Cogituje nad tymi horkruksami i zastanawiam się, czym jest ostatni horkruks Czarnego Lorda. Wiadomo że:
1. Voldi spłodził 7 horkruksów:
a) Dziennik Toma Riddle'a - zniszczony
b) Pierścień Gaunta- zniszczony
c) czarka Huffllpuff
d) medalion Slytherina
e) wąż Nagini
f) Voldemort jest jednym z tych horkruksów
g) ?????
pozostaje pytanie czym jest ten ostatni horkruks? bo mi wydaje się, ze tym horkruksem może być blizna Harry'ego, albo sam Harry. Co wy na to? Jakie wy macie pomysły?
Słyszłam gdzieś czy czytałam że właśnie chyba jest Harry albo jego blizna... ale nie pamiętam gdzie...:P Ale nie wiem... musiałby rozszczepić swoją duszę i umieścić jej cześć w nim... nie wiem kiedy miałby to zrobić... przecież chciał go zabić... ale wszystko jest w tej książce możliwe...
To wtedy harry by musiał zginąć zabijając Voldemorta. Nieźle by się skończyło. Ale myśle, że to chyba nie pójdzie w takim kierunku.
a ja właśnie jestem skłonna uwierzyć, że to tak pójdzie... w końcu byłaby to bohaterska śmierć - dzielny Harry Potter ginąc ratuje świat... ale to chyba zbyt amerykańskie jak na angielską książkę :D
horkruksem nie moze byc blizna harrego poniewaz jak zabil lily i jamesa to harry nie mial blizny a gdy voldemort zrobil harremu blizne to on byl praktycznie niczym. A voldemort zabil pozniej berte franka bryca i cedrika ale wtedy voldemort nie mial harrego przy sobie wiec nie mogl zamienic jego blizny w horkruksem
taaa, ale w przepowiedni bylo ze zostanie naznaczony, wiec wg mnie Voldzio nie mogl zrobić z blizny Horkruksa skoro nie znal przepowiedni.
to by bylo bez sensu zeby voldzio umieszczał horkruksa w harrym, bez sensu. po co ??? ... ja bym tak nie zrobił :D. moze horkruksem voldzia jest jego różdżka... maybe
hmmm ta teoria może być bardzo trafna :) szczerze to się nawet nie zastanawiałam nad tym....
dokladnie, z ta różdżką to by moglo byc to...skoro powiedziane bylo, ze zrobiona jest z tego samego pióra feniksa, co od Voldzia.
a gdyby to była prawda to tenh horkruks by było bardzo trudno zniszczyć, voldzio cały czas ma ja przy sobie... albo... nie wiem :)
jezeli blizna harrego byla by horkruksem to voldemort gdy by zabil harrego to zniszczylby sojego horkruksa a to by bylo bez sensu
zrobic horkruksa ztego czlowieka co chce sie go zabic, voldemort az taki glupi to nie jest
ja też uważam żew harry jest horkruksem nie chce mi sie tłumaczyć dlaczego :) możecie zajrzeć na mój temat :)
czekajcie, bo sie gubie. Kiedy Voldzio splodził Horkruksy? Przed urodzinami Harrego czy po?
Bo jak przed to technicznie niemożłiwe by byl on Horkruksem skoro go na świecie nie bylo....
A po, to tak jak ktos napisal: po co ma robic z H. Kogos, kogo zabije?
a poza tym, gdyby Harry byl mary sam siebie przynajmniej na 2 czesci winnien podzielić - od tak, by Ginny sama nie zostala :D:D:D
Może kiedy Voldemort chciał zabić Harrego to przed przypadek stworzył w nim horkruksa.... była mowa że przekazał mu wtedy cześć swojej mocy... może to właśnie ta moc jest tym horkruksem....
moze... ale watpie bo przeciez bylo powiedziane ze trzeba kogos zabic zeby horkruksa zrobic... i wlasnie Harrego mial zabic... a co dobrze wiemy nie zrobil tego
A może... ofiarą potrzebną do stworzenia Horkrusa byli rodzice Harrego! Teoria moja jest taka że robiąc blizne Harremu przekazał mu kawałek swojej mocy, dlatego mimo że Harry nie jest zbyt bystry to i tak mu jakoś idzie :) Zniszczenie ostatniej części Voldemorta będzie wymagało od Harrego wyżeczenie sie swoich magicznych mocy a co za tym idzie powrót do świata Mugoli :(
no ale czekamy na ostatnią książke... narazie można sobie pogdybać :)
to jest dobre!tylko pytanie brzmi czy w ogole mozna sie pozbyc magicznych mocy???? a co do tego jak powstal ostatni horkuks to mysle ze voldzio wlasnie jak harrego chcial zabic chcial stworzyc ostatni i najpotezniejszy horkruks,bo przeca powstal by on po smierci jego najwiekszego wroga, jedynego ktory jest w stanie go usmiercic!
blizna Harrego moze byc nieudanym Horkruksem, przecierz mial zginac, a zostala tlyko blizna, wiec moze jest 6 horkruksow bo 7 to niewypal?
zapomniałeś o rzeczy należącej do Gryffindora lub Ravenclaw i dlatego 7 miejsce masz puste :)
a tak w ogóle, to mnie też pasuje Harry jako Horkruks, może zamiast Nagini albo jako ósmy Horkruks
Ostatni horkruks:
Hmmm, a Harry nie może sobie zrobić operacji plastycznej??
A tak na serio to przecież miało być coś od Gryffindora albo Ravenclaw. Ja stawiam bardziej na coś od Ravenclaw, bo sam Dumbledore powiedział, że jedyną pamiątka po Gryffindorze jest jego miecz. Zresztą bądźmy racjonalni :)
Dumbledore mowił że "wchodzimy w strefe przypuszczeń" - nie musi byc to cos od Ravenclaw i Gryffindora.
Helo,
Myśle, że coś może w tym być, że Harry może posiadać część Voldemorta, kto wie, taki mały zwrot akcji, choc może autorka zaskoczy nas czymś więcje, a raczej w 100%.
pozdrawiam
Wiecie co? Tak naprawdę to trzymam go pod pachą. ;-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
rok temu oglądałem program o pani Rowling i jej tajemnicach związanych z Harrym Potterem. I w tym programie pokazałagruba tekę, gdzie jak mówiła znajduje się w niej epilog a w nim co będą robić Harry, Ron i Hermiona po szkole, więc myślę, że Harry pokona Voldemorta, no bo w końcu powiedziała że będzie pisać na zasadzie, że dobro zwycięży zło...
jak Pani Rowling uśmierci Harry`ego to ja ją zabije:P
...
ja słyszałam, że Ona ma zamiar Go uśmiercić boma dość happy end`ów ;(
dlatego więc możliwe jest że Harry będzie ostatnim horkruksem..., ale w sumie to by nie miało sensu bo najpierw trzeba zniszczyc wszystkie horkruksy, a dopiero na końcu te część duszy co jest w Voldemorcie, więc w takim razie... no sami rozumiecie...
pozdrwiam ;)
no miałaby spokój... ale nie powinna zabijać harry'ego, powinien się ożenić z ginny i zyc dlugo i szczesliwie
Moim skromnym zdaniem Harry faktyznie może być horkusem no b patrzcie to było tak. Lily osłoniła ciałem Harrego i została zabita. Do stwożenia horkusa potrzebna jest ofiara. Lily nią była. Wtedy Voldi rozczepił swą dusze na siódmą część i dał ją Harremu czym jest blizna. Przecież Harry ma bardzo dużo siebie z Voldiego mówi językiem węży i ma wielką moc. Możliwe iż on jest faktycznie horksem. XD Zobaczymy. Jestem pewna że Rowling nas nie raz zaskoczy XD
wszystko by sie zgadzało tylko gdy voldemort zabijał lily to harry nie miał blizny!!!!!!!!!!!!! tak wam trudno to zrozumiec a jak juz harry miał blizne to voldemort nie miał mocy i był widmem bo harry go prawie zabił!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!
Niemożliwe, żeby Harry byl horkruksem. W przepowiedni jest mowa o tym, że Harry ma zabic Voldzia. No, ale zeby go zabic, Harry musialby sam siebie zabic. A wtedy to kto zabije Voldemorta, jezeli Harry'ego juz nie bedzie?
Nie, nie, w przepowiedni jest mowa, że żaden nie może żyć bez drugiego, a nie że "Harry Potter ma zabić Lorda Voldemorda". A tak w ogóle, to ja nadal twierdzę, że Voldemord się pomylił i że to Neville go zabije. ;)))
Mi sie tam wydaje ze Harry nie jest horkusem bo to by było bez sensu jakby Voldi chciał zabić "część siebie". Według mnie to kolejność bedzie taka ze pierw zniszczy sie te rzeczy materialne a na samym końcu Voldiego.. to by było GooD :D
roksinka !!!!!!!!!!! jak niewiesz co pisac to nie pisz
bo mnie wnerwiacie
widze ze niektore osoby mne rozumija i uwazaja tak jak ja czyli ze harry nie jest horkruksem
Harry nie może być horkrusem, chociaż ta teoria bylaby dość logiczna i interesująca. No bo jakby był, to Voldermord powinnien go wręcz ochraniać, a nie chcieć zabić. No i bez problemu mógłby go dotknąć, a przecież może to zrobić dopiero mając w sobie jego krew, prawda? Ale podoba mi sie ta teoria ... grałaby z przepowiednią ...
Ja myślę, że sama Rowling nie wiedziała czym jest ostatni horkkruks pisząc 6 część. Ale miała go w planach więc zostawiła go jako tajemnicę, która wyjaśni się w 7 części. Pozdrowienia!
ŻADEN nie może żyć, gdy drugi przeżyje, więc logicznie rozumując powinni umrzeć obydwaj. A Harry mogl by sie stać horcruxem przez przypadek, kiedy zaklęcie się od niego odbiło (no wiecie... ta więź ;)).
nooo a skoro zaden nie moze zyc gdy drugi przezyje to jest mozliwe ze harry jest horkruksem
boooo jesli harrego zabilby voldrmort a harry zdazylby przed smiercia zniszczyc wszystkie inne horkruksy to oznaczaloby ze po smierci harrego voldemort by juz byl smiertelny :) czyli moglby go zabic ktokolwiek inny a niekoniecznie harry :D
ale z drugiej stronyyyyy to przeciez tez kiedys cos bylo wspominane ze tylko harry moze zabic voldemorta no to chyba jednak nie moze byc horkruksem.... dobra juz mi sie wszystko pomieszalo :/
no ale jeśli harry jest tym horkruksem i zabije Voldemorta to Voldemort przeżyje bo Harry bedzie żył i wtedy Harry powinien sie zabić i wtedy już Voldemort bedzie śmiertelny ale jeszcze żywy, a Harry już nie bedzie żył... To kto zabije Voldemorta skoro Harrego już nie bedzie? wg mnie ta teoria nie ma sensu..
I może być w drugą stronę: Harry zabijając Voldemorda nie przeżyje, bo jest horksusem. A zresztą, trudno, trzeba poczekać na 7 część. Tylko czemu tak długo ....
Według mnie Harry nie może być horkruksem. Z jednego powodu. Od samego początku Voldemort probuje zabić Harrego, a nie wydaje mi się, żeby chciał zabić cząstę swojej duszy, bo byłoby to zupełnie bez sensu. A na pewno dobrze wie gdzie umieścił cząstkę swojej duszy, nie mógł tego zrobić przez przypadek. On nie znał drugiej części przepowiedni, że "A CHOĆ CZARNY PAN NAZNACZY GO JAKO RÓWNEGO SOBIE, BĘDZIE ON MIAŁ MOC JAKIEJ CZARNY PAN NIE ZNA.....". Voldemort chciał zabić Harrego jak ten był mały i nie wiedział, że może się zdarzyć, że Harry może przeżyć i będzie miał później większą moc od niego samego. Jego celem było zabić Harego, a nie umieszczać w nim horkruksa, żeby go później zniszczyć.
a moze nie Nagini tylko bazyliszek jest tym horkruksem :d :D (zartuje)
A tak serio to uwazam ze Harry nie jest horkruksem!!! Voldi uslyszal czesc przepowiedni, postanowil pozbyc sie rywala, ale jak sami wiecie nie udalo mu sie to bo Harry przezyl, wiec jaki cel mial by Voldi dajac czesc swojej duszy komus, kogo chce zabic.... i uwazam ze przez przypadek tez mu jej nie dal... hary przez przypadek "odziedziczyl" po voldemorcie niektore umiejestnosci, ale na pewno nie jego czesc duszy!!! a co do przepowiedni to chyba oczywiste jest ze Harry MOZE zyc gdy Voldi umrze.... ( albo odwrotnie) a nie jak niektorzy uwazaja ze obaj musza zginac.
Taka przynajmniej jest moja teoria i uwazam ze jest dobra i jezeli rowling bedzie chciala usmiercic Harrego to na pewno to zrobi i na pewno znajdzie jakis powod!!! i moze to nie byc zwiazane z horkruksem!!!
ja uważam, że jakaś rzecz należąca do Ravenclaw jest tym horkruksem, ale podejrzewam, że R.A.B. zniszczył wszystkie albo prawie wszystkie horkruksy
też słyszałam że sam harry ale wtedy właśnie musiał by zginąć, a przepowiednia mówi że jeden musi zabić drugiego, czyli nie obu!!
Wg Harry nie może być hockruksem, bo żeby zabić Voldemorta należy najpierw zniszczyć wszystkie fragmenty jego duszy, żeby można była zabić jego, więc Harry musiałby sam się zabić. Voldi chciał zabić Harrego jako potencjalnego wroga, a nie robić coś z niego! On usłyszał część przepowiedni i dlatego chciał się Harrego jak najszybciej pozbyć. Ciekawi mnie jednak kwestia zabicia dla stworzenia hockruksa. Mianowicie gdy siły Ginny słabły Voldi robił się coraz widoczniejszy- może trzeba zabić, żeby ta część duszy stała się żywa? Czyli ta śmierć jest potrzebna po stworzenie hockruksa? A co do tego brakującego to co poweidzice na medal za zasługi dla Toma Riddla za zdemaskowanie Hagrida? On mógł mieć dla niego szczególną wartośc i do tego jest w Hogwarcie- czyli najbezpieczniejszym miejscu...?
Według mnie Horokusem mogła być albo Lili Potter albo jej miłość do Harrego. Nie wiemy czy Voldemort rozczepił swoją duszę na siedem horokusów. A moze na 6. Kiedy widział ze ma t6ylyup poprzeczniko i wszyscy sie go boja to po co dzielić dusze az na 7 czesc. I ktos wyzej mial racje po co mial by zabijac Harrego ktory bylby Horokusem ?????? ! horokus mnie wieksza mozliwosc smierci.
Po to, że 7 to liczba doskonała, magiczna bla, bla, bla. Voldziu miał duże mniemanie o sobie i wszystko, co z nim zwiazane musiało być doskonałe, niezwykłe itd.
A horkruksem, jak dla mnie, moze być Hagrid, pelerynka niewidka albo kibel Jęczącej Marty :DDD Ale najprawdopodobniej, to jeszcze będziemy mocno zaskoczeni :) I dobrze :)