PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=413911}

High School Musical 3: Ostatnia klasa

High School Musical 3: Senior Year
2008
5,4 47 tys. ocen
5,4 10 1 46528
3,9 8 krytyków
High School Musical 3: Ostatnia klasa
powrót do forum filmu High School Musical 3: Ostatnia klasa

A wy wszyscy którzy tak krytykujecie ten film po prostu jesteście Żałośni !
Bo każdy ma prawo oglądać to co mu się podoba nieważne czy ktoś ma lat 10-20 czy 50 a film to HSM czy Godfather
A wy wielcy krytykanci i znawcy kina z tego forum nie wiem czemu nie możecie tego zrozumieć i wręcz nakazujecie innym co mają oglądać i znieść tego nie możecie że takie film jak HSM 3 po prostu podoba się o czym świadczą jego wyniki finansowe prawie 150milionów na świecie i 67% pozytywnych recenzji na rottentomatoes

ocenił(a) film na 1
Kamil85

150 milionów ? No to niezłą kasę już zrobili cwaniacy na głupich pokemonach :DDDD

użytkownik usunięty
Kamil85

wyrazac opinie o filmie ma prawo kazdy..
skoro nie mozna krytykowac filmu ktory jest (spojrzmy prawdzie w oczy) chłamem to po co w ogole np sa festwiale filmowe? po co sa rankingi? po co jest to forum? po co w takim razie tworzyc dobre filmy? nie lepiej robic sama komercje nastawiona na zysk? niketorzy z ogladania filmow czerpia przyjemnosc a nie tylko pusta rozrywke z ogladania kolejnego takiego samego filmu sredniej jakosci o niczym

co do wynikow finansowych no to wybacz ale te raczej sa dlatego ze jest to wielka komercja film skierowany do mas nastolatkow zreszta 150 mln to nie tak duzo... 15 mln na weekend to sredni wynik The Dark Knight w jeden dzien zarobil prawie 70 mln...

Kamil85

"A wy wszyscy którzy tak krytykujecie ten film po prostu jesteście Żałośni ! "

Czemu nas obrażasz ?

LegallyBrunette

Może dlatego? Że w stronę fanów też lecą takie słowa??

Logerman

powiedziałabym, że w stronę fanów lecą jeszcze gorsze wyzwiska od tego tutaj. Jak chcesz to znajdę całą listę coraz to piękniejszy epitetów które były waszymi słowami(anty-fanów), LegallyBrunete.

piratka4

Oh tak film jest cudowny :
http://www.imdb.com/title/tt0962726/

3,3 / 10 . - nie trzeba nawet komentować .

użytkownik usunięty
Logerman

raczej chodzilo o to ze nie mozna krytykowac "was" a "wy" "nas" mozecie... tylko tak naprawde dlaczego nie mozna krytykowac? i dlaczego jesli ktos krytykuje jest zalosny?
to po poierwsze a po drugie tak a propo tych 150mln nie wiem gdzie to wyczytaliscie bo do wczoraj czy przedwczoraj zarobil ok 70 mln

ocenił(a) film na 1
LegallyBrunette

żałośne; żal; żal.pl - ostatnio bardzo częśtwo się to spotyka u pokemonów, którzy na siłe chcą pokazać jacy to są inteligentni, lub gdy poprostu nie wiedzą jak inaczej się wysłowić. (infantylizm)

nosferatu_chan

Na tyle jestem inteligentny żeby nie pozwalać innym decydować jakie filmy mają mi się podobać a jakie nie
"The Dark Knight w jeden dzien zarobil prawie 70 mln"
TDK nie kosztował 11 mln tylko 180 mln
"150mln nie wiem gdzie to wyczytaliscie bo do wczoraj czy przedwczoraj zarobil ok 70 mln"
USA 65,078,408 + Świat 92,910,872 = 157,989,280

użytkownik usunięty
Kamil85

"TDK nie kosztował 11 mln tylko 180 mln"
po 1 nie koniecznie wiem co ma koszt produkcji filmu do jego zarobkow... ale jesli tak to dam inne porownanie the blair witch project zostal nakrecony na wyporzyczonych kamerach, budzet wynosil ok 60 tysiecy dolarow... a na calym swiecie zarobil ok 249 mln dolarow...

po drugie budzet TDK byl tak duzy dlatego ze krecony byl min IMAX'em co jest bardzo drogie, dodatkowo wynagrodzenie Cain'a, Freeman'a, Bale'a, Ledger'a czy Oldmana jest zdecydowanie wieksze niz gwiazdek Disnaya bo nie przypominam sobie by taki efron czy inni byli nominowani lub zdobyli Oscara... takze takiego filmu z taka ekipa raczej nie daloby sie nakrecic za 11 mln co nie znaczy ze im wiekszy budzet tym wiekszy zysk.. poprzednia czesc batmana (jesli sie juz jego trzymac) zarobila bodajze cos ok 150 mln i nikt sie tym nie podniecal

"USA 65,078,408 + Świat 92,910,872 = 157,989,280" hmm a moze te 92, 910,872 odnosi sie rowniez do usa? bo ile mi wiadomo oni tez naleza do tego samego swiata co my... a w boxoffice'ach zazwyczaj reszte globu nazywa sie "non-usa" a razem wszystko "world".. zreszta co dziwne filmy zazwyczaj w europie itd zarabiaja zdecydowanie mniej niz w usa dodatkowo biorac pod uwage ze poza usa premiery sa pozniej... nie wydaje mi sie by reszcie kontynentow zarobili w polowe krotszym czasie 1/3 wiecej... dlatego te ok 30 mln byloby bardziej realna kwota...

Tylko, że np. HSM 3 w niektórych państwach Europy był wcześniej puszczony, np takowe między krajowe premiery, były przed 16 października (wtedy była światowa premiera w LA). W Polsce tak samo jak i w Stanach premiera filmu była 24 października, tylko że patrząc iż jest między Nami bodajże 6 godzin różnicy, u Nas film był wcześniej puszczany w kinach niż w Stanach. W niektórych państwach Europy to już 20 czy 22 października, w kinach pojawił się film, np. Niemcy, Francja, Wlk Brytania. Więc chyba miał okazję zarobić, jeżeli wybrało się na niego masę ludzi. U nas też podobno możemy świętować sukces, bo strasznie dużo osób się na to wybrało..

użytkownik usunięty
Logerman

jednak wolalabym zobaczyc zrodło bo jakos mi sie nie chce wierzyc ze poza usa zarobili duuuuzo wiecej niz tam... dajac przyklad wczesniej wspomnianego TDK no to przeciez poza usa rowniez byl w czolowkach rankingow i bil rekordy wszedzie a jednak wyniki box office;ow byly zdecydowanie mniejsze niz w usa... a o HSM nie slyszy sie by jakies rekordy finansowe czy popularnosci bil...
nie wiem co do tego ma roznica czasu...bo nie zarabial 6 godzim d;uzej ale coz...
nie wiem to ze u nas wybralo sie duzo ludzi (moze jakies dane?) to jest sukces... dla mnie to porazka ze ludzie maja taki plytki gust...
no bo tak naprawde.. powiedz szczerze z reka na sercu co takiego w tym filmie jest? chcialabym wrescie uslyszec jakis sensowny argument od kogos dlaczego jest taki fajny itd.. bo na razie slysze tylko ze film jest FaJNiusiiii, zack jest SŁitusSSi, ze piekniusio spiewaja...

użytkownik usunięty
Logerman

a jeszcze tak nawiasem mowiac budzet hsm nie wyniosl 11 mln cztylko 33...

Kamil85

Przez takich ludzi jak ty Kamil85, biedne dzieci są zmuszane by poszły na ten debilny film do kina bo tak chciały 3 osoby z klasy. K...a m.ć czemu inni muszą cierpieć za 3 dekli w klasie którzy zaproponowali ten film. Ja rozumiem ,nie wiem ,gdyby to była 3 klasa podstawówki (dzieciom w takim wieku może się jeszcze podobać ów film) a lenie 3 gimnazjum (czy polska młodzież jest naprawdę opóźniona zawsze sądziłem ze nie . a może jednak??). przeprasza za wulgaryzmy w tekście i za to ze trochę obraziłem nie które osoby ale troche mnie emocje poniosły, bo jakoś nie mogę uwierzyć w to ,ze ktoś lubi ten film i ze za te kilka osób cała klasa musi cierpieć.

Marcin93

Zapraszam wszystkich zainteresowanych box officem na forum dotyczące box officu

http://s6.zetaboards.com/Kinowe_box_office/index/

Marcin93

http://s6.zetaboards.com/Kinowe_box_office/index/

ocenił(a) film na 1
jurek1990

Kamil, Logerman ---> Ssijcie aż po same kule :)

Indyk

Pozwól Indyk że nie skorzystam z twojego zaproszenia

użytkownik usunięty
Kamil85

grunt to swiecic inteligencja

Indyk

Indyk

Kamil85

Czemu się powtarzasz????

<za krótki>
<za krótki>

Kamil85

Czemu się powtarzasz????

<za krótki>

<za krótki>

użytkownik usunięty
Marcin93

Czemu się powtarzasz????

Nie wiem jakoś tak miało być raz, a wyszło dwa razy :D:D

ocenił(a) film na 1
Kamil85

Ten film to dno. Dziekuje.. Dalem 3/10, pozdro & pocwicz

Kamil85

Dziś jadę na to i mam nadzieję na wiele wrażeń wraz z koleżanką...
Popcorn, cola, najlepszy film we WSZECHŚWIECIE!!!
O jezu! Nie mogę się doczekać 16:00!!!

użytkownik usunięty
Margunia

tos ty malo filmow w zyciu widziala skoro ten jest najlepszt we wszechswiecie..

PS. nie ma nic gorszego niz smierdzacy popcorn w kinie

Zgadzam się z Kamil85 ja już byłam w kinie też się nie mogłam doczekać film mi się bardzo podobał i muszę jeszcze raz na niego wybrać, jest cudowny rewelacja, Kamil85 masz racje on są po prostu żałośni

użytkownik usunięty
katarzynakp1

dlaczego sa zalosni? bo nie lubia komercyjnego chlamu bez tersci?

ocenił(a) film na 1

hahahahahahahahah zmienilem ocene na 1/10 pozdro, jak czytam wypowiedzi co niektorych tutaj, pytam sie: Czy Bog istnieje na tym swiecie?

ocenił(a) film na 2
pwnt_maciek

Ehh biedne dzieci... Tak jak wspomniał kolega Marcin93 byłam zmuszona przez kilka dekli w naszej klasie pójść na to gówno (ehh oślinione fanki Zacusia zeżryjcie mnie żywcem bardzo chętnie pośmieję się z ludzkiej głupoty xD) i przyznaję że to taki gniot że żal ... róż tak daje po oczach że strzymać nie idzie... Dziwię się tylko co wy widzicie w takich filmach super, a krytykujecie gorzej od nas - anty fanów - klasykę polskiego czy światowego kina. Tam przynajmniej wiadomo o co chodzi a tu? Po wyjściu z plazowskiego kina miałam mocne poczucie niesmaku i z ulgą wyszłam z tego kina po za tym część czasu w sali spędziłam na zabawie komórką tak jak moje koleżanki. Mówią że cudze gusta się szanuje... Ale krytykę chyba też nie? Ja dziękuję... 28 złotych poszło w pi*du i tylko 5 złotych nam zwrócili.
Do fanów HSM3: Jeśli chcecie to zobaczcie moje ulubione, nie mam tam nic do ukrycia, ale przed wyśmianiem najpierw te filmy obejrzyjcie, a potem krytykujcie

Marien

I uważasz się za kogoś lepszego, po tym jak "skrytykowałaś" film? Tego komentarza niestety krytyką nazwać nie można, bo nie napisałaś nic konkretnego o filmie, tylko zbluzgałaś fanki HSM. Tym samym wyszło z ciebie to, że jesteś wredna i chamska a nie, że znasz się na filmach! Poza tym myślę, że szkolne wyjście do kina nie jest obowiązkowe, więc mogłaś sobie darować, tak jak i tego komentarza mogłaś sobie darować, krytyku za piątkę.

ocenił(a) film na 2
Domi_Nique

Sorry, ale od kiedy po opinii można poznać że ktoś jest chamski? --' Nasze zdania są niepodzielne... Jedni uważają to za sweet i super film, a drudzy za gniot... Ty masz swoje zdanie ja mam swoje... To by było na tyle. Znam wiele ludzi, którzy podzielają moją opinię, A poza tym że jadę na HSM3 dowiedziałam się dopiero w kinie bo nasi kochani nauczyciele nie byli tak łaskawi powiedzieć nam wcześniej na co idziemy... Inaczej bym sobie dała spokój..

ocenił(a) film na 7
Marien

Oczywiście podzielam zdanie Dominique w stu procentach. Nie podałaś żadnych sensownych argumetów, jedynie nawyrzucałaś , bezpodstawnie z resztą, fankom Zaca i wszystkiemu co z hsm związane.

"Sorry, ale od kiedy po opinii można poznać że ktoś jest chamski?" - błagam powiedz, że żartujesz. Wypowiedziałaś się, a to właśnie na podstawie wypowiedzi określa się charakter i kulturę człowieka. Nie wiem na jakiej podstawie ty to określasz. Wyglądu, czy gustów filmowych?

ocenił(a) film na 2
ShadowGirl

ręce opadają...

użytkownik usunięty
Domi_Nique

ekhm chcialabym sie wstawic za Marien(sory jesli przekrecilam) bo:
po1 nie widzialam tam zadnego stwierdzenia ze "uwaza sie za kogos lepszego"
po 2 moze i nie napisala konkretnych argumentow przeciw HSM (choc te mozna wymieniac setkami) ale rowniez ja osobiscie (choc wielokrotnie o nie prosilam) nie dostalam sensownego argumentu od fanek tegoz arcydziela oprocz takich ze boska choreografia i zarabiste pioseneczki... no i ze jest SWeetAŚieŃki....
po3 skoro z niej wyszlo ze jest wredna i chamska (ciekawe w jaki sposob) w tym momencie z ciebie tez to wychodzi...
po 4 nie wiem do jakich szkol chodzicie ale za moich czasow wyjscie do kina czy tez na wycieczke bylo jak najbadziej obowiazkowe (tzn jesli sie nie poszlo mialo sie nieobecnosc)...

ocenił(a) film na 2

Nie przekręciłaś :) a jeśli o argumenty droga Dominique uważająca wszystkich anty fanów za chamskie i wredne osoby (poczytajcie sobie inne posty tej użytkowniczki na forach założonych przez anty fanów HSM)
1. Gra aktorska w porównaniu z innymi porządnymi (wedle mnie) filmami jest dość denna i kiepska. Nie będę dawać przykładów bo wyjdę na staro-świecką, historyczkę i może nawet w oczach fanów HSM na idiotkę --' chociaż szczerze powiem że gó*&o mnie obchodzi zdanie takich osób
2. Nie które piosenki może by uszły, ale część zaśpiewana po amatorsku
3. Wszystko jest takie banalne i oczywiste
4. Nieudany humor... sorry, ale jak to ma być film Disneya to powinien zawierać coś co rozbawi każdego widza, a ja nie zaśmiałam się ani razu mimo iż mam duże poczucie humoru
5. Przede wszystkim strasznie się ciągnie... Stale zaglądałam na zegarek w komórce. A przy okazji z nudów rzucałam kolegów i sąsiadów popcornem.
etc etc etc

nie chce mi się więcej wymieniać bo mnie znowu szanowna pani Dominique nazwie wredną i chamską i że nie mam nic innego do roboty prócz krytykowania "arcydzieła" zwanego high scholl musical

ocenił(a) film na 2
Marien

Ahhh jeszcze jedno... Wedle ciebie Dominique nie znam się na kinie... Oooo pardone... Być może znam się bardziej od ciebie... Tłumaczysz to tym że nie spodobało mi się high school musial? I tutaj z prawdziwym udokumentowaniem mogę powiedzieć że to nie ja, jako anty fan jestem żałosna, ale ty...
Jestem bynajmniej bardziej niż pewna że gdybym dała przykład że high scholl musical jest o baaaaaaaaaaaaaaardzo wiele gorsze od powiedzmy krzyżaków Forda to byście mnie zakopali żywcem i powiedzieli że to jest nuda i ohyda...

użytkownik usunięty
Marien

tak bo HSM to prawziwe arcydzielo i doceniaja go jedyie koneserzy kina:D:D smiem twierdzic ze jesli komus HSM sie podoba i uwaza go za dobry film wtedy nie zna sie na kinie i malo w zyciu filmow widzial

ocenił(a) film na 7
Marien

Nie wszyscy co krytykują hsm są żałośni. Spotkałam wiele jego antyfanów, którzy naprawdę zrobili na mnie wrażenie swoją inteligencją i sposobem rozumowania. Nie sztuka skrytykować film, sztuka zrobić to z kulturą. A wam antyfanom ( oczywiście nie wszystkim), bo taka prawda, to niezbyt wychodzi...
1) Jasne, że gra aktorska nie jest na miarę oskara, ale to film Disneya dla dzieci a nie dzieło historyczne. Zwykły luźny film...
2)Osobiście piosenki mi się podobały, bodobnie jak i krytykom, którzy wręczali im te wszystkie nagrody...
3)Banalne i oczywiste - hello? Przecierz to film dla dzieci, czego ty się spodziewałaś, gwałtownych zwrotów akcji?
4)Poczucie humoru to akurat każdy ma specyficzne i zależy od gustu.
5)Nudne dla ciebie, co nie znaczy że inni tak to odbierają, jak już mówiłam zależy to od gustu.

użytkownik usunięty
ShadowGirl

co do kultury to nie tylko tyczy sie antyfanow bo nie bede wspominac o wiekszosci zenujacych wypowiedzi "Fanow" HSM... glownie skladaja sie z braku argumentow, wyrazen typu "zal.pl" itd...

"1) Jasne, że gra aktorska nie jest na miarę oskara, ale to film Disneya dla dzieci a nie dzieło historyczne. Zwykły luźny film"

co z tego ze dla dzieci? dzieci nie maja prawa ogladac dobrych aktorow... ba w ogole aktorow?(a nie gwiazdek ktorzy aktorami sie nazywaja?... ostatnio spodobalo mi sie pewne zdanie "od gwiazdorstwa do aktorstwa droga daleka") to ze film jest luzny i przyjemny to nie znaczy ze ma byc obsadzony beztalenciami
dzielo historyczne? ee...

"2)Osobiście piosenki mi się podobały, bodobnie jak i krytykom, którzy wręczali im te wszystkie nagrody... "
przepraszam bardzo ale jakie nagrody? na imdb raczej powinno byc cos wspomniane ze film za cos jakas nagrode dostal.. niestety nie ma... takze prosz cie wymien...

"3)Banalne i oczywiste - hello? Przecierz to film dla dzieci, czego ty się spodziewałaś, gwałtownych zwrotów akcji? "

"hello?" czy dzieci muza byc karmione bezmozga papka?

")Poczucie humoru to akurat każdy ma specyficzne i zależy od gustu. "
nie kazdy ma specyficzne... ale masz racje niektorzy lubia tego typu rozrywke i to ich bawi... mnie jedynie w tym filmie bawi glupota?

zarzucasz brak argumentow a sami ich nie podajecie

ocenił(a) film na 7

Ja nie mówię, że wszyscy fani są w porządku, ale jak przejżysz inne tematy to zobaczysz, że o wiele więcej chamstwa można dostrzec u antyfanów.

1)"co z tego ze dla dzieci? dzieci nie maja prawa ogladac dobrych aktorow... " - jasne, że mają, ale nie przesadzaj, że gra aktorska była aż taka tragiczna. W większości filmów dla dzieci, obsadzane są same dzieci i jakoś młodym odbiorcom to nie przeszkadza. Poza tym jasne, że mają prawo, do oglądania lepszych aktorów, ale dlaczego zabierać im prawo do oglądania tych gorszych? Każdy aktr musi od czegoś zacząć.

2) "Teen Choice Awards" , "Humanitas Prize" i nie chce mi się szukać reszty. Poza tym z tego co wiem ich płyty nieźle się sprzedają, a czy to właśnie publika nie dyktuje co jest dobre a co złe?

3)""hello?" czy dzieci muza byc karmione bezmozga papka?" - faktycznie bo przecież to tak ogłupia, już teraz widzę na świecie nagłe zaniki myślenia u wszystkich poniżej 17 roku życia. Bo przecież to całe 1,5 godz. jak te bezbronne dzieci to przetrfały.
Wiesz co zastnów się co piszesz, i pomyśl o filmach które naprawdę ogłupiają. Tyle, że nie wnosić nic nowego a ogłupiać to dwie różne sprawy. Tymbardziej, że hsm jednak coś wnosi. Weź pod uwagę chociażby nagrodę Humanitas Prize , którą dostaje się "za film lub program telewizyjny zrealizowany w celu obrony ludzkiej godności, szacunku i wolności".

Masz swoje argumenty, których tak bardzo się domagałeś. Ale tak na koniec sam łaskawie przytocz kilka, co do tego, że hsm ogłupia. Jestem ciekawa na jakiej podstawie tak sądzisz...

użytkownik usunięty
ShadowGirl

" jasne, że mają, ale nie przesadzaj, że gra aktorska była aż taka tragiczna. W większości filmów dla dzieci, obsadzane są same dzieci i jakoś młodym odbiorcom to nie przeszkadza. Poza tym jasne, że mają prawo, do oglądania lepszych aktorów, ale dlaczego zabierać im prawo do oglądania tych gorszych? Każdy aktr musi od czegoś zacząć. "

wybacz lecz musze swteirdzic ze jednak jest tragiczna... ich talent porownywalny jest do talentu Mroczkow... zobacz jak graja aktorzy tacy jak CHristian Bale, Leonardo DiCaprio czy chociazby P.S. Hoffman... nastepnie porownaj ich gre do "gry" gwizdek Disnaya... jesli nie widzisz zbytniej roznicy radze wybrac sie do okulisty...
to ze w filmach obsadzone sa dzieci nie znaczy ze nie potrafia one grac.. zobacz jaki poziom reprezentuje np Dakota Fanning... lub za mlody wybitni teraz aktorzy.... co do zaczynania... owszem od czegos musi zaczac tylko popatrz jak zaczynali ci dobrzy... chociazby wymieniony wyzej Bale...
czy maja prawdo do ogladania gorszych? wiesz ja jestem zdania ze takich talentow w ogole nie powinno sie obsadzac w produkcjach filmowych.. chcialabys by twoimi pieniedzmi zajmowali sie kompletni laicy w tej dziedzinie? zreszta jesli ktos nie widzi w tandecie i chlamie nic zlego coz.. jego sprawa.. ale jesli za mlodu sie do tego przyzywczaic to jaki pozniej bedzie mialo sie gust i smak?

") "Teen Choice Awards" , "Humanitas Prize" i nie chce mi się szukać reszty. Poza tym z tego co wiem ich płyty nieźle się sprzedają, a czy to właśnie publika nie dyktuje co jest dobre a co złe?"

wow... rzeczywiscie Teen Choice Awards.... prestizowa nagroda... niczym zlota palma....
nie... publika decyduje o tym co popularne... a to co jest popularne zazwyczaj jest komercyjne a komercja zadko bywa dobrej jakosci...

"faktycznie bo przecież to tak ogłupia, już teraz widzę na świecie nagłe zaniki myślenia u wszystkich poniżej 17 roku życia. Bo przecież to całe 1,5 godz. jak te bezbronne dzieci to przetrfały.
Wiesz co zastnów się co piszesz, i pomyśl o filmach które naprawdę ogłupiają. Tyle, że nie wnosić nic nowego a ogłupiać to dwie różne sprawy. Tymbardziej, że hsm jednak coś wnosi. Weź pod uwagę chociażby nagrodę Humanitas Prize , którą dostaje się "za film lub program telewizyjny zrealizowany w celu obrony ludzkiej godności, szacunku i wolności"

kolejny raz musze sie z toba nie zgodzic... obserwujac z perspektywy czasu mlodzi ludzie staja sie naprawde coraz glupsi (oczywiscie to nie regula) ale wystarczy popatrzec na spoleczenstwo amerykanskie... (mozesz wejsc na moj profil i zobaczyc filmiki z wpisu "americans are not stiupid" by sie przekonac) ba... nawet pod wzgledem kina... ludzie kochaja podniecaja sie nazwyaja arcydzielem HSM... no wybacz wystarczy miec choc troche rozumu by wiedziec ze arcydzielem to to nie jest....
twoim zdaniem jakie filmu naprawde oglupiaja? bo wg mnie ten...
wg ciebie ten film cos wnosi? np?:D ciekawa jestem co...
hmm... zaciekawilas mnie ta nagroda... bo nie mam pojecia co w tym filmie jest co broni ludziej godnosci szcunku i wolnosci:D:D naprawde...:D

"Masz swoje argumenty, których tak bardzo się domagałeś. Ale tak na koniec sam łaskawie przytocz kilka, co do tego, że hsm ogłupia. Jestem ciekawa na jakiej podstawie tak sądzisz... "

nie mam swoich argumentow bo tak naprawde nie podalas niby dlaczego ten film jest dobry tylko odpowiedzialas na moja odpowiedz...
dlaczego oglupia? bo absolutnie nie ma jakiejkolwiek tresci, jest schematyczny jak wiekszosc tego typu filmu co sprawia ze nie musisz nawet myslec... pokazuje sztuczny, cukierkowy swiat... pusty, prozny... jest to wielka komercja nastawiona tylko i wylacznie na zysk przez co tak jakby wmawia dzieciom ze to cos dobrego...

ocenił(a) film na 7

"zobacz jak graja aktorzy tacy jak CHristian Bale, Leonardo DiCaprio czy chociazby P.S. Hoffman... nastepnie porownaj ich gre do "gry" gwizdek Disnaya... jesli nie widzisz zbytniej roznicy radze wybrac sie do okulisty..."

Kłania się czytanie ze zrozumieniem... W poprzednim poście pisałam, że ich aktorstwo nie należ do najlepszych i jest dużo aktorów, którym nie sięgają do pięt. Ale zbyt mądre nie jest też ocenianie aktora po jednej roli i to w takim filmie, w którym nie ma się czym wykazać... Obejżyj sobie ich inne filmy jak na przykład "Droga po marzenia", w której Zac moim zdaniem zagrał feomenalnie i nie ma co porównywać do hsm, gdzie na prawdę nie ma sceny, w której mógłby pokazać swoje prawdziwe umiejętności...

Jeżeli ktoś kocha aktorstwo to dlaczego miałby tego nie robić. Tymbardziej jeśli wziąć pod uwagę to, że większość ludzi nie widziała jego pozostałych filmów. Tak jak już wcześniej wspomniałam, nie można ocenić umiejętności aktora po jednym filmie. Poza tym logiczne jest, że jego talent będzie się rozwijał, bo nie zaprzeczysz chyba, że z wiekiem człowiek nabiera doświadczenia.

"rzeczywiscie Teen Choice Awards.... prestizowa nagroda..." a co ty chciałeś, oskara? Domagałeś się nagród, o których istnieniu zaprzeczałeś więc ci je podałam. Nie rozumiem skąd te oburzenie...

A o ile więcej wnosi "śpiąca królewna" czy inne produkcje Disneya, które mają pełnić tą samą rolę co hsm. Są tak samo jak on niezbyt rzeczywiste i nierealne, ale o to chodzi. Plus - w hsm są piosenki, które publice przypadły do gustu i ciekawe układy taneczne. Dlaczego nie mieliby tworzyć filmów, które pasują publice? Morał tego filmu jest na tyle prosty, że zaczął być dla was śmieszny i niepoważny. Ale opowiada o spełnianiu marzeń i innych "bzdetach" , które jednak dla młodych ludzi są ważne. Krztałtując się na takich filmach, dzieci nie będą w przyszłości bać się robić to co naprawdę chcą, dążyć do celu. Takie jest ogólne przesłanie. Proste jak but ale dla takich maluchów istotne...

Masz te upragnione argumenty. Myśleć na tego typu filmach dla dzieci. Co ty chcesz równania matematyczne rozwiązywać podczas filmu... Poza tym zawsze myślisz. A na tego typu musicalu słuchasz jeszcze muzyki i łapiesz rytm, nawet jeśli dla ciebie jest to głupie. Litości. A w który momencie "królewny śnieżki" tak intensywnie myślisz???

użytkownik usunięty
ShadowGirl

"Kłania się czytanie ze zrozumieniem... W poprzednim poście pisałam, że ich aktorstwo nie należ do najlepszych i jest dużo aktorów, którym nie sięgają do pięt. "

przyklady dalam do porownania gdy napisalas ze ich aktorstwo wcale nie jest takie tragiczne (czy jakos tak)

"Ale zbyt mądre nie jest też ocenianie aktora po jednej roli i to w takim filmie, w którym nie ma się czym wykazać... Obejżyj sobie ich inne filmy jak na przykład "Droga po marzenia", w której Zac moim zdaniem zagrał feomenalnie i nie ma co porównywać do hsm, gdzie na prawdę nie ma sceny, w której mógłby pokazać swoje prawdziwe umiejętności... "

owszem tu sie zgodze nie nalezy pochopnie osadzac aktora (ja np zrobilam tak z DiCaprio po Titanicu-na szczescie sie mylilam) jednakze wybacz oprocz Efrona reszta nie moze pochwalic sie innymi produkcjami... zreszta.. jesli ktos jest tragiczny to widac to gdziekolwiek by nie gral..(owszem bywaja wyjatki) nie wymagajaca rola nie jest rownoznaczna ze zla gra aktorska...natomiast mowisz zeby nie oceniac aktora po jednej roli- to sie tyczy tez wychwalania za jeden film... najlepeij oceniac caloksztalt co np u Efrona przy jednym dobrym filmie (ty tak twierdzisz bo ja nie mialam okazji widziec) i reszcie chlamow wypada dosc marnie...
ponadto wg mnie dobry aktor powinien sie cenic? tzn dobor filmow jest tez bardzo wazny...

"Jeżeli ktoś kocha aktorstwo to dlaczego miałby tego nie robić."

hmm... skoro teoretycznie kochalabym spiewanie a tego kompletnie nie potrafie robic musialabys tego sluchac? rozumiem, takie populistyczne twierdzenie niech kazdy robi to co kocha... wg mnie bezsensowne... jesli jest w tym kiepski a to lubi niech robi to w zaciszu swojego domu a nie naraza innych na podziwanie jego watpliwej tworczosci... troche samokytycyzmu nikomu nie zaszkodzilo... trzeba realnie oceniac swoje mozliwosci i nie pchac sie do czegos czego nie potrafimy

"Poza tym logiczne jest, że jego talent będzie się rozwijał, bo nie zaprzeczysz chyba, że z wiekiem człowiek nabiera doświadczenia"

nie... jego talent pozostanie taki sam... z doswiadczeniem mozesz nagrac warsztatu, umiejetnosci lecz z talentem sie rodzisz lub nie... zycie jest okrutne... 10 latek z talentem bez doswiadczenia moze zagrac lepiej niz 60 latek bez talentu a z 50 letnim stazem

"a co ty chciałeś, oskara? Domagałeś się nagród, o których istnieniu zaprzeczałeś więc ci je podałam. Nie rozumiem skąd te oburzenie... "
a co tylko Oscar istnieje? mowisz poprostu ze film zostal doceniony przez krytykow ktorzy dali mu nagrody i wymieniasz Teen Choice Awards co dla mnie rownoznaczne jest z nagroda MTV lub czyms takim... dostaja je filmy bardziej komercyjne niz dobre...
watpilam dlatego ze na IMDB nie zostaly wymienione zadne nagrody(a przewaznie sa) ale skoro twierdzisz ze dostal...

"A o ile więcej wnosi "śpiąca królewna" czy inne produkcje Disneya, które mają pełnić tą samą rolę co hsm. Są tak samo jak on niezbyt rzeczywiste i nierealne, ale o to chodzi."

:D jasne ze bajki nie sa realne... bo to bajka... film nie s/f itp raczej powinny... pelni ta sama role co HSM?:D nie sadze... stare bajki Disnaya posiadaly jakas tam tresc, jakies wrtosci, jakies przeslanie... HSM tego nie ma a jesli nawet mozna sie czegos takiego doszukac to na sile i sztuczne do potegi n-tej Dosatkowo HSM pewlni tylko i jedynie role maszynki do zarabiania pieniedzy...

"Ale opowiada o spełnianiu marzeń i innych "bzdetach" , które jednak dla młodych ludzi są ważne. Krztałtując się na takich filmach, dzieci nie będą w przyszłości bać się robić to co naprawdę chcą, dążyć do celu. Takie jest ogólne przesłanie. Proste jak but ale dla takich maluchów istotne... "

tak tylko po 1 takich przeslan w filmach jest miliony a posiadaja one o wiele wieksza jakosc niz HSM... bo ja osobiscie nie twierdze ze pomysl na ten film byl zly... ba swietny... bo i mozna bylo cos wartosciowego przekazac, i przywrocic mode na musicale... swietnie.. tylko liczy sie wykonanie... mozna bylo zrobic kawalek porzadnego filmu.. wystarczyloby profesjonalna obsade i ekipe... do tego wsadzic troche tresci, odlukrowac, zdjac posypke i prosze bardzo... niestety taka wersja jest sztuczna prozna i beznadziejna...
po 2 tak obejrza film uwieza ze moga robic co chca a potem boom zderzenie z rzeczywistoscia, bo zycie nie jest takie cukierkowe jak na filmie... HSM i inne tego typu produkcje pokazuja pusty swiat, rozowy, cukierkowy potem dzieci mysla ze tak naprawde jest i same staja sie puste...
Po 3 mowisz o "maluchach" sek w tym ze takie filmy ogladaja glownie nastolatki.. ba nawet majace po 18 lat... slinia sie do niego i co gorsza one uwazaja ze taki jest/powinien byc swiat... bo male dzieci pal licho...

"Masz te upragnione argumenty"

tymi argumentami bylo :"w hsm są piosenki, które publice przypadły do gustu i ciekawe układy taneczne. "? jesli tak to przeczytaj ktorys z poprzednich moich postow gdzie pisze ze fanki tego filmu potrafia tylko to wymienic... a tak naprawde to rzecz gustu, i zasluga choreografa i operatora ktory kryl ewentualne braki... i nadal twierdze ze dobra produkcja filmowa (a nie spektakl taneczny) nie powinna opierac wylacznie na tych dwoch elementach...

"Co ty chcesz równania matematyczne rozwiązywać podczas filmu... " a czy ty myslisz tylko gdy rozwiazujesz rownania matematyczne? myslenie na filmie utozsamiam z jakakolwiek trescia ktora powinien przekazac... nie mowie tutaj o jakis glebszych filozoficzny przeslaniach ale no na boga niech soba cos preprezentuje... a nie siedzisz gapisz sie w ekran konczysz ogladac i co? poltorej godziny zmarnowane... nie twierdze ze dzieci powinny ogladac filmy typu requiem dla snu czy fight club ale stare Disnayowskie bajki byly o wiele bardziej wartosciowe ja bym na miejscu Walta przewracala sie w grobie...

krolewna sniezka to bajka... i podejzewam ze ma wiecej moralow i sensu niz HSM... trzy czesci razem wziete...

PS. z tego co mi wiadomo posiadam dwa chromosony X... wiec wczytaj sie dokladnie w jakim rodzaju pisze...

ocenił(a) film na 7

Bo moim zdaniem ich aktorstwo nie jest tragiczne, ale również nie należy do oskarowych...

"hmm... skoro teoretycznie kochalabym spiewanie a tego kompletnie nie potrafie robic musialabys tego sluchac? rozumiem, takie populistyczne twierdzenie niech kazdy robi to co kocha... wg mnie bezsensowne... jesli jest w tym kiepski a to lubi niech robi to w zaciszu swojego domu a nie naraza innych na podziwanie jego watpliwej tworczosci... troche samokytycyzmu nikomu nie zaszkodzilo... trzeba realnie oceniac swoje mozliwosci i nie pchac sie do czegos czego nie potrafimy"

Tyle, że on umie grać. To, że jest młody i jeszcze perfekcyjnie mu to nie wychodzi to nie znaczy, że nie ma talentu...

"natomiast mowisz zeby nie oceniac aktora po jednej roli- to sie tyczy tez wychwalania za jeden film..."

Nie dokońca się z tobą zgodzę. Przecież jeśli dobrze zagrał, pokazał swoje umiejętności to logiczne jest, że je posiada. Czyli talent ma. Poza tym ja wymieniłam tylko ten jeden film chociaż uważam że dobrze zagrał też w innych małych rolach, np. kiedy grał umierającego chłopca, to chociaż był mały jego aktorstwo mnie powaliło.

"nie... jego talent pozostanie taki sam... z doswiadczeniem mozesz nagrac warsztatu, umiejetnosci lecz z talentem sie rodzisz lub nie... zycie jest okrutne... 10 latek z talentem bez doswiadczenia moze zagrac lepiej niz 60 latek bez talentu a z 50 letnim stazem"

To po co są szkoły aktorskie. Żeby rozwijać talent. A on go pokazał już przy kilku rolach. Przez całe życie się uczymy, a jeśli on gra w następnych produkcjach, to na pewno się rozwija.

":D jasne ze bajki nie sa realne... bo to bajka... film nie s/f itp raczej powinny... pelni ta sama role co HSM?:D nie sadze... stare bajki Disnaya posiadaly jakas tam tresc, jakies wrtosci, jakies przeslanie... HSM tego nie ma a jesli nawet mozna sie czegos takiego doszukac to na sile i sztuczne do potegi n-tej Dosatkowo HSM pewlni tylko i jedynie role maszynki do zarabiania pieniedzy..."
Taaa... To powiedz mi jakie to potężne przesłanie wnosi Kaczor Donald? Tymbardziej, że hsm ma te wartości, ale tyle się już o nich mówiło, że stały się sztuczne.

"po 2 tak obejrza film uwieza ze moga robic co chca a potem boom zderzenie z rzeczywistoscia, bo zycie nie jest takie cukierkowe jak na filmie... HSM i inne tego typu produkcje pokazuja pusty swiat, rozowy, cukierkowy potem dzieci mysla ze tak naprawde jest i same staja sie puste..."
Jasne, bo film przecież ma być oderwaniem od rzeczywistości. Przypomnij sobie jak byłaś mała i oglądałaś te wszystkie księżniczki itp. Czy po wyłączeniu telewizora nie zderzyłaś się z rzeczywistością? I nie tylko bajki są takie, lecz więkrzość filmó, sf, gdzie latają, zieją ogniem przechodzą przez ściany i nie wiadomo co jeszcze. Ale przecież po to są filmy.

"Po 3 mowisz o "maluchach" sek w tym ze takie filmy ogladaja glownie nastolatki.. ba nawet majace po 18 lat... slinia sie do niego i co gorsza one uwazaja ze taki jest/powinien byc swiat... bo male dzieci pal licho..."
No i co? Przecież to "wolny" kraj...;D Wszystko zależy od gustu jeśli chcą oglądać hsm proszę bardzo. A jeśli chcą oślinić telewizor niech obślinią, ich życie... Hsm po prostu przypadł do gustu nieco starszej młodzierzy, ale nie widzę w tym nic złego. Przecież to tylko film. Zabijają się po nim czy co?

"tymi argumentami bylo :"w hsm są piosenki, które publice przypadły do gustu i ciekawe układy taneczne. "? jesli tak to przeczytaj ktorys z poprzednich moich postow gdzie pisze ze fanki tego filmu potrafia tylko to wymienic... a tak naprawde to rzecz gustu, i zasluga choreografa i operatora ktory kryl ewentualne braki... i nadal twierdze ze dobra produkcja filmowa (a nie spektakl taneczny) nie powinna opierac wylacznie na tych dwoch elementach..."
Jasne, że nie. Ale nie wiem czy pamiętasz, że potwierdziłąś że pomysł był dobry... Także masz kolejny argument -treść. Pozatym - aktorstwo. Uważam, że jak na filmo-bajkę nie jest takie złe.

Jak dla mnie ma morały, po prostu stałe się one tak rozpowszechniane, że śmieszne. Królewna śnieżka? JAki niby morał : Że zło zwycięża dobro??? Tyle to ja mam w hsm bo jak mówiłam, to jest zwykła produkcja bajko podobna...

użytkownik usunięty
ShadowGirl

"Tyle, że on umie grać. To, że jest młody i jeszcze perfekcyjnie mu to nie wychodzi to nie znaczy, że nie ma talentu... "

No cóż, wg mnie nie potrafi ale niektórzy twierdza, że Mandaryna umie śpiewac. Gusta są rózne. Byc może inaczej rozumiemy aktorstwo. Dla mnie nie polega na zrobieniu dwoch min-smutna i radosną+ czasem przesadzona mimika. Boje sie spytac kto dla ciebie jest bardzo dobrym aktorem skoro Efron jest dobry...i na czym wg ciebie aktorstwo polega.

"Nie dokońca się z tobą zgodzę. Przecież jeśli dobrze zagrał, pokazał swoje umiejętności to logiczne jest, że je posiada. Czyli talent ma."

Nie sądze. Pokazał takze ze nie potrafi grac.. wiec? jak to z nim naprawde jest? Dobry aktor wszedzie gra perfekcyjnie, nawet jesli rola czy film są kiepskie. Pokazanie sie z dobrej strony w jednym filmie(podobno) mozna conajwyzej nazwac obiecujacym a nie dobrym..

"To po co są szkoły aktorskie. Żeby rozwijać talent. A on go pokazał już przy kilku rolach. Przez całe życie się uczymy, a jeśli on gra w następnych produkcjach, to na pewno się rozwija. "

Szkoly aktorskie sa po ty by cwiczyc warsztat, bo jesli nie bedziesz miec talentu to co chcesz rozwijac? Jak juz mowilam z nim sie rodzisz lub nie! Jest wielu aktorow ktorzy nie konczyli jakichkolwiek szkol a sa wysmienici, sa tez ci co konczyli i co? taka Zmuda-Trzebiatowska... tragedia

"Taaa... To powiedz mi jakie to potężne przesłanie wnosi Kaczor Donald? Tymbardziej, że hsm ma te wartości, ale tyle się już o nich mówiło, że stały się sztuczne"
Oj nie mowie o Kaczorze Donaldzie(zreszta nigdy tego nie lubilam) bo to zwykla kreskowka. Mialam na mysli takie bajki jak "krol lew" czy moja ulubiona do tej pory "Mulan" i inne... Nie niosa tresli a la pokoj na swiecie itd ale sa "ladne" i przyjemne wg mnie odpowiednie dla dzieci.
Wiele sie mowilo o wartosciach w HSM? wybacz:D nigdy o tak owych nie slyszalam... ale skoro sie mowilo-to wierze... dla mnie bez tego oklepania ich ktore sugerujesz byly smiesne i sztuczne...

"Jasne, bo film przecież ma być oderwaniem od rzeczywistości. Przypomnij sobie jak byłaś mała i oglądałaś te wszystkie księżniczki itp. Czy po wyłączeniu telewizora nie zderzyłaś się z rzeczywistością? I nie tylko bajki są takie, lecz więkrzość filmó, sf, gdzie latają, zieją ogniem przechodzą przez ściany i nie wiadomo co jeszcze. Ale przecież po to są filmy. "

Jakos nie przepadalam za ksiezniczkami ale nie wazne bo nie o to mi chodzi, jak mowilam pal licho dzieci bo to moze i jest na ich poziomie. One nie musza ogladac w filmach jakis wiekszych wznioslych i relistycznych rzeczy bo to nie ich kategoria wiekowa zreszta. Mnie bardziej oburza fakt ze w to "wierza", podniecaja sie tym nastolatki... 13, 15, 18 latki...
Mowisz o filmach sf. Sek w tym ze to sa filmy sf, okreslony gatunek...w nim o to chodzi by bylo wszystko nierealistyczne itd.. HSM natomiast nie jest gatunkiem SF jakbys nie wiedziala...
Naprawde, nie przeszkadza mi to ze takie filmy istnieja -kazy musi sie od czasu do czasu "odmozdzyc" -ale raczej to ze nazywa sie te filmy dobrymi(ba! arcydzielami!) a sa to zwykle chlamy!!

"Jasne, że nie. Ale nie wiem czy pamiętasz, że potwierdziłąś że pomysł był dobry... Także masz kolejny argument -treść. Pozatym - aktorstwo. Uważam, że jak na filmo-bajkę nie jest takie złe. "

nie! nie! nie... owszem... pomysl! nie tresc! chodzilo mi o to ze to niezly pomysl,potencjal stworzenie filmu, musicalu o nastolatkach i ich rozterkach... i to wlasnie min tresc byla zla... wiec ten dobry potencjal jest wg mnie argumentem przeciw temu filmowi... bo nie zostal wykorzystany... ba! zmarnowany...
wszystko mozna powiedziec o tym filmie ale nie to ze mozna zobaczyc w nim dobre aktorstwo... wybacz ale ty chyba naparwde na oczy nie widzialas dobrego aktora...
i co to jest "filmo-bajka"??

"Królewna śnieżka? JAki niby morał : Że zło zwycięża dobro??? Tyle to ja mam w hsm bo jak mówiłam, to jest zwykła produkcja bajko podobna... "

Boże kochany nie porownuj bajki do filmu! Bo oczywiscie ze bajki sa bardziej naiwne, proste, z prostymi morałami. Trudno by w bajce dla 5 czy 8 latkow wytrzelili z pomysłem wyzysku ludzi, wojen itp. Nie twierdze, że powinni tez z takim pomyslem wstrzelac sie w HSM ale jak już mowiłam mozna bylo zrobic dobry musical, z dobra trescia, dobrej jakości. Zamiast tego wpakowali wszystko to co najbardziej naiwne, slodkie, cukierkowe, komercyjne i Bog wie jakie.

ocenił(a) film na 7

"No cóż, wg mnie nie potrafi ale niektórzy twierdza, że Mandaryna umie śpiewac. Gusta są rózne. Byc może inaczej rozumiemy aktorstwo. Dla mnie nie polega na zrobieniu dwoch min-smutna i radosną+ czasem przesadzona mimika. Boje sie spytac kto dla ciebie jest bardzo dobrym aktorem skoro Efron jest dobry...i na czym wg ciebie aktorstwo polega."
Dla ciebie nie potrafi grać... Ok, to powiedz mi teraz ile filmów oprócz hsm, z nim widziałaś? Bo nie powiesz mi chyba, że oceniłaś go na podstawie, tego jednaego gaunku ( filmów dla dzieci), bo jak już mówiłam, tam nie ma wiele scen do popisania się... ( właściwie to nie ma ich wcale)

"Nie sądze. Pokazał takze ze nie potrafi grac.. wiec? jak to z nim naprawde jest? Dobry aktor wszedzie gra perfekcyjnie, nawet jesli rola czy film są kiepskie. Pokazanie sie z dobrej strony w jednym filmie(podobno) mozna conajwyzej nazwac obiecujacym a nie dobrym.."
Nie zgodzę się z tobą. Jeśli rola jest do kitu to początkujący aktor może sobie z nią nie poradzić. Jeśli nie ma się jak wykazać, może tylko odbębnić tekst i nie pokaże zbytnio aktorstwa... Jedynie takie na jakie scenariusz pozwala, a ja osobiście myślę, że jak na taką dziecinną fabułę udźwigneli to zadanie...

"Szkoly aktorskie sa po ty by cwiczyc warsztat, bo jesli nie bedziesz miec talentu to co chcesz rozwijac? Jak juz mowilam z nim sie rodzisz lub nie! Jest wielu aktorow ktorzy nie konczyli jakichkolwiek szkol a sa wysmienici, sa tez ci co konczyli i co? taka Zmuda-Trzebiatowska... tragedia"
Jasne, że można się urodzić z talentem, ale można go też nabyć. Jeśli ma się dobrych nauczycieli to przy treningach, możesz też stać się dobra w jakieś dziedzinie. Dla przykładu bieganie. Ktoś może z natury szybko biegać, a inny wlec się jak zółw. Ae jeśli codziennie będzie ćwiczył również stanie się dobrym biegaczem. Albo moda. Ktoś może mieć wyobraźnie do projektowania ubrań, a inny nie. Ale jeśli tylko obezna się z modą, krojami, pochodzi na wykłady, będzie przeglądał proekty, to nabierze doświadczenia i powoli zacznie mu coś wychodzić.
Ale wracają do tematu, czy ty tylko na podstawie hsmów, twierdzisz, że Zac nie ma talentu?

"Oj nie mowie o Kaczorze Donaldzie(zreszta nigdy tego nie lubilam) bo to zwykla kreskowka."
Ale dlaczego nie? Przecież tak jak Myszka Mickey to produkcja Disneya która jest przeznaczona dla dzieci. Podobnie z resztą jak hsm. Skoro Disney miałby się w grobie przewracać, widząć tą producję (hsm), to uznaję, że o bajce, za którą zyskał fortunę, nie masz krytycznego zdania... Donald ma rozśmieszać widzów, i chociaż nie jest na tye śmieszny, maluchy to bawi. Na tym to polega. A skoro hsm rozśmiesza ( ciebie nie, bo jak wnioskuje nie masz już przecież 8 lat), to w czym problem. Te produkcje mają ten sam cel.

" Mialam na mysli takie bajki jak "krol lew" czy moja ulubiona do tej pory "Mulan" i inne... Nie niosa tresli a la pokoj na swiecie itd ale sa "ladne" i przyjemne wg mnie odpowiednie dla dzieci.
Wiele sie mowilo o wartosciach w HSM? wybacz:D nigdy o tak owych nie slyszalam... ale skoro sie mowilo-to wierze... dla mnie bez tego oklepania ich ktore sugerujesz byly smiesne i sztuczne..."
Ładne? według dzieci hsm też jest ładny, a to w końcu o ich zdanie tutaj chodzi. Przyjemne? Powtarzam moją poprzednią uwagę.
Co znaczy wg ciebie odpowiednie dla dzieci?

"One nie musza ogladac w filmach jakis wiekszych wznioslych i relistycznych rzeczy bo to nie ich kategoria wiekowa zreszta. Mnie bardziej oburza fakt ze w to "wierza", podniecaja sie tym nastolatki... 13, 15, 18 latki..."
Dlaczego cię to oburza. Czy nie bardziej oburzające powinno być to że dzieci , czy tam nastolatki w tym wieku oglądają filmy typu piła V, a potem słyszy się o morderstwach, gwałtach itp? Czy to nie takie sprawy powinny być oburzające, sprawy, które niszczą dzisiejszą młodzież, a nie zwykłe musicale bo skoro nie niosą złych przekazów, to dlaczego miałaby ich nie oglądać szersza publika. Jeśli tylko przypadnie komuś do gustu, to dlaczego nie?????????

"Mowisz o filmach sf. Sek w tym ze to sa filmy sf, okreslony gatunek...w nim o to chodzi by bylo wszystko nierealistyczne itd.. HSM natomiast nie jest gatunkiem SF jakbys nie wiedziala..."
Do twojej wiadomości, wiem co to filmy sf. Ale chciałaby ci przypomnieć, jakie to ostatnio oburzenie pokazałaś w związku z tym, że przecież w hsm wszystko jest takie nierealistyczne. ALe na jaki poziomie nierealistyczne. Powiedz mi która część tego musicalu jest taka nieprawdopodobna???

"Naprawde, nie przeszkadza mi to ze takie filmy istnieja -kazy musi sie od czasu do czasu "odmozdzyc" -ale raczej to ze nazywa sie te filmy dobrymi(ba! arcydzielami!) a sa to zwykle chlamy!!"
Dla ciebie może być to chłam, a dla innego arcydzieło, które ogląda codziennie. ALe na tym właśnie polega życie w społeczeństwie i tolerancja. Żeby uszanować zdanie innego człowieka i przyjąć do wiadomości, że są takie same szanse, że to on może mieć rację.

"wszystko mozna powiedziec o tym filmie ale nie to ze mozna zobaczyc w nim dobre aktorstwo... wybacz ale ty chyba naparwde na oczy nie widzialas dobrego aktora...
i co to jest "filmo-bajka"??"
Moim zdanie jak na taki film, to aktorstwo nie jest takie złe. Pokaż mi film disneya ( DAL DZIECI!), w którym znajdziesz dobre aktorstwo...
Widziałam dobrego aktora, ale trzeba nauczyć się rozróżniać, różnego typu aktorstwa, które w dużej mierze zależy od roli. A jeśli ty oceniasz na podstwie jednej serii, to wybacz, ale nie mamy o czym rozmawiać.
Filmo- bajka. Chodziło mi o to, że film jest przesłodzony, jak to w filmach dla dzieci. Tymbardziej, że dla nich został stworzony, i że za jego produkcje odpowiedzialny był disney, który zajmuje się bajkami. Nie sądzę aby ta wytwórnia zrobiła kiedykolwiek jakiś horror czy film sensacyjny...

"Boże kochany nie porownuj bajki do filmu! Bo oczywiscie ze bajki sa bardziej naiwne, proste, z prostymi morałami."
ALE DLACZEGO NIE? Skoro zostały stworzone w tym samym celu, dla takiego samego rodzaju widowni, przez tą samą wytwórnie. Różnią się jedynie sposobem zrealizowania. Mają nieść te same treści, morały. Więc dlaczego mam ich nie porównywać?

użytkownik usunięty
ShadowGirl

"Dla ciebie nie potrafi grać... Ok, to powiedz mi teraz ile filmów oprócz hsm, z nim widziałaś? Bo nie powiesz mi chyba, że oceniłaś go na podstawie, tego jednaego gaunku ( filmów dla dzieci), bo jak już mówiłam, tam nie ma wiele scen do popisania się... ( właściwie to nie ma ich wcale) "

z HSM w 4 i bodajze jednym serialu zbyt wielkiej filmografii nie posiada wiec wiecej raczej nie ma co tam ogladac...
co ma gatunek do aktorstwa? niektorzy aktorzy wystepuja non stop w tym samym gatunku a to im nie przeszkadza byc dobrymi.. ba i to zeby Efron miał jak juz mowilam wielka filmografie...
To nie chodzi o to by mail sceny do popisywania sie bo nie musi. Wystarczy by dobrze gral nawet w chlamie...dla mnie nie gra. By zobaczyc czy aktor jest dobry nie musi jakiejs wielkiej popisowej roli zagrac bo ta sie zdaza kilka razy/ raz w zyciu lub w ogole..
Doskonałym przykladem moze byc taki Heath Ledger- popisowa rola Joker po ktorej wrescie zostal doceniony ale czy wczesniej zle gral? nawet w takim chlamie jak Zjadacz Grzechow (czy cos takiego) jego gra jest dobra, w Monster's Ball na ekranie moze jest 10 minut a jest fenomenalny...
Zreszta jesli ktos sie ceni i uwaza ze ma talent i wystepuje w tandetnych filmach jak HSM to samo o nim swiadczy... lub wie ze gdyby nie Disnay nie istnialby

"Jeśli rola jest do kitu to początkujący aktor może sobie z nią nie poradzić"
skoro nie potrafi poradzic sobie z prosta rola jak podola trudnej? trudne sa latwiejsze od prostych?:D

"Jeśli nie ma się jak wykazać, może tylko odbębnić tekst i nie pokaże zbytnio aktorstwa... Jedynie takie na jakie scenariusz pozwala,"

myslac kategoriami dobrego aktora skoro rola mu nie pasuej to po 1 jej nie przyjmuje po 2 jaki dobry aktor kuje scenariusz na pamiec i odbebnia go bez wiekszych emocji przed kamera? chyba nie na tym jego praca polega... on ma byc ta postacia! ba np DiCaprio do ostatniego filmu wkladal brazowe soczewki by byc bardziej przekonujacym(a tak naprawde malo osob to zauwazy), czy wymieniony juz ledger zamknal sie w pokoju hotelowym na kilka tygodni i cwiczyl intonacje glosu... trzeba podchodzic powaznie do swojej pracy a nie...
chyba serio mamy inne pojecie aktorstwa....

"Jasne, że można się urodzić z talentem, ale można go też nabyć. Jeśli ma się dobrych nauczycieli to przy treningach, możesz też stać się dobra w jakieś dziedzinie. Dla przykładu bieganie. Ktoś może z natury szybko biegać, a inny wlec się jak zółw. Ae jeśli codziennie będzie ćwiczył również stanie się dobrym biegaczem. Albo moda. Ktoś może mieć wyobraźnie do projektowania ubrań, a inny nie. Ale jeśli tylko obezna się z modą, krojami, pochodzi na wykłady, będzie przeglądał proekty, to nabierze doświadczenia i powoli zacznie mu coś wychodzić. "

jak mozesz nabyc talent?:D:D nabyc mozesz doswiadczenia i praktyki jesli urodzisz sie np bez sluchu muzycznego to ci ni nie pomoze zadne Zapedowskie itd
hehe... nie zgodze sie co do tej mody i biegania... po 1 biegaczem czy tez spirineterm rowniez musisz sie urodzic... wazne tu sa przedewszystkim geny... moze zauwazylas ze wygrywaja przedewszystkim murzyni? biali sa w tyle i to sporadycznie... nawet gdyby chcieli im dorownac to nie dadza rady bo zatrenuja sie na smierc... taka juz jest natura... byc moze mylisz kondycje z "talentem"..
po 2 jesli chodzi o mode to tu juz w ogole sobie nie wyobrazam... jesli ktos nie posiada talentu (o plastycznym nie wspomne) do projektowania czyli wielkiej wyobrazni to jak moze cos stworzyc? albo bedzie to powielony kroj, wzor gdzies zobaczony albo plagiat... nie wiem jakim cudem ktos kto nie ma wyobrazni moglby sie nauczyc tworzyc kolekcje haute couture takie jak np Galliano?

"Ale wracają do tematu, czy ty tylko na podstawie hsmów, twierdzisz, że Zac nie ma talentu? "
gdzie niby tak powiedzialam?

"Ale dlaczego nie? Przecież tak jak Myszka Mickey to produkcja Disneya która jest przeznaczona dla dzieci. Podobnie z resztą jak hsm"

Boze... ale to jest bajka! a Disnay to wytwornia... tak samo mozesz porownywac wszytkie produkcje Worner Bros... fakt Disnay jest specyficzny ale FILM TO NIE BAJKA innymi prawami to sie rzadzi

"Ładne? według dzieci hsm też jest ładny, a to w końcu o ich zdanie tutaj chodzi. "
nie o to mi chodzilo... niestety nie umiem tego wytlumaczyc... poprostu ladne

"Czy nie bardziej oburzające powinno być to że dzieci , czy tam nastolatki w tym wieku oglądają filmy typu piła V, a potem słyszy się o morderstwach, gwałtach itp? Czy to nie takie sprawy powinny być oburzające, sprawy, które niszczą dzisiejszą młodzież, a nie zwykłe musicale bo skoro nie niosą złych przekazów, to dlaczego miałaby ich nie oglądać szersza publika. Jeśli tylko przypadnie komuś do gustu, to dlaczego nie????????? "

tak 8 letnie dziecko zobaczy pile i gwalci.... zreszta pila posiada odpowiednia kategorie wiekowa, i nie jest wcale jakims dobrym filmem.. rownie dobrze moglas podac przyklady koszmarow minionego lata itd choc dla mnie po czesci to ta sama polka co hsm... durne amerykanskie produkcje.... oburza mnie to dlatego ze ktos w wieku 16 czy 18 lat powinien miec juz cos co nie co w glowie a skoro fascynuja go, podobaja mu sie czy tez zadawalaja filmy na poziomie HSM a potem nazywaja go Arcydzielem to roaczej za duzo w tej glowie nie ma... nie widze nic zlego w ogladaniu tego, chce niech oglada ale nazwyanie tego czegos dobrym(dzieci do lat 11 moga ale starsze?)? czy aktorow tam garajacych dobrymi? to wrecz obraza dla filmow i aktorow ktorzy rzeczywiscie sa dobre bo stawia je sie na rowni z takimi produkcjami... jesli ja bym tworzyla takie filmy to w tym momencie zastanawiala sie po co.. po co je tworzyc skoro mozna zrobic durna komedie romantyczna za niewielkim nakladem pieniedzy i pracy i zbic fortune a ludzie beda mnie bardziej wyslawiali niz gybym tworzyla cos wartosciowego

"Do twojej wiadomości, wiem co to filmy sf. Ale chciałaby ci przypomnieć, jakie to ostatnio oburzenie pokazałaś w związku z tym, że przecież w hsm wszystko jest takie nierealistyczne. ALe na jaki poziomie nierealistyczne. Powiedz mi która część tego musicalu jest taka nieprawdopodobna???"
nie twierdze ze nie wiesz co to sa filmy sf... nic takiego nie napisalam...
oh boze... nierzeczywistosc w filmach sf rozni sie od nierealnosci w normalnych filmach... tam sie lata itd tutaj nierealny jest cukierkowy swiat...

"Dla ciebie może być to chłam, a dla innego arcydzieło, które ogląda codziennie. ALe na tym właśnie polega życie w społeczeństwie i tolerancja. Żeby uszanować zdanie innego człowieka i przyjąć do wiadomości, że są takie same szanse, że to on może mieć rację."

tak milosc pokoj i tolenrancja(czy tez Tulerancja).. swiet bylby piekny gdyby tak bylo... rozumiem ze moze sie podobac ale po to sa oceny po to sa nagrody by to oceniac, a HSM jakos nie jest doceniany i nagradzany jako produkcja filmowa... a ja stawiajac ocene przedewszystkim na to patrze... ba mam ulubione swoje filmy ktorym dalam po 5/10 bo badz co badz jest to serwis filmowy, a nie towarzystwo wzajemnego uwielbienia byle nikomu nie zrobilo sie przykro, jak rodzic ktory kupuje dwie takie same rzeczy dzieciom by bylo sprawiedliwie... w calym naszym zyciu jestesmy ciagle oceniani...

"Moim zdanie jak na taki film, to aktorstwo nie jest takie złe. Pokaż mi film disneya ( DAL DZIECI!), w którym znajdziesz dobre aktorstwo... "
sama tym zdaniem wykluczas mozliwosc ze w HSM go nie ma:D
a tak serio chodzi ci tylko i wylacznie wytworni Disnaya? bo tak to akurat bede miec problem bo wiem gdzie wszytkie filmy byly wyprodukowane... ale jesli chodzi o produkcje dla dzieci/familijne to coz np charlie i fabryka czekolady, kot, wyscig marzen... itd w tym momencie te mi przychodza do glowy... ale z pewnoscia mozna byloby wymieniac i wymieniac

"Widziałam dobrego aktora, ale trzeba nauczyć się rozróżniać, różnego typu aktorstwa, które w dużej mierze zależy od roli. A jeśli ty oceniasz na podstwie jednej serii, to wybacz, ale nie mamy o czym rozmawiać"
oj ja rozrozniam roznego typu style aktorskie.. bo przeciez kazdy aktor ma inny styl... czy ja wiem czy to zalezy od roli? niby co takiego...
i co masz na mysli na podstawie jednej serii? serii czego?
skoro widzialas to wymien kto wg ciebie jest tym dobrym aktorem....

"Nie sądzę aby ta wytwórnia zrobiła kiedykolwiek jakiś horror czy film sensacyjny... "
szczerze mowiac nie wiem ale reki nie dalabym sobie uciac ze nie... ale Disnay wyprodukowal np takie filmy jak Piraci z Karaibow, Skarby Narodow...

"ALE DLACZEGO NIE? "
bo to diwe rozne rzeczy! dwa rozne gatunki! pod wzgledem jakosciowym w bajce mozesz ocenic przedewszystkim prace animatorow w filmie jest wiele wiele innych rzeczy ktore skladaja sie na calosc... do tego bajki nie sa skierowane do nastolatkow a HSM tak bo przedewszytskim oni chodza na ten film, by podziwiac swoich "idolow", watpie czy 6 letnie dziecko ogladalo HSM... dlatego tez bajki ktore przeznaczone sa do najmlodszej widowni (choc ogladaja to tez najmlodsi) musza byc "niewinne"

PS. sory jak cos pominelam, za style, za skladnie itd ale spac mi sie chce