Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 251 tys. ocen
7,2 10 1 251333
5,6 49 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Tylko jedna nominacja za dźwięk...
I tak w tej kategorii nie wygra...

Imitation

Aha no i oczywiście dla Martina Freemana za najlepszego aktora :)

ocenił(a) film na 8
Imitation

charakteryzację? błagam, ta kategoria ma tylko trzy miejsca, więc jakim prawem miałby się znaleźć tam Hobbit?

tolerancja91

Masz rację, rzeczywiście Hobbit nie zasłużył na nominację za charakteryzację :)

Imitation

Jak Ty łatwo zmieniasz zdanie.

Blaxi

Nie wiedziałem, że są tylko 3 miejsca :)

tolerancja91

A jakim prawem miałby się nie znaleźć?

ocenił(a) film na 3
sentia

Jaki film takie nominacje. Bardzo słusznie bo tego filmu nie ma za co nominować i tylko trolle pokroju Kamilka będą szczekały i bluźniły że jest inaczej.

ocenił(a) film na 5
sentia

Ale za piosenkę Boyda nominację dać by mogli. A swoją drogą czy jakaś piosenka z Władcy dostała Oscara - może ktoś wie, bo nie chce mi się sprawdzać.

wouters

"Into the west" z Powrotu Króla :)

ocenił(a) film na 5
Imitation

Wielkie dzięki. No tak. Powrót króla chyba za wszystko wtedy dostawał. Choć co do piosenek, to do żadnej z 6 filmów nie można mieć zastrzeżeń.

ocenił(a) film na 5
wouters

"The Last Goodbye" powinno dostać, a nie to coś z Lego. LOLWUT

elohelo123

ej ale ta piosenka z lego jest inne niż wszystkie. Nie sądziłam że Akademia może coś takiego wybrać.

ocenił(a) film na 8
sentia

ta piosenka jest tragiczna :D przypomniała mi czasy zapyziałych gierek na konsole Pegasus :D

ocenił(a) film na 8
wouters

nominowane było też May it be

sentia

Na nic więcej nie miał szans wiec się nie dziwie. Reboot by się przydał :)

ocenił(a) film na 2
sentia

No i prawidłowo, nie wiem z jakiej racji Hobbit miałby być do czegoś nominowany, ten montaż dźwięku też trochę dyskusyjny.

G00N3R

To taka nominacja na pocieszenie fanów żeby nie wpadli w depresję :)

wort801

I tak wpadną

sentia

E tam znajdą inne powody żeby sobie humor poprawić :)

ocenił(a) film na 7
wort801

Niespokojna twoja rozczochrana przed SW...

thorin3

ehhh.....

ocenił(a) film na 2
wort801

No to jest jakieś wyjaśnienie. ;)

G00N3R

:)

użytkownik usunięty
wort801

ej ja jestem fanem a nie wpadłem w depresję czuję się urażony w tym komentarzu ;)

No dobra fanatycy :) może być :)

ocenił(a) film na 4
sentia

I słusznie. MTV zaciera rączki.

ocenił(a) film na 5
sentia

Pieprzyć to. Lego Movie ma nominację za muzykę! Konkretniej za utworek "Everything is Awesome". Woo!

PaladinRage

SPOKO JEST TA PIOSENKA.

użytkownik usunięty
sentia

Mnie irytuje :P

ocenił(a) film na 7

Mnie także.

ocenił(a) film na 5
thorin3

Boście pewnie za dzieciaka bawili się Bioniklami, czy innym gównem, a nie prawdziwymi Lego, ot co! Wszystko odnośnie Lego Movie jest awesome, a wstawianie mu oceny poniżej 10 to trolling (no co? zgodnie z obyczajami forum to jak najbardziej rzeczowa argumentacja). A w ogóle to jesteście wszyscy jedno wielkie multikonto.

ocenił(a) film na 7
ocenił(a) film na 4
thorin3

Patrz: argumentacja typowego fana hobbita

ocenił(a) film na 7
Dealric

Akurat Lego The Movie był filmem świetnym.To że nie podobała mi się piosenka nie znaczy że uważam film za dziecinny.

ocenił(a) film na 4
thorin3

Nie twierdzę, że jest zły. Nawet go nie widziałem.

Piszę, że to co Paladin napisał to jest typa argumentacja niedojrzałego fana różnych masówek.

Poza tym jest to oczywista ironia ;]

ocenił(a) film na 7
Dealric

No właśnie :P Ironia na którą się nie nabrałem Stąd to "What?" :)

PaladinRage

Everything is awesome...
http://www.youtube.com/watch?v=W41StLdJ-fk

PaladinRage

Jezusie, ta sieczka nominację hahha...

użytkownik usunięty
sentia

wyglada na to, ze hobbit chyba wygra tylko talon na kur we i balon

Chyba nawet na tonie :P

użytkownik usunięty
sentia

Wiesz, dalem 9, ale tylko z sentymentu, prawda jest taka, ze film zasluzyl co najwyzej na nominacje w kategorii kostiumy i ew. dźwięk, bo efekty wydaja sie gorsze niz z wp, powazka.

ocenił(a) film na 2

Sorry k2 że ni z gruchy ni z pietruchy, ale czy Filmweb nie ma jakiejś opcji prywatnej rozmowy, skoro ktoś mnie zaprasza do znajomych? Bo ja tego za cholere nie mogę znależć. Chciałem delikatnie odmówić, podając powody, ale za cholere nie wiem gdzie mogę to zrobić. Jedyne co ma to - "akceptuj" i "ignoruj". A ja nie mam zamiaru cię "ignorować", niby dlaczego? Twoim znajomym też nie chce zostać, ale wolałbym to wytłumaczyć, podać swoje powody. Tymczasem mam tylko 2 opcje. Można to jakoś pośrednio załatwić na Filmwebie, bo aż mi się nie chce wierzyć, że tylko to jest?

ocenił(a) film na 1
sentia

a za co niby toto miałoby otrzymać nominację? dla takich słabiaków są złote maliny, tudzież kopniak w "de"

czosnako

Moim zdaniem nie powinno dostać żadnej

ocenił(a) film na 1
sentia

Mogę napisać tylko tyle: brawo! BRAWO!! buhahaha!!!11jeden1one.

użytkownik usunięty
sentia

generalnie można było się tego spodziewać, moim zdaniem nie było się co rozczulać nad marzeniami wschodu słońca zimą, a latem opadu śniegu w upalne dni, i nie ma co płakać teraz nad rozlanym mlekiem

ale ja powiem troszeczkę inaczej, szczerze? oscary jakoś wyznacznikiem jakości dla mnie nie są.

Sentia wezmy Harry Pottera zero oscarów a film zrobił dość dużą furorę, mimo to że Harry Potter nie ma oscarów nie wpłynęło to na jakość oglądania widzów. Ma swoich wiernych fanów. Tak samo Hobbit, Jackson i tak dostał już wystarczającą ilość oscarów, a nie daje się cały czas oscarów tego samego reżysera, ważne jest to że Hobbit dobrze łączy sagę Śródziemia, i to myślę że widzów którzy jednak uważają Hobbita za gorszego od Lotra, z przyjemnością wrócą do Hobbita :) choćby z sentymentu.

ocenił(a) film na 1

Harry Potter to równie słaby film, więc również żadnej nagrody nie otrzymał. Analogia jest tutaj podobna - brak wyróżnienia, bo oba filmy na poziomie percepcji 10-latka.

użytkownik usunięty
czosnako

według mnie nie jest słaby, jak co to polecam książki, na przykład taki zmierzch to jest w ogóle coś okropnego. Według mnie Harry Potter to dobra saga, ale niech ci będzie twoje zdanie.

ocenił(a) film na 8

ale on pisał o filmie, a nie o książkach... mimo bycia potterową fanatyczką, również uważam ekranizacje za dziadostwo

użytkownik usunięty
tolerancja91

Świetnie, że uważasz że to ekranizacja, w takim razie uważasz ekranizację Harry Potter za dziadostwo? Ekranizacji której nie ma? To jest adaptacja a to kolosalna różnica poczytaj sobie!