PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=536959}
6,6 52 tys. ocen
6,6 10 1 51514
6,0 12 krytyków
Histeria - Romantyczna historia wibratora
powrót do forum filmu Histeria - Romantyczna historia wibratora

O tej porze lepiej byłoby żeby dzieci mogłyby uczyć się historii skonstruowania roweru, traktora czy terminatora

tokszok

Widocznie musi, skoro jest.

kardrig

Durak

tokszok

Film od 12 lat. :O

ocenił(a) film na 6
tokszok

nie wystarczy przełączyć kanał. ewentualnie wyłączyć tv.
poza tym nie bądźmy tacy pruderyjni. film jest subtelny i z wyczuciem. już gorzej ogląda się mtv gdzie Rihana śpiewa piosenki, że chodzi na dziwki i niech wszyscy się odczepią, bo to jest jej kasa...

mayka_og

Mnie tam już nic nie zgorszy. Na szczęście moje dzieci nie znają jeszcze angielskiego ale telewizor włączyć niestety potrafią. Canal plus to nie kanał dla dorosłych i bywają tam o tej porze bajki. Chciałbym spokojnie pracować a nie zastanawiać co jeszcze w południe wyemituje Cyfra.

ocenił(a) film na 6
tokszok

moja 5 letnia córka zna angielski i potrafi włączyć telewizor, ale w domu nie ma samowolki i wszystko oglądam razem z nią. już niejednokrotnie wyłączałam jej nawet bajki, bo za dużo było agresji i przemocy. pomijam fakt, że telewizję dziecię me ogląda rzadko.

mayka_og

Fajnie że możesz być w domu z dzieckiem

ocenił(a) film na 9
tokszok

Film nie jest gorszący, a dzieci już w podstawowej szkole mają przedmiot zwany "wychowaniem do życia w rodzinie". Popieram osobę, która słusznie zauważyła, że większość piosenek puszczanych na MTV czy innych stacjach muzycznych, ma przesiąknięte erotyzmem teledyski i teksty piosenek kipiące sex-em. Jeżeli problem oglądania telewizji przez dzieci jest aż "taki duży" polecam włączenie "Blokady rodzicielskiej" która występuje obecnie w większości TV. Swoją drogą dzieci za pewne wiedzą na ten temat więcej niż rodzicom mogłoby się wydawać..

natalia_44

Nawet dziewiątka się naszej komedii dla dzieci trafiła. Natalia- 44 to widać romantyczna osoba. "Taki duży" to nawet wzięła w cudzysłów. Ach te nowoczesne wynalazki. Przecież są dla ludzi...
P.S. Mayki z ogonkiem nie ma co popierać, nigdzie chyba nie kandyduje i jak widać świetnie daje sobie radę sama. Wystarczy się z nią zgadzać. Opinie na Filmwebie to nie demokratyczne głosowanie. MTV też nie pochwalam właśnie dlatego, że niektóre klipy nadają tam o nieodpowiedniej porze. Dzieci mogą sobie w szkole zakładać prezerwatywę na banana i recytować różne genderowe definicje ale ja z tego powodu zdania nie zmienię. Coś co jest powszechne nie jest automatycznie normą i nie jest od razu pozytywne, inaczej- jedzmy g.. miliony much nie mogą się mylić.

ocenił(a) film na 8
tokszok

A czemu swoje żale niedotyczące samego filmu wylewasz tutaj?
Cyfra ma bodaj swoje Biuro Obsługi Klienta.

adam_ze_szczecina

Tobie łatwiej. Możesz swoje żale wylewać do Zalewu.
Fajną odpowiedź uzyskałem od pana z Rady Etyki Mediów
Szanowny Panie
Też bym się czepiał, bo łatwo przyszłoby mi ułożyć długą listę wynalazków, z którym dwunastolatkom warto byłoby się zapoznać przed wibratorem. Ale to nie sprawa dla REM. Nie nasze kompetencje. Nie mamy nic do zasad, jakimi kierują się importerzy filmów określając grupy wiekowe widzów. Ani do filmu. Ani do zagranicznych programów kablowych w kablówkach i telewizji cyfrowej. Krótko mówiąc: nic do tego nie mamy. Poza wspólnym, Pańskim zapewne, moim – głębokim, przekonaniem, że coraz szczelniej otaczają nas idioci.
Z pozdrowieniami,
Ryszard Bańkowicz

Odpowiedzi KRRIT a właściwie wymuszonej przez nią rzecznika Cyfry nie cytuję bo była na poziomie kardrga - patrz wyżej.
W skrócie; bo we Francji był od 12-stu

Pozdrowienia
P.S. Wiem, że Szczecin nie leży nad morzem

ocenił(a) film na 8
tokszok

Nie chciałbym wchodzić z Tobą w polemikę dla zachowania zasady, że moje musi być na wierzchu, ale trudno mi koło tej odpowiedzi przejść nie dotykając. Zasadniczo kinematografia zazwyczaj dotyka tematów dziwnych, kontrowersyjnych, trudnych lub obyczajowo dwuznacznych. Pomijając filmy z National Geographic, Discovery i kilku zbliżonych, kino ma oddziaływać na emocje. Historia powstania geometrii obliczeniowej mało porusza, chyba że perystaltykę dolnych krańców jelit.

Puszczając dzieciom Da Vinci Learning lub NatGeo możesz mieć pewność, że trafią na bezpieczne treści. Z Canal+ czy HBO bardzo ryzykujesz. Chciałbym Cię pocieszyć, że mogły trafić gorzej, np. "Salo", "Ludzka stonoga", "Begotten", "Nieodwracalne".

Pozdrawiam
Adam

adam_ze_szczecina

Chodziło mi tylko o porę nadawania 13-ta godzina i zakwalifikowany od 12 lat. Nic więcej Adamie. Natomiast poprzedni komentarz nie jest mój tylko pana z Rady Etyki Mediów. Chciałbym, płacąc dosyć spory abonament Cyfry, mieć pewien psychiczny komfort. Wydaje mi się że każdy rodzić może tego wymagać. Treści dla dorosłych w porze dla dorosłych, Świerszczyki na górnych półkach. Jakie to wszystko jest proste i nie rozumiem dlaczego tyle wokół tego wrzawy. Czyżby jakaś nie uświadomiona niechęć do wszystkiego co wydaje się pruderią? Ale to nie pruderia, przecież tu chodzi tylko o dzieci.
P.S. Zawsze może być gorzej ale czy musi?
Irreversible wstrząsające i nie chciałbym tego drugi raz oglądać. Nie poleciłbym tego filmu mojej żonie mimo, ze jest dorosła ;)

tokszok

A Twoim zdaniem ten film powinien być dozwolony od ilu lat?Osiemnastu?

tokszok

Treści dla dorosłych w porze dla dorosłych? Co tak dorosłego jest w tym filmie? Nazwa "wibrator" w tytule ( która nawiasem nawet nie pojawia się w filmie)? Prawda jest taka, że przeciętne dziecko, które przez przypadek włączyłoby cyfrę+ o 13 stwierdziłoby, że owe panie mają łaskotki. Najbardziej erotyczna scena w filmie to kaczor wskakujący na kaczkę. Obawiam się, że jeśli to klasyfikujesz do treści dla dorosłych to Twoje dzieci nie są bezpieczne oglądając nawet NatGeo.

tokszok

śmieszne sprawy, w dobie internetu dzieci mają styczność z dosyć poważnymi tematami, albo sami ewentualnie rówieśnicy, może niektórzy mają złudzenie że da się to kontrolować, no cóż to tylko złudzenie,

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem