PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31326}
6,8 25 tys. ocen
6,8 10 1 25494
7,3 24 krytyków
Hellraiser: Wysłannik piekieł
powrót do forum filmu Hellraiser: Wysłannik piekieł

Jeżeli podoba wam sie film Hellraiser to chyba nie widzieliscie krzyków, koszmarów z U.W. , halloween czy piatku 13! To są filmy które można kontynułowac ale nie hellraisera gdyz jest to malo straszna bajka... Posiadam na kompie ponad 130 horrorow i tylko dom1000 trupow byl gorszy... Zachęcam do filmów wesa cravena!! pozdrawiam miłosnikow horroru

Rychu_Pan_Zaglady

Witam, czy mozesz dac namiar do siebie. Jestem fanem horrorow, moze sie jakos dogadamy...w sprawie wymiany. pozdro

ocenił(a) film na 10
Rychu_Pan_Zaglady

No stary,jeśli stawiasz wyżej Krzyk,który jest tylko zrealizowaną z przymrużenieniem oka zabawą horrorowymi konwencjami,ponad klimatycznego,zrobionego na poważnie Hellraisera to raczej nie świadczy o tobie najlepiej jako o miłośniku horroru.Co do Cravena częściowo się zgadzam,nakręcił parę dobrych horrorów (pierwszy koszmar,Wąż i tęcza,Ludzie pod schodami),ale i te filmy na upartego można nazwać "mało straszną Bajką", to jednak postawa niegodna fana gatunku...

ocenił(a) film na 8
hellboyjr

bądź co bądź może i krzyk przereklamowałem trochę, ale hellraiser w ogóle mnie nie przestraszył, a nawet nie wciągnął i zaciekawił;] ściągając wszystkie 8czesci spodziewałem się czegoś więcej ;p

PS. nic sie nie równa z Blair witch project:)

ocenił(a) film na 10
Rychu_Pan_Zaglady

Dla mnie Hellraiser to prawdziwy kult,jeden z najlepszych,a może nawet najlepszy film grozy.Bardzo lubię praktycznie całą serię,może poza częścią 8,która była już ewidentnie słaba(chociaż nie do końca zła).Natomiast Blair Witch Project to dla mnie nieporozumienie,straszył tylko fatalnymi zdjęciami mimo że pomysł wyjściowy jak i kampania reklamowa były świetne.

hellboyjr

zgadzam się-do dziś się boję,a latek mi trochę przybyło.myślę tu o pierwszej części.gościu z igłami na głowie śnił mi się po nocach.jak na datę premiery-film nowatorski.a,że kultowy-to chyba jasne.

Rychu_Pan_Zaglady

O jakich filmach wesa Craven mówisz? Bo nie chyba o Wzgórza mają oczy albo Ludziach pod schodami co? jezeli chodzi o mnie to tylko The Texas Chainsaw Masacre(1974)za niedoświetlone zdjęcia i Twin Peaks za duszny klimat

ocenił(a) film na 10
Obywatel_Kane

Obawiam się,ze Craven nie nakręcił Twin Peaks...

hellboyjr

Pierwszego z wymienionych tytulow rowniez. Przeciez to Tobe Hooper nakrecil The Texas Chain Saw Massacre (1974).

Rychu_Pan_Zaglady

az 130 horrorów? wow, no niesamowite, i już uważasz że pozjadałeś wszystkie rozumy? obejrzysz 1000 horrorów to wtedy pogadamy. póki co jest jeszcze z Ciebie horrorowy majtek.

ocenił(a) film na 8
sportowiec

ej no sorry ale jak mowie ze mam na dysku 130horrorow to nie swiadczy o tym ze wiecej nie widzialem... mysl troche pacanie! dzieki takim osoba jak ty odechciewa mi sie odwiedzac ta strone, a tak poza tym jak ci cos do mnie nie pasuje to nie komentuj mojego komentarza tylko powiedz cos od siebie wielki myslicielu!

sportowiec

Przecież nie mówię ze twin peaks nakręcił Craven taki głupi nie jestem...to był Lynch...a co do Koszmaru z Ulicy Wiązów to wydaje mi sie ze nie jest moze tyle straszny co owiany juz pewna legendą dlatedo trudno porównywac ten film z mniej aczkolweik zapewne lepszym Hellraiserem Pozdro

ocenił(a) film na 10
Rychu_Pan_Zaglady

Sam jesteś chyba pseudofanem horrorów a raczej dobranocek, jeżeli Krzyk i Piątek 13 uznajesz za dobre horrory. Skoro się nie znasz na filmach to sie nie wypowiadaj na łamach tej strony, cieniasie.

ocenił(a) film na 8
adammo1313

nawet jesli filmy o ktorych mowie nie sa jakimis dzielami to i tak napewno sa lepsze od hellraisera. w krzykach nie wiadomo przynajmniej do ostatnich chwil kto jest morderca, koszmar z u.w. trzyma klimat a piatek 13-ego najbardziej przypomina hellraisera ale jest poprostu lepszym filmem

Rychu_Pan_Zaglady

Właśnie obejrzałem hellraisera... i mogę dać 2 punkty tylko za to, że te postacie są fajnie zrobione, cenobici czy jakoś tak, ale żeby robić 8 czy 9 części takiego filmu..... Nie polecam tego filmu.

ocenił(a) film na 10
Rychu_Pan_Zaglady

Coż, nie straszy tak jak kiedyś, ale to kawał dobrego, rasowego horroru.
8/10.

ocenił(a) film na 8
krzyhu_2

ogladnolem juz wszystkie czesci i musze przyznac ze spodziewalem sie czegos lepszego choc niektore czescie nie rozczarowaly mnie az tak jak pierwsza

Rychu_Pan_Zaglady

Poziom tej debaty jest po prostu żenujący.