charakteryzację? błagam, ta kategoria ma tylko trzy miejsca, więc jakim prawem miałby się znaleźć tam Hobbit?
Jaki film takie nominacje. Bardzo słusznie bo tego filmu nie ma za co nominować i tylko trolle pokroju Kamilka będą szczekały i bluźniły że jest inaczej.
Ale za piosenkę Boyda nominację dać by mogli. A swoją drogą czy jakaś piosenka z Władcy dostała Oscara - może ktoś wie, bo nie chce mi się sprawdzać.
Wielkie dzięki. No tak. Powrót króla chyba za wszystko wtedy dostawał. Choć co do piosenek, to do żadnej z 6 filmów nie można mieć zastrzeżeń.
ej ale ta piosenka z lego jest inne niż wszystkie. Nie sądziłam że Akademia może coś takiego wybrać.
ta piosenka jest tragiczna :D przypomniała mi czasy zapyziałych gierek na konsole Pegasus :D
No i prawidłowo, nie wiem z jakiej racji Hobbit miałby być do czegoś nominowany, ten montaż dźwięku też trochę dyskusyjny.
ej ja jestem fanem a nie wpadłem w depresję czuję się urażony w tym komentarzu ;)
Pieprzyć to. Lego Movie ma nominację za muzykę! Konkretniej za utworek "Everything is Awesome". Woo!
Boście pewnie za dzieciaka bawili się Bioniklami, czy innym gównem, a nie prawdziwymi Lego, ot co! Wszystko odnośnie Lego Movie jest awesome, a wstawianie mu oceny poniżej 10 to trolling (no co? zgodnie z obyczajami forum to jak najbardziej rzeczowa argumentacja). A w ogóle to jesteście wszyscy jedno wielkie multikonto.
Akurat Lego The Movie był filmem świetnym.To że nie podobała mi się piosenka nie znaczy że uważam film za dziecinny.
Nie twierdzę, że jest zły. Nawet go nie widziałem.
Piszę, że to co Paladin napisał to jest typa argumentacja niedojrzałego fana różnych masówek.
Poza tym jest to oczywista ironia ;]
Wiesz, dalem 9, ale tylko z sentymentu, prawda jest taka, ze film zasluzyl co najwyzej na nominacje w kategorii kostiumy i ew. dźwięk, bo efekty wydaja sie gorsze niz z wp, powazka.
Sorry k2 że ni z gruchy ni z pietruchy, ale czy Filmweb nie ma jakiejś opcji prywatnej rozmowy, skoro ktoś mnie zaprasza do znajomych? Bo ja tego za cholere nie mogę znależć. Chciałem delikatnie odmówić, podając powody, ale za cholere nie wiem gdzie mogę to zrobić. Jedyne co ma to - "akceptuj" i "ignoruj". A ja nie mam zamiaru cię "ignorować", niby dlaczego? Twoim znajomym też nie chce zostać, ale wolałbym to wytłumaczyć, podać swoje powody. Tymczasem mam tylko 2 opcje. Można to jakoś pośrednio załatwić na Filmwebie, bo aż mi się nie chce wierzyć, że tylko to jest?
a za co niby toto miałoby otrzymać nominację? dla takich słabiaków są złote maliny, tudzież kopniak w "de"
generalnie można było się tego spodziewać, moim zdaniem nie było się co rozczulać nad marzeniami wschodu słońca zimą, a latem opadu śniegu w upalne dni, i nie ma co płakać teraz nad rozlanym mlekiem
ale ja powiem troszeczkę inaczej, szczerze? oscary jakoś wyznacznikiem jakości dla mnie nie są.
Sentia wezmy Harry Pottera zero oscarów a film zrobił dość dużą furorę, mimo to że Harry Potter nie ma oscarów nie wpłynęło to na jakość oglądania widzów. Ma swoich wiernych fanów. Tak samo Hobbit, Jackson i tak dostał już wystarczającą ilość oscarów, a nie daje się cały czas oscarów tego samego reżysera, ważne jest to że Hobbit dobrze łączy sagę Śródziemia, i to myślę że widzów którzy jednak uważają Hobbita za gorszego od Lotra, z przyjemnością wrócą do Hobbita :) choćby z sentymentu.
Harry Potter to równie słaby film, więc również żadnej nagrody nie otrzymał. Analogia jest tutaj podobna - brak wyróżnienia, bo oba filmy na poziomie percepcji 10-latka.
według mnie nie jest słaby, jak co to polecam książki, na przykład taki zmierzch to jest w ogóle coś okropnego. Według mnie Harry Potter to dobra saga, ale niech ci będzie twoje zdanie.
ale on pisał o filmie, a nie o książkach... mimo bycia potterową fanatyczką, również uważam ekranizacje za dziadostwo