PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=118564}
6,5 65 tys. ocen
6,5 10 1 65346
5,9 29 krytyków
Happy Feet: Tupot małych stóp
powrót do forum filmu Happy Feet: Tupot małych stóp

Miałem przyjemność obejrzeć wersję oryginalną i jestem zachwycony. Mnóstwo śmiechu, radości, trochę wzruszeń i cudowna oprawa wizualna i muzyczna. Świetne oryginalne głosy - Ci którzy nie mieli okazji usłyszeć Robina Williamsa w podwójnej roli będą żałowali. Przedsmak tego można usłyszeć w wersji dubbingowanej w piosence "My Way". Fakt, jest to animacja i rządzi się swoimi prawami. W związku z tym pojawia się morał, chociaż w tym przypadku klasyczno disneyowskie przesłanie prorodzinne zostaje zbite przez przesłanie proekologiczne, które ma więcej wspólnego ze strefą mroku niż z Małą Syrenką. Pomimo tego wszystkiego w trakcie seansu miałem ochotę wstać i tańczyć i gdyby nie sąsiadujący widzowie pewnie bym to zrobił (mam trochę więcej lat niż wspomniana w recenji łebu dziewczynka).

Cudowny, świeży oddech w dziedzinie animacji (która już dawno nie stała na tak wysokim poziomie).

ocenił(a) film na 10
maszor

Zdecydowanie popieram w oryginalnej wersji film bardziej mi sie podobał a Nicole Kidman ach :) Soundtrack świetny. I mimo że mam już wiecej niż 10 lat podobało mi się bardzo a dzieci były zachwycone :)