na co warto się bardziej się wybrać czy na herculesa czy na ewolucje małp
potrzebuję odpowiedzi do 17 bo dzisiaj zamierzam się wybrać do kina z których tych filmów :)
będę wdzięczny bardzo za porady
Oba filmy są na równym poziomie (wg. mnie) Idz na Herculesa, jeśli masz imaca w mieście to konieczniecznie do niego
http://applemobile.pl/wp-content/uploads/2014/04/Ikona8.jpg
:D coś mu się popier*****
Herkules jest...zabawny:-) można sie podczas filmu zrelaksowac bo wiele tam do ryzgryzienia nie ma:D
Skoro już widziałeś to powiedz jak film ma się do mitologii? Skupia się bardziej na 12 pracach Herkulesa czy są one tylko w retrospekcjach? Z tego co widziałem w zwiastunie to mamy pokazane prace z Lwem, Dzikiem, Hydrą i Cerberem. Jak są pokazane? Jest coś jeszcze?
Tych prac tam właściwie nie ma. Są wspominane, jest kilka flashbacków (i chyba wszystkie trafiły do zwiastunów - hydra to kilka machnięć mieczem, dzik to jeden cios maczugą, a lew to może 30-sekundowa szamotanina), a potem i tak padają sugestie że rzeczone prace to jedna wielka ściema.
Ja polecam Ewolucje... Herkulesa nie widziałem ale wystarczy spojrzec na imdb by sprawdzic co ludzia sie podoba: Malpy mają ponad 50 tys ocen i srednia ponad 8, która trzyma się az od premiery filmu.
Zdecydowanie na malpy... film bardziej mroczny i wciagajacy, hercules - taka glupiutka przygodowka, nie trzymajaca sie mitologii...
dzięki za porady w moim kinie ewolucję grają w mniejszej sali takiej kameralnej a herculesa w dużej jednak
hercules i małpy mają różne pozytywy zachęcające do obejrzenia ale po zliczonych głosach i recenzjach bardziej małpy wydają się lepszym jakościowo filmem wniosek cezar górą :)
Jak dla mnie ciut lepsza jest Ewolucja Planety Małp ale na Herculesie też powinieneś się dobrze bawić! :-) Małpy 8/10, Hercules 7/10.