PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200726}
6,9 249 tys. ocen
6,9 10 1 248804
5,4 28 krytyków
Hancock
powrót do forum filmu Hancock

HANCOCK

użytkownik usunięty

bardzo dobry i orginalny film do połowy! jak by podzielić Hancocka na 2 części to pierwsza jest super orginalna i jedyna w swoim rodzaju pełna akcji i humoru.
2 część to już Dramat-Triller całkiem inna troszkę nudnawa i przypominająca inne filmy? ale film i tak nam się bardzo podobał i 1 część zasługuję na 10/10 a druga 7/10 bardzo dobra gra aktorska dobre zdjęcia i efekty specjalne no i super muzyka.
polecamy film naprawdę czeba zobaczyć to najbardziej orginalny film ostatniej dekady

ocenił(a) film na 5

Zgadzam się co do podziału filmu na dwie części. Z tym tylko, że ta druga połowa wydała mi się już zupełnie nieznośna. Jak dla mnie to film się skończył po "Good job, good job".

ocenił(a) film na 9
ssspppaaa

No jeśli ktoś wybrał się na to żeby się tylko pośmiać, to rzeczywiście mógł być nie do końca usatysfakcjonowany. Na mnie film zrobił ogromne wrażenie, a spodziewałam sie jednej wielkiej chały. Na początku leżałam praktycznie pod fotelem ze śmiechu, ale myślę że ten STOP w trakcie filmu był potrzebny. Takie zejście z tonu nadało filmowi oryginalności. Podobała mi się siła spojrzeń, gestów i gra ciszą, bo to nie zawsze wychodzi w filmach... Will Smith mnie rozwalił. Zwykle kojarzę go ze średniego gatunku komedii, jak robi z siebie idiotę czy coś... W tym filmie zagrał zupełnie inaczej. Dodatkowo super efekty, muzyka, nieoczekiwane zwroty akcji... Zakończenie...cóż...można było się spodziewać czegoś hmmm...innego, aczkolwiek strawiłam w całości. Dla mnie bomba 9/10

użytkownik usunięty
kropekk

nic dodać nic ująć a tak naprawdę to ten film zasługuję na 10/10 bo jest jedyny w swoim rodzaju orginalny i bardzo dobrze zrobiony. jak tylko wyjdzie na DVD to odrazu go kupuję. ten film jest poprostu piękny

ocenił(a) film na 9

Jedynym minusem jak dla mnie (mnie przeszkadzają czasami naprawdę mało istotne szczegóły) była Charlize w obsadzie. Jakoś tak mam wewnętrznie na NIE. Kojarzy mi sie za bardzo z Hollywoodem, może nawet niesłusznie. Co prawda poradziła sobie naprawdę dobrze w swojej roli, ale myślę że gdyby był to ktoś inny...hmm...mniej blond i mniej wymuskany, to efekt mógłby być cikawszy.
tak wiem, jestem dziwna.
Ale tak tak. prawda. Piękny film. ot co!

użytkownik usunięty
kropekk

pojechaliśmy z kolegom do multikina i wymyśliłem to choćmy na HANCOCK i nie żałuję film piękny. a konkuręcja była duża
już niemogę doczekać się premiery na DVD ten film warto mieć w swojej kolekcji

użytkownik usunięty
kropekk

NAJLEPSZY FILM 2008 ROKU !!! NAPRAWDĘ PIĘKNY I ORGINALNY POLECAMY!!!

ocenił(a) film na 1

Film BEZNADZIEJNY !!!!!!!!!!!!!!!!!!
MYDŁO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10

U mnie 10/10 - fajny, a przede wszystkim jest to film o superbohaterze ukazanym w całkiem inny sposób niż wszystkie inne filmy o podobnej tematyce, które udało mi się oglądnąć. Doskonały początek, dobry środek równie doskonałe zakończenie. Dla mnie każda minuta filmu była wprost rewelacyjna. Od początku przyciąga i zaciekawia, a co najważniejsze nie traci na niczym nawet na samym końcu (moim skromnym zdaniem).
Oj, mam nadzieję że się pojawi druga część ;]

ocenił(a) film na 5
janek_02

A ja mam nadzieję,że nie pojawi sie druga część. Pierwsza połowa jest naprawdę świetna. Druga - beznadziejna. Widać, ze bardzo naciągana końcówka. Skoro film okazał się w moim odczuciu rozczarowaniem to nie widziałbym sensu kręcenia drugiej części.