Obejrzałem i zapłakałem.
1. Twarz doktora Loomisa z częsci na część wygląda coraz lepiej, a w tej części wygląda ... bez skazy.
2. W części 5 Jamie miała na oko 6-8 lat. Mineło 6 lat, powninna mieć ok. 12-14 lat/ Raczej na tyle nie wyglądała.
3. Gdy Majkel zabija prowadzącego Halloween, Barry`ego, zostawia go na drzewie w środku imprezy. Oczywiscie nikt tego nie widział;)
4. Gdy Majkel zabił ojca rodziny we własnym domu, wyłączył prąd, a pomimo tego pralka wciąż działała, czym również był zdziwiony ojciec. Nastepnie Majkel rzucił go na bezpieczniki i usmażył. Jeśli prąd był wylączony nie powinien go porazić. Poza tym co to było za napięcie? Bo na pewno 220V by tak go nie usmażyło. No chyba, że sie mylę??
5. Gdy uciekali w pod koniec w szpitalu, Majkel gonił ich korytarzem gdzie była tylko jedna droga ucieczki. W nastepnym ujęciu, gdy Tommy i Kara znalezli się w holu, Majkel powinien wyjsć tym samym wyjsciem jak oni, on tymczasem wyszedł innymi drzwiami. Jak znalazł skrót, skoro nie było innego wyjscia po drodze?
Itd itp
Właściwie to to pierwsze zostało wyjasnione w "Producer's cut". Loomis powiedział w jedne jz wyciętych scen, że poddał się operacji plastycznej.
mała poprawka... w 5 części Jamie miała 9 lat... Plus 6 = 15 ;) w tym wieku niektóre dziewczyny wyglądają już poważniej ;) ^^
poza tym się zgadzam z tym, że w tym filmie jest full nieprzemyślanych rzeczy. Zresztą nie tylko w tej części Halloween. Mnie najbardziej rozwaliła jedna z końcowych scen 4 części, Jamie i Rachel uciekają truckiem. Z tyłu stoi trzech uzbrojonych kolesi. Nagle włazi tam Michael i zaczyna ciąć jednego. A pozostali stoją i gapią się przed siebie nic nie czując? Potem Michael atakuje drugiego, a trzeci dalej nic. Ci się leją, a tamten co... rozkoszował się wiatrem na twarzy tak, że nie słyszał nic i niczego nie poczuł???? heh...
i caaałe mnóstwo innych takich :) no ale cóż.... to Halloween i must see jeśli jest się fanem horroru :)
Nie wiem czy ktoś zauważył ale Jego Maska w tej części była żałosna ...tak jakby nie on , to popsuło cały efekt