Jaki będzie tytuł 7 tomu opowiadający o przygodach Harrego Pottera??Piszcie tu swoje spekulacje na ten temat!
Zgodzę się z Tobą ,,prawie'' we wszystkim co napisałeś/aś, ale nie zgodzę się z tym, że ,,tutuł'' pisze się przez ,,ó"!! Jak można robić taki błąd!! Naucz się ortografii!!
wiecie, ze tytuły daje sie na samym końcu?? ja myśle, zę to bedzie związane z końcem, dopełnieniem, przeznaczeniem, przepowiednią... lub bedzie tak banalne,z ę wszyscy złapiemy sie za głowy i powiemy "to było takie oczywiste"... Rowling juz nie raz mówiła, ze wszystko znajduje sie w fabule poprzednich tomów.
Jeżeli tytuł ma być związany z fabułą poprezednich książek to może:"Harry Potter i koniec psot":D, żartuje. Ja myśle, że bedzie tytuł: "Harry Potter i bitwa pod Hogsmeade", też żart:D. Trudno się domyślić jaki bedzie tytuł 7 tomu. Te spekulacje: "Harry Potter i Piramidy ....?" albo "HP i Blizna Prawdy" są takim chwytem. Chociaz nigdy nie wiadomo. Wszystko zależy od fabuły książki. Zależy od tego kto umrze, a kto przeżyje.Niech to pozostanie w tajemnicy aż do wydania książki. Pozdro
A ja sądzę, że Harry wybierze złą stronę, stanie się uczniem Voldemorta, który wyśle go na misję zabicia wszystkich ocalałych śmierciożerców. Sam Czarny Pan wyda dementorom rozkaz zgładzenia wszystkich czarodziejów. Kiedy Ginny odnajdzie Harry'ego w płonącym Hogsmeade, nie będzie mogła uwierzyć, że przeszedł na stronę zła, a on w porywie wściekłości prawie ją udusi. Jeden z nielicznych ocalałych czarodziejów podczas wykonywania Klątwy 66, Artur Weasley, stanie do pojedynku z Harrym wśród płonącej wioski. Tymczasem w Hogwarcie drugi ocalały czarodziej, niski, ale mądry Profesor Flitwick stanie do walki z Darthem Voldemortem. Pojedynek rozegra się w opustoszałej Wielkiej Sali...
Pan Weasley prawie zabije Harryego i ucieknie, natomiast Voldemort wygra z Flitwickiem i odnajdzie okaleczonego Harry'ego. Następnie przyodzieje go w czarną zbroję i płaszcz, nadając mu imię Darth Potter.
Streszczenie 7 tomu przygód Harry'ego Pottera pt. "Harry Potter i Zemsta Sithów" wg autorstwa współpracujących J.K. Rowling i George'a Lucasa
cie koles chyba cos pomylilo wejdz sobie na stronke Rowling i tam jest napisane jak sie nazywam 7 czesc, a nie wymyslasz tytul.
Ten tytuł Harry Potter i Piramidy Furmatu to od samego początku była kpina autorki i zwykłe głupoty. Z ostatnich pogłosek wynika że siódmy (i ostatni tom)będzie nosił tytuł "Harry Potter and the Deathly Hallows". Nie wiadomo jeszcze jak to przetłumaczy Polkowski ale mi słowo hallows kojarzy się ze świętością, czymś świętym, bo z przetłumaczeniem słowa deathly nie ma problemu, oznacza to "śmiertelny".
Tytuł 7 części to "Harry Potter and Deathly Hallows"-"Harry Potter i Śmiertelna (Grobowa)Świętość lub Śmiercionośne Święto Zmarłych"
Prosto ze strony autorki !!!
Tak Naprawdę to Tytuł 7-MEJ Części Harry'ego Potter Będzie Brzmiał : Harry Potter and the Deathly Hallows
Pani Joanne Kathlen Rowling Już potwierdziła
Hej Słuchajcie. Własnie weszłam na strone Rowling i Przczytalam post z tytulem: "Book Seven will be colled HARRY POTTER AND THE GRAVEYARD OF MEMORIES".. Co oznacza, Harry Potter i Cmentarz Pamięci, lub coś w tym stylu, Zdaje mi się że mogłoby być to możliwe bo przecież na końcu 6 częsci harry powiedzial swoim przyjaciołom że ma zamiar jechać zobaczyć groby swoich rodziców, itd itp. Co o tym myślicie??
nie bedzie zadnych piramid, blizn ani krain cienia w tytule, jakby ktos z was rzeczywiście byl na stronie rowling to by wiedzial ze tytul siodemki to: HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS, niestety jeszcze nie wiadomo jak bedzie to brzmiec po polsku
Zgadzam sie z toba, ale nie wiadomo co oznacza ten tytuł po polsku. Ja mysle ze słowo HALLOWS ma cos wspolnego z horkusami .Na dodatek hest w l.m. Polkowski podaje ,że po Polsku bedzie to tytul "HARRY POTTER I SMIERTELNE RELIKWIE" moze to własnie jeden z horkusow jest ta relikwia? No ale cóz zobaczymy jak wyjdzie już angielskie wydaniwe.
Na ten dzień długo czekaliśmy. Sytuacja z siódmym tomem Harry'ego Pottera staje się coraz jaśniejsza. Tytuł 7 części to: Deathly Hallows.
A zatem, zgodnie z tym, co ogłosiła nam J.K. Rowling, a także przedstawiciele wydawnictw Scholastic i Bloomsbury:
PREMIERA SIÓDMGO TOMU HARRY'EGO POTTERA W WERSJI ANGIELSKIEJ NASTĄPI 21 LIPCA 2007 ROKU.
hmmmm a ja w jakims czasopismie niedawno czytalam ze tytul w wolnym tlumaczeniu bedzie nawiazywal do znaczenia: smiertelne dziory, groby czy cos takiego i ze napewno bedzie z nim wiele problemu, zeby oddac najbardziej wartosciowe znaczenie, ze ma to nawiazywac do tego ile osob zginelo na drodze voldemorta itd itp, ale kto to wie, mnie akurat nic nie zdziwi w tlumaczeniach naszych "specow" typu: dirty dancing- wirujacy seks, czy ( to moje ulubione z gazety BRAVO gdzie mieli cykl tlumaczenia piosenek z ang na polski i tak przetlumaczyli tytul piosenki vengaboys:"boom boom boom boom" a oni na polski przelozyli: "riki tiki taa")albo " house of 9" - polski: ultimatum.....
HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS!
Żaden inny tylko ten. Polski tytuł...Hmm.
Ludzie wejdzcie se na wikipedia.pl wpiszcie harry potter 7 i przeczytajcie macie odpowiedz na wasze pytania tylko niekoniecznie prawdziw :D
Wiecie co, no moze od razu "Harry Potter i kompletni idioci"!!
Harry Potter and the Deathly Hallows- i taka jest prawda.
link do okładki: http://img187.imageshack.us/img187/888/deathlyhollowsuk7.jpg
??? i?? Macie tu jakieś piramidy??
Skoro angielski tytuł 7 części HArry'ego Pottera nazywa się <<podobno>> Deathly Hallows to wystarczy zglądnąć do słownika angielskiego i przetłumaczyć!! Ja tak właśnie zrobiłam i wyszło mi, że: Deathly oznacza śmiertelny, a Hallows to znaczy poświęcenie. Więc wychodzi śmiertelne poświęcenie, co dowodzi że Harry zginie poświęcając się. Noi wiele osób mówi coś o jakiś piramidach ciekawe skąd to wiedzą!!
tak to jest jak sie nie umie angielskiego a ci kompletni idioci to właśnie wy jesteście (ci którzy to piszą)
Jakie lole piramidy furmiatu co to za nazwa,polska wersja bedzie sie nazywac Harry Potter i Śmiertelne Relikwie
przeszukiwałam ostatnio internet i znalazłam to: http://anonymizer.pl/?r=t7y
ściągnęłam i cały tekst jest po angielsku, niestety nie znam na tyle języka by to zrozumieć.
Może ktoś to przeczyta i zrozumie czy to przeciek czy jakiś żart.
Harry Potter i Śmiertelne regalia
Harry Potter i Śmiertelne relikwie
Harry Potter i Zabójcze relikwie
Harry Potter i Relikwie Śmierci
Tak pisze nw wikipedi! Jak nie wierzycie wpadnijcie na stronkę: http://pl.wikipedia.org/wiki/Harry_Potter_and_the_Deathly_Hallows
Na wikipedi są takie tłumaczenia:
A angielski tytuł to:
Harry Potter and the Relics of Death
Jak nie wierzycie looknijcie na stronkę:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Harry_Potter_and_the_Deathly_Hallows
Na wikipedi są takie tłumaczenia:
A angielski tytuł to:
Harry Potter and the Relics of Death
Jak nie wierzycie looknijcie na stronkę:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Harry_Potter_and_the_Deathly_Hallows
Dzisiaj premiera książki w angielskojęzycznych krajach. Polskie wydanie bedzie liczyć 800 stron i gotowe prawdopodobnie będzie pod koniec stycznia 2008 roku.
Harry Potter And Deathly Hallows
a u nas w polsce książka bedzie sie nazywała:
Harry Potter i Święte Relikwie
Premiera w polsce 25 lub 26 stycznia 2008
Pozdrawiam ;]
"Harry Potter i Śmiertelne Relikwie" (to na 1 000 000% prawidłowy tytuł)
Książka SUUUPER ;););)
Pozdr. :*:*:*
Nowe tytuły filmów o przygodach czarodzieja pedała:
-Harry Potter i gagng wygłodniałych seksualnie
gejów
-Harry Potter i wielki pęknięty kondom
-Harry Potter i jego rudy napalony kumpel z
Hogwartu
-Harry Potter i Harry Pojeb na wojennej ścieżce
-Harry Potter z Saint Tropez
-Harry Potter i biali któży nie potrafią skakać
do kosza
Tata Psychopata ty znowu swoje mądrości przedstawiasz na kolejnym forum???? Jak czytam te twoje "błyskotliwe" odpowiedzi to mi się słabo robi po prostu. Po raz kolejny zaczynasz prowokację, a później będziesz wyzywał wszystkich którzy ci odpiszą???? To jest dopiero inteligencja ;/
O jej ale jesteś inteligenta gratuluję.
Co cię to obchodzi co ja piszę.
Jedyną prowokacją jest twoja wulgarna twarz.
No właśnie o tym mówię. Teraz będziesz wyzywał wszystkich którzy coś tu napiszą i będzie to niezgodne z twoimi przekonaniami. Nie dam się w to wciągnąć i nie mam zamiaru odpisywać na twoje "inteligentne" zaczepki.
Dobra trzeba z tym skończyć bo coraz więcej pseudo-inteligencji chce mi dokuczyć.
Napisałem to nie raz i napiszę jescze raz. Wy wielcy fani nazywacie prowokacją każdą wypowiedź kogoś komu się ten film nie podoba.
Nie zwracam uwagi na twoje "inteligentne" uwagi.
Nie podoba mi się ten bo grają w nim "wielkie gwiazdy kina" typu Emma Watson.
Taa gwiazda 100 kilo tuszu na twarzy,a ten Radtcliff.
Jak wam nie pasuje ignorujcie proste! Takie to trudne.