5,8 52 tys. ocen
5,8 10 1 52138
5,1 15 krytyków
Hercules
powrót do forum filmu Hercules

totalne rozczarowanie, zwiastun lepszy niż film, wielbię Grecką Mitologie a tu jej nie było :( niby film
realistyczny, skoro już taki robią to dlaczego hercules ciska dorosłymi mężczyznami niczym
szmacianymi lalkami ;/ nie no klapa :( Gdzie walka z hydrą, Lwem Nemejskim ? pobyt u Amazonek
? Film strasznie przypomina Króla Artura !

Tomalaaa89

Dzięki za opinie. Teraz już wiem, że nie warto iść, a szkoda bo od dawna czekam na dobry film związany z mitologią grecką.

ocenił(a) film na 3
Chris_Iam

Idź. Nie polegaj na czyjejś opinii. Wyrób sobie własną. Choćby kosztem błędów.

użytkownik usunięty
Tomalaaa89

Jak to nie ma walki z hydrą i Lwem Nemejskim?! :( W zwiastunie to wszystko jest...
Film choć trochę przypomina "Starcie Tytanów"?

ocenił(a) film na 5

Widziałem film wczoraj, więc będzie na świeżo. NIEKTÓRE walki z 12 prac są pokazane w wielkim skrócie podczas opowiadań Jolaosa, kilkusekundówki, a o pozostałych nie ma w ogóle wzmianki. PONADTO całość ma niewiele z mitologią wspólnego, a reżyser przedstawił legendę Herculesa w bardziej realistycznej wersji, tj. jak mogło być naprawdę. Film ogólnie mi się podobał i można spokojnie pójść ze znajomymi, żeby się odstresować, kilka razy zaśmiać. Można się przyczepić co do kilku rzeczy, ale to jak w każdym filmie.

ocenił(a) film na 5

jak już wspomniałem film nie ma nic wspólnego z Mitologią, wszystkie walki z mitycznymi stworami zobaczysz w zwiastunie ;) i tyle też one trwają w filmie ;) a później to już Król Artur ;)

ocenił(a) film na 7
Tomalaaa89

Ten film mówi jasno, że te walki mitologiczne nie miały miejsca. W świecie tego filmu Hydra nie była potworem, lew nemejski był zwykłym lwem, a ten dzik na początku(nie pamiętam jak się nazywa) był tylko wielkim dzikiem. Ponadto jest jasno podane, że Herkules nie pokonał tych "bestii" sam. Nie oceniajmy filmu za to, że jest tym, czym jest. Nasze oczekiwania nie powinny brać góry nad faktami.

ocenił(a) film na 3
Tomalaaa89

Oj a ja uważam, że Oskar absolutnie się należy...... za bardzo ciekawy trailer, robiący potencjalnego klienta kina w bambuko!

ocenił(a) film na 6
niedenerwujsie

Powiem ci ze napisales cos bardzo ciekawego co powinno miec miejsce w HOLLYWOOD... Komisja OSCAROWA nagradza rezyserie, scenariusze, montaz dzwieku, efekty specjalne, muzyke, aktorow itp. A przeciez jakby nie bylo ZWIASTUN(Trailer)to takie male dzielo sztuki od ktorego w duzej mierze zalezy to czy film sie spodoba. ZWIASTUN dobrze zrobiony zacheci potencjalnego widza na pojscie do kina... UWAZAM ZE POWINNA BYC NOWA KATEGORIA OSCAROWA NAGRADZAJACA NAJLEPSZE I NAJCIEKAWSZE 'TRAILERY' ROKU.

ocenił(a) film na 6
niedenerwujsie

Najlepsze jest to ze osoby robiace najlepsze TRAILERY sa praktycznie pomijane i nieznane... Zmontowac ciekawy TRAILER to oznaka duzego talentu i uwazam ze osoby robiace najlepsze trailery powinny miec szanse na nagrody tez... To nie REZYSER robi TRAILER do swojego filmu a wielu ludzi o tym nie wie...

ocenił(a) film na 5
punisher822_filmweb

Film był totalną średniówką. Jak komuś nie szkoda kasy, to można iść. Ale ja wynudziłam się na nim straszliwie :(

ocenił(a) film na 3
punisher822_filmweb

Tylko, aby twórcom takich trailerów zanadto nie uderzyła woda sodowa, owe Oscary mogliby dawać w kolorze malinowym, ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha. Poważnie. Żartowałem. Chyba. Zupełnie na serio podchodząc do tematu, uważam raczej, że powinno się wręczać więcej złotych malin i informacje o zdobyciu takiej nagrody wyraźnie umieszczać na płytach z filmami, aby kupujący miał pełną informację o produkcie. Wprawdzie nie uchroni to przed pójściem do kina, ale przed zakupem płyty już może? Co do Oskarów za najlepszy trailer, to jednak ciutkę przesada. Ogrom pracy nad filmem jest nieporównywalny wobec ilości pracy nad trailerem. Wyróżnienie, czemu nie, Oscar to za dużo.