Po trailerze filmu spodziewałem sie histori mitologicznego Herculesa który wykonuje słynne 12 prac.
G prawda, nie spodziewajcie sie żadnych motologicznych stworzeń ŻADNYCH. Szczytem
możliwości producentów sa kolesie pomalowani na zielono i lew rodem z pustyni i w puszczy (który i
tak pojawia sie na kilka sekund)Jakiś dzieciak w filmie biega w koło i krzyczy ze to Hercules który
zabił hydre etc a ty siedzisz wkurzony bo TO przyszedłes zobaczyć a nie patrzeć jak
chodzi/siedzi/drapie sie po głowie/gada z ludźmi/ myśli czy jest bogiem czy nie i wszystko inne tylko
nie walki jakie znacie z mitologii.
Piszesz, że jest tylko lew nemejski. Widać w zwiastunie także hydrę lernejską, cerbera i dzika erymantyjskiego.
12 prac to tylko krótkie flashbacki na samym początku filmu niestety, wiele mitologicznych bestii nie uświadczysz w tym filmie ;-) Mimo wszystko jako "niedzielny zapychacz czasu" sprawdził się znakomicie.
Uważasz, że nie zrozumiałem tego filmu? Powiedz mi jak wiele trzeba, żeby zrozumieć to "zawiłe" przesłanie poszukiwania własnej osobowości? :) To nie jest wymagające kino ;)
film jest gleboko ateistyczny w swojej wymowie i za to szacun, krotka, tresciwa rzecz o tym, jak budowac wlasna legende. trailer w tym kontekscie pomyslany jako zgrabny wabik. a tak mamy dobre kino akcji i lekki "filozoficzny" twist
po pierwsze nie zrozumiałes filmu - po drugie istnieje opcja SPOILER, ale ktoś z takim poziomem ogarnięcia ma prawo o tym nie wiedzieć
Faktycznie jest dużo do zrozumienia...Temat dotyczy traileru i jak sie to ma do filmu.
Kiedy obeschnie Ci piana przy ustach sprawdź znaczenie słowa "spoiler" i zastanów sie czy Twój poziom ogarnięcia nie psuje Ci oglądania filmów.
gówno piszesz nie rozumiesz nic z tego filmu więc po co się udzielasz ja lepiej go oglądałem i widziałem wiecej w tym filmie bo na całość patrzyłem a nie na skupisko punktowo wzrokowo sluchalno myslowe
przemysl moja wypowiedz i dopiero sie wypowiadaj bo jak nie to sie nie wypowiadaj na temat bo ja sie lepiej wypowiem
p.z.
słowo spoiler to nie jest na twoj poziom ineltektualny głupku
Napiszę do adminów filmwebu, ażeby wprowadzili "lajki" do komentarzy, ponieważ użytkownik Jakubxx za swoją wypowiedź zasługuję na nie. Brawo dla tego pana!
Zrób sobie test obciążeń organizmu.
Nie wiem czy jest sens cokolwiek Ci tłumaczyć i tak nie zrozumiesz.
"Po trailerze filmu spodziewałem sie histori mitologicznego Herculesa który wykonuje słynne 12 prac.
G prawda, nie spodziewajcie sie żadnych motologicznych stworzeń ŻADNYCH"
"Temat dotyczy traileru i jak sie to ma do filmu."
Więcej tłumaczyć nie trzeba.
Jaki to niby spoiler, skoro informacja o fałszywości wszystkich legend dotyczących Herkulesa (a przynajmniej hydry) pojawia się ok. 15 minuty filmu, czyli jeszcze na etapie wprowadzenia i prezentacji bohaterów???
raczej - nie inaczej.
Po pierwszej bitwie Jolaos zostaje lekko zganiony, że mógłby lepiej bajać, bo przeciwnicy za mocno walczą. Potem zaś, jeszcze przed wyruszeniem do Tracji, oglądamy wspomnienie Herkulesa pokazujące jego chlubny powrót do domu podczas którego król Eurysteusz pyta Herkulesa o hydrę, a ten mu pokazuje worek z sam-wiesz-czym. To wystarcza do zrozumienia, że legendy którymi obrasta Herkules mają w sobie niewiele prawdy.
I co z tego że trailer jest inny ale jeżeli się przeczyta streszczenie filmu to wszystko się wyjaśni
Jeśli przeczyta się streszczenie filmu i obejrzy zwiastun pozostaje jedynie poczucie sprzeczności tych dwóch wobec siebie. Opis nie zapowiada żadnych elementów fantasy, zaś zwiastuny (zwłaszcza telewizyjne) głównie na nich się skupiały.
Co tu dużo gadać - dystrybutor po raz kolejny postanowił nabić widzów w butelkę!
Dzięki za ostrzeżenie. W weekend wybierałem się na to do kina ale po Twojej "recenzji" stwierdzam, że trailer jest takim samym skokiem na kase niczego nie spodziewających się widzach jak było to w przypadku "47 Roninów". Wybiorę jednak żółwi :)
Ale tak czy siak ten film może mile zaskoczy bo nie wiadomo czego się można spodziewać