Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261200
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Nadzieja na to, że J.J. Abrams uratuje to co zniszczył Lucas tworząc nową trylogię i wprowadzając kolejne poprawki do starej. Czekam z niecierpliwością i jestem dobrej myśli, bo tworząc 2 części Star Trek, Abrams pokazał że potrafi przywrócić blask klasykom kina :)

ocenił(a) film na 9
zonk_2

To prawda.

użytkownik usunięty
marcinmrozowski

ja mam wątpliwości do jj abramsa

ocenił(a) film na 9

ja nie

użytkownik usunięty
marcinmrozowski

przekonasz sie co do niego gdy wyjdzie , premiera

ocenił(a) film na 9

No wiem, ale w niego wierzę.

użytkownik usunięty
marcinmrozowski

jjarams będzie robił tylko tą cześć , a kolejne cześć sw będzie robił kto inny .

użytkownik usunięty
marcinmrozowski

Nie kłóć się z nim. On ci i tak zawsze odpowie, że zna przyszłość i przekonamy się jak bardzo JJ spieprzył film, a jako uzasadnienie poda bezużyteczne przymiotniki, i będzie tak z nimi latał po tematach innych użytkowników nieudolnie próbując przekabacić ich na swoją stronę.

użytkownik usunięty

Nie muszę nikogo , przekabacać na swoją strone ponieważ drudzy z fanów sw np ja podzielają moje obawy . Widziałem wcześniejsze filmy jjaramsa i średnio mu wychodzą filmy sw np Star trek i z tąd moje niedowierzanie co do niego .

użytkownik usunięty

sory chciałem napisać sf nie sw , wszystko przez pośpiech .

użytkownik usunięty

Abrams nigdy fanem Star Treka nie był a SW tak. Swoją drogą ze Star Treka chciał zrobić kolejne SW, nie ma niczego co byłoby znakiem rozpoznawczym serii, całego przesłania, przewidywania przyszłych technologii, promowania tolerancji. Zrobił ze Star Treka space operę, co znaczy jednak że umie to i owo i wie jak się zabrać za Star Warsy.

użytkownik usunięty

http://polygamia.pl/Polygamia/1,96455,15897915,Dlaczego_fani__Gwiezdnych_Wojen__ sa_niezadowoleni.html . Tutaj masz jeden z artykułów o o obawach fanów sw

użytkownik usunięty

Ten news to jakiś staroć sprzed roku, nim jeszcze w ogóle rozpoczął się marketing filmu. W dodatku fani mają te obawy z powodu jakości prequeli. Cytować?
"w końcu szykuje się więcej tego, co kochamy. Niestety, trylogia epizodów I-III nadwyrężyła cierpliwość fanów i zbudowała wysoki mur nieufności, bo nazwać te filmy bezwartościową serią kolorowych obrazków to i tak eufemizm. Z tego powodu każda wzmianka o planowanej nowej trylogii i dodatkowo pojedynczych strzałach realizowanych niezależnie budzi jednocześnie ostrożne zainteresowanie i niepokój."

użytkownik usunięty

jeśli chcesz prześle ci kolejne artykuły , sporo jest o tym

użytkownik usunięty

"W ciągu ostatnich kilku dni informacja o powrocie starej obsady w VII epizodzie "Gwiezdnych Wojen” spotęgowała lęk fanów. Istnieją obawy, że ich role będą sprowadzone do dekoracji"
te obawy już dawno został obalone, bo Han w tej części będzie odgrywać dużą rolę. Luke i Leia jeśli nie w tej części to w kolejnych.

użytkownik usunięty

ale mimo to przesłałem ci jedno z informacji o obawach fanów sw .

użytkownik usunięty

Tyle że są one nieaktualne a obalone obawy nikogo nie obchodzą. Jeśli ciebie tak to współczuję.

użytkownik usunięty

przesłać ci kolejne strony ? sporo jest o tym w necie

użytkownik usunięty

Nie, bo prześlesz mi "obawy" bazujące na PLOTKACH a takich jest pełno w necie i szczerze mówiąc nie obchodzą mnie one. To ich wina jeśli chcą się okłamywać i robić z siebie durnia, nie znając oficjalnych informacji.

użytkownik usunięty

ok jak uważasz

użytkownik usunięty

"A fani nie wiedzą, co się dzieje i nie podoba im się to, że porządek, który istnieje od ponad 35 lat, zostaje zaburzony. Że przychodzi firma i zabiera nam "Gwiezdne Wojny”, które stanowią część naszej kolektywnej wyobraźni."
Żeby twórcy zrobili dobry film muszą mieć wolność twórczą, nie mogą zrzynać, a nie zekranizują książki czy komiksu bo większość fanów już je zna.

użytkownik usunięty

wiesz ten artykuł może , i jest stary , ale zawarte w nim obawy o nowszą sage są kolejnymi co do jjaramsa

użytkownik usunięty

"Jest wiele powodów, by nie ufać Abramsowi - wszechobecne rozbłyski zasłaniające aktorów i akcję są niestety tym najmniej istotnym."
Nie podano tu tych powodów, a Abrams już dawno rzekł że nie będzie jego charakterystycznych rozbłysków tzw. "Lens flares", ponadto nie on sam pisze scenariusz.

użytkownik usunięty

Ja widziałem wcześniejsze filmy jjaramsa i średnio mu wychodziły np Star Trek

użytkownik usunięty

Sory chciałem napisać Jjabramsa nie jjaramsa , wszystko przez pisanie w pośpiechu

użytkownik usunięty

Abrams nie robi żadnych ambitnych arcydzieł typu Fellini ale luźne filmy, dla wszystkich. Mission Impossible 3, Star Trek, Super 8, Star Trek Into Darkness, wszystkie jego filmy zostały pozytywnie ocenione przez krytyków.

użytkownik usunięty

ja jestem jednym z ludzi których , abramsa filmy sie nie podobają .

użytkownik usunięty

Nie obchodzi mnie to, ale to nie jest powód, żebyś łaził za ludźmi i im wypisywał co lubisz czego nie, bo ich to też nie obchodzi. Załóż sobie własny temat i tam się wyżalaj, może ktoś ci odpowie.

użytkownik usunięty

Saga lucasa jest oceniona bardzo pozytywnie , każda z części ma wszystkie gwiazdki , co oznacza że nie każdy uważa sage lucasa za zniszczone .

użytkownik usunięty

wiem to bo patrzyłem

użytkownik usunięty

Jakie gwiazdki? Gdzie?

użytkownik usunięty

Gdyby taki Atak Klonów był świetnym kinem, nie otrzymałby Złotej Maliny za najgorszy scenariusz roku.

użytkownik usunięty

spójrz na ocenę ataku klonów na fillmweb , Mi podoba sie całą saga lucasa

użytkownik usunięty

Spójrz sobie na oceny społeczności IMDB, największego portalu filmowego na świecie.
Mroczne Widmo - 6,6
Atak klonów - 6,6
Zemsta Sithów - 7,7
Zemsta Sithów się wybija z tego trio ale i tak ma diametralnie mało w porównaniu do Starej Trylogii.

A teraz porównajmy prequele do ocen filmów Abramsa
Mission Impossible 3 - 6,9
Star Trek - 8,0
Super 8 - 7,1
Star Trek Into Darkness - 7,8

użytkownik usunięty

takie to oceny mnie nie interesują . Rozumiesz ? Pisałem ci wcześniej że ; mi podoba sie cała saga lucasa , i ja z każdą z części oceniam na ; 10 na 10 .

użytkownik usunięty

Mnie wcale nie obchodzi, że podobają ci się prequele Lucasa ani nic do tego nie mam, nie masz ciekawego gustu. Ale to ty chodzisz po forum i starasz się wepchnąć ludziom swoje zdanie. Zrozumiałbym gdybyś chociaż miał coś do powiedzenia, ale nic nie masz, twoje przymiotniki nikogo nie obchodzą.

użytkownik usunięty

Tylko według ciebie i nikogo więcej , stosuje przymiotniki zamiast argumentów . I to źle że ciebie nie obchodzi że mi podoba saga lucasa . I ja mam inny gust od twojego , i w odrużeniu od ciebie ; Nie nazywam sag luasa że je zniszczył itp . JJarams bedzie robił tylko tą część sagi , a kolejne będzie robił kto inny .

użytkownik usunięty

jjabrams nie jjarams , wszystko przez pośpiech

użytkownik usunięty

i zrozum w końcu ; nie każdy sie zgadza na to że atak klonów jest najgorszy

użytkownik usunięty

Mnie wcale nie obchodzi, że podoba ci się Atak Klonów ani nic do tego nie mam, nie masz ciekawego gustu. Ale to ty chodzisz po forum i starasz się wepchnąć ludziom swoje zdanie. Zrozumiałbym gdybyś chociaż miał coś do powiedzenia, ale nic nie masz, twoje przymiotniki nikogo nie obchodzą.

użytkownik usunięty

Nikomu nie staram sie wepchnąć swojego zdania , źle to odbierasz .

użytkownik usunięty

Według ciebie , wątpliwości zawarte w tym starym artykule , zostały dawno unieważnione . Ja natomiast myślę że drudzy z fanów sw podtrzymują te obawy , i pod czas premiery nowej sagi okaże sie kto ma racje .

użytkownik usunięty

Jak ci "drudzy" fani lubią myśleć dereicznie a nie zwracać uwagę na fakty to ja im serdecznie współczuję.

użytkownik usunięty

Twoja sprawa . Ale nie sadzę żeby , każdy z fanów sw nawet zwolennicy sag lucasa np ja polubili sage jjabramsa . I z niecierpili sagi lucasa

użytkownik usunięty

daj źródło według której ; jjabrams od zawsze był fanem sw .

użytkownik usunięty

którego

użytkownik usunięty

http://www.cinemablend.com/new/Relax-Star-Wars-Fans-J-J-Abrams-Better-You-Than-H e-Was-Star-Trek-37661.html
http://www.starwars.com/news/director-j-j-abrams-and-his-lifelong-appreciation-o f-star-wars
http://www.express.co.uk/entertainment/films/393972/Star-Wars-Episode-VII-direct or-JJ-Abrams-I-was-never-a-Star-Trek-fan

użytkownik usunięty

ok przeczytałem te źródła , i mimo to mam do niego obawy .

użytkownik usunięty

Ojejciu!

użytkownik usunięty

zrozum w końcu ; je widziałem wcześniejsze filmy jjabramsa i średnio mu wyszły i nie przekonasz mnie do niego . I pozostanę fanem sag lucasa

użytkownik usunięty

Nie jestem tu od żadnego przekonywania a nikogo nie obchodzi co ty lubisz, co już pisałem ci parokrotnie.