PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31326}
6,8 25 tys. ocen
6,8 10 1 25491
7,3 24 krytyków
Hellraiser: Wysłannik piekieł
powrót do forum filmu Hellraiser: Wysłannik piekieł

Horror moim zdaniem powinien powodowac ,ze pzrez conajmniej 2 dni nie mozesz w spokoju zasnąc i wydaje Ci sie ze zaraz cos wyjdzie z szafy czy z innego zaułka,sama idea hellraisera owszem ciekawa,natomiast wykonanie raczej smieszne,pominne zupełnie irracjonalne zachowanie postac(np gdy Kristhy czy jak jej tam widzi swego hmm wtedy mysli jeszcze,ze ojca w domu ze swą macochą on ma mm słady krwi koło włosów bo jak wiadomo to naprawde jej wój,zdrowy rozsadek nakazywał by zaytac czemu ma pokrwawioną twarz..??/)generalnie było sporo obrzydliwosci i krwi ale zabrakło klimatu,cenobici owszem boscy ,a konkretnie pinchhead i cenobitka,bo pozostała dwójka,(a w szczególnosci ten z tłusta twarza w lennonkach) powodowała u mnie histeryczne napady smiechu...są takie horrory,które oglądane w dziecinstwie wydają sie niesamowite a pare lat pózniej smieszne...uwazam ,ze lepiej zachowac te przerazające a nawet mistyczne wspomnienie z dziecinstwa...

Dealan_De

To czemu ci sie ten film nie podobał?? Z tego co napisałaś o działaniu horrorów na człowieka wnioskuje że więcej jak 11 latek to nie masz.
Teraz już nie robią dobrych horrorów które mogłyby porządnie przestraszyć.

kanton

latek mam 20,ale dziekuje za odmłodzenie mnie w koncu w kazdym tkwi dzieciak i jest to bardzo pozytywne,widze ze obca Ci jest konstruktywna krytyka filmu a dobre horrory owszem jeszcze robią..ale nie amerykanie...ten film był dla mnie pzrykrym pzrezyciem bo jak miłam te swoje 11lat wydawał mi sie kultowy a ogladając go teraz zburzyłam mit bywa...

użytkownik usunięty
Dealan_De

Więcej luzu dla tego filmu... On już ma kilkanaście lat. Inaczej się na niego patrzyło kiedyś w początkach epoki VHS w Polsce, zapewniam Cię.
Świat idzie do przodu i coraz mniej rzeczy jest w stanie nas zaszokować.
Swoją droga czy to dopiero nie jest straszne ???

Pozdrawiam
Kafarsky

ocenił(a) film na 10

Święta racja - teraz inaczej się patrzy na filmy - bachory są rozpieszczone! A takie akcje jak w Hellraiser - obuch q łeb raczej się omija we współczesnym kinie!