5,8 52 tys. ocen
5,8 10 1 52138
5,1 15 krytyków
Hercules
powrót do forum filmu Hercules

Film jakos szczegolnie na dlugo w pamieci nie zapadnie... Jezeli ktos spodziewa sie 12 prac Herculesa, to bedzie zawiedziony - sa pokazane raptem z 3, 4 i to o lacznej dlugosci 20 sek !!! Niestety, ale wszystko to co najlepsze w filmie, zostalo pokazane w trailerach. Akcja jest dosc slaba, obraz miejscami sie dluzy i nudzi. Fabula dosc prosta, tylko troche nawiazuje do mitologii. Gra aktorska stoi na srednim poziomie. Efekty? - ogladalem w 3D - sa dobre, ale zachwytu nie ma. Ogolnie jest to taka lekka przygodowka, z mala doza humoru, jednak malo wciagajaca. Sceny walk nie porywaja i jest ich znacznie mniej od niepotrzebnych i dluzacych sie scen dialogow. Produkcja w sam raz na raz.... 6/10

ocenił(a) film na 3
Bambim

Ze wszystkim się zgadzam. Sceny walki były bardzo słabe, a gdzieś widziałem porównanie do 300 no chyba kogoś bóg opuścił. Jak dla mnie dno i zmarnowana kasa, tak bardzo że nawet opisywać mi się nie chce co mi się nie podobało bo bym musiał wypisaywać długo a film nie jest wart splunięcia :C

0zim0

W sumie 300 tez nie porywało... co prawda niby walki dobre ale juz samo oglądanie spartanskich Hoplitów w stroju striptizerów w klubie dla pedałow to była dopiero zenada. przeciez spartanie mieli zbroje a nie zasuwali z golymi klatami jak jakies 300 pedałow.

ocenił(a) film na 5
Bambim

Jak dla mnie to postać Tydeusa była o wiele lepsza od Herculesa i dlatego też dałem 6, bo by mniej było.
Zaś co do tych 12 prac to było ich tyle, że aż się zmęczyłem widząc jak on się tam męczył. Następny film z serii tuych co w zwiastunach pokazują wszystko to co "najlepsze".

Bambim

Doctor Who w Herculesie :3