grzebie jej w głowie lub podczas walki. Ona wydaje się mieć szczególny talent nie do Mocy po prostu, ale do Ciemnej Strony.
Jeśli więc się nie wywodzi z rodziny Skywalkerów , to.. zostaje Snoke ;p
A jej relacja z Kylo wskazuje że na jakieś 80% rodzeństwem nie są :p

No i pytanie kto tutaj na końcu będzie antagonistą a kto protagonistą ^_^

Rozgdz

Mam nadzieję, że Rey jednak nie jest córką ani Lei, ani tym bardziej Luke'a... A jej znajomość z Renem może być o wiele ciekawsza niż tylko grzebaniem sobie nawzajem z głowie. XD

Z rodzeństwem czy kuzynostwem, głębsza relacja Rey i Rena jest raczej niemożliwa. :(

ocenił(a) film na 7
Rozgdz

Snoke to kosmita i wygląda jak by miał z 1000lat

ocenił(a) film na 2
SupremeLeader

Zobacz co napisałem przed chwilką wyżej ;)

ocenił(a) film na 7
Rozgdz

Ale twórcy mówili że to obcy(chyba sam Andy Serkis), i jest w cgi bo jest wielki

ocenił(a) film na 2
SupremeLeader

To się zobaczy, ja w tym momencie tylko mówię że mi on w sumie wygląda na bezwłosego, pokrytego bliznami (poparzonego?) zniekształconego człowieka:
http://screenrant.com/wp-content/uploads/Star-Wars-Force-Awakens-Snoke-Leader.jp g

Rozgdz

W sumie podobny do Voldemorta z HP, też bez nosa... A Voldi był człowiekiem. ;)

Kacpi_123

Tak sobie myślę.. Czy przypadkiem odpowiedzi na to pytanie nie otrzymaliśmy już w .... trailerze? :D
Cyt. "każde pokolenie ma swoją historię" - wystarczy dopowiedzieć sobie "Skywalkerów" i mamy odpowiedź :P Owszem, może to dotyczyć Kylo, ale on się nazywa Ben Solo, ale nie jest Skywalkerem w tak dużej mierze jakiej mogłaby być Rey, gdyby była córką Luke'a :)

ocenił(a) film na 4
Darth_Impressive

Ostatnio oglądałam Rebeliantów i zastanawiałam się, co jeśli Rey jest córką Ezry i córki Luka? Bo ja nie wierzę, żeby Luke swoje dziecko ( czyli "prawdopodobnie" Rey) zostawił na obcej planecie bez nikogo. On znał ból braku rodziców. Ukryłby się z córką i tyle. Czemu miał ją porzucać? Przecież on całe życie marzył o ojcu i miałby swoją córkę skazywać na taki ból? Załóżmy, że Luke miał córkę, ale inną i ona młodo wyszła za mąż, miała np. 18 lat. Urodziła dziewczynkę, Kylo był wtedy nastolatkiem. Odcinam się od kwestii ojca, ja widziałabym Ezrę, ale to moja fantazja. Kiedy Kylo się zbuntował, rodzice Rey uciekli z nią i ukryli. Mieli po nią wrócić, ale Kylo dopadł ich i zabił, a Luke i Leia nie wiedzieli, gdzie jest dziewczynka i czy przeżyła. To ma więcej sensu. Ciekawa teoria? Ale pewnie, że Rey będzie córką Luka i on będzie jej tłumaczył, dlaczego ją zostawił.

użytkownik usunięty
Christine888

No z tego samego powodu Luke mógł ukryć Rey dla którego on został rozdzielony z Leią... wtórne ale może być też tak że Rey została porwana Luke myśląc że nie żyje załamał się... nwm

Daisy Ridley mówiła ostatnio że to kim są rodzice lub rodzic Rey jest bardzo oczywiste bo mamy podpowiedzi dużo ich...

dotyczą one Luke'a ale i Hana :)

no ale zobaczymy... ja preferuję że Luke'a. A skoro disney ma SW no mógłby generalnie połączyć rebels chociaż mam nadzieję że nie... z filmami... DC np. łączy animację serialową chyba z filmami i nie tylko... więc możliwe że masz rację co do Ezry aczkolwiek lepiej nie... chociaż mamy nowy kanon a nie stary... więc wszystko możliwe

ocenił(a) film na 4

Cóż, ja tak to widzę. Chociaż wolę stary kanon czyli Mara Jade Skywalker, inwazja Vongów, Jacen Solo na ciemnej stronie mocy itd.
Nie uznaję Bena Solo. Cóż, dla mnie Luke ma tylko syna:)