Mój poprzedni temat został zaśmiecony, dlatego założyłem nowy.
Otwarcie w USA: 89 mln $
Otwarcie w 37 krajach: 122 mln $
Drugi tydzień na świecie dodaje: 147 mln $
Łączne wpływy na świecie do 21 grudnia: 269 mln $
Łączne wpływy w USA do 22 grudnia: 98 mln $
Całość: 367 mln $.
Po 54 dniach PS w Usa zarobiło 1,5mn więcej niż BPA więc
ostateczny wynik można spodziewać się będzie ok 255-256mln.
Poza Stanami też już niewiele zarobi.
AKTUALIZACJA 10 LUTY 2015
I w poniedziałek jeszcze kolejne 74 tys. $. W sumie w USA na razie 253 mln $, ale te 255 powinien miec.
Ciekawostka dla ciekawych :)
Bolg dosiada Szarego Warga, który w książce był wodzem wargów.
Chodzi o to że Azog dosiada Białego Warga,a Bolg Szarego który był w książce wodzem :)
AKTUALIZACJA 11 LUTY
W końcu film przebił 253 mln $ w USA, zarabiając we wtorek jeszcze 67 tys. $. Na 255 jest szansa.
AKTUALIZACJA 12 LUTY
W USA ciagle spadki i juz tylko nieco ponad 50 tys. $ w środe. Póki co 253,1 mln $.
AKTUALIZACJA 15 LUTY 2015
950 mln $ zostało przekroczone. 697 mln $ na swiecie. 700 mln $ niedługo zostanie przekroczone. A do przebicia Pustkowia brakuje około 10 mln $.
PJ szescioma filmami o Śródziemiu zdobył około 6 mld$. Wielki wyczyn. Tak wątpiono w sukces trylogii Hobbita, a tu proszę. Prawie 3mld$ i każdy film wielkim finansowym hitem.
Może, tak jak pisałam już wcześniej B5A została już zdjęta z afiszu. Chociaż w zeszłym roku"Pustkowie..." było grane aż do kwietnia.
Może trzeba było zrobić miejsce dla Greya. hehe ;-)
Niemozliwe chyba, bo Pustkowie było do kwietnia, a przeciez Bitwa zarabia jeszcze dosyć znaczace pieniadze. No moze nieduże, ale ze 2 mln $ jeszcze by były.
W końcu mamy wynik z weekendu z USA: około 410 tys. $, czyli niecałe pół mln $. W pon jeszcze prawie 100 tys. $ i wzrost względem poprzedniego poniedziałku.
Łączny wynik w USA 253,6 mln $.
Bardzo słabe wyniki, które dobitnie pokazują, że film nie może równać się z dzisiejszymi super-produkcjami.
Nie może się równać z dzisiejszymi super produkcjami- racja. Ale gdzie Ty tu widzisz słabe wyniki? Jest prawie miliard. Wszystkie trzy filmy można uznać więc za kasowy sukces, nie mieszając w to samej jakości wykonania.
AKTUALIZACJA 20 LUTY
W czwartek kolejne 30 tys. $ w USA.
Wynik w USA 253,76 mln $
Wynik globalny 951,36 mln $
Nie mam pojęcia, ale myslę, że tak do kwietnia, ew. do drugiej połowy marca, bo Pustkowie i Podróż też do kwietnia były puszczane.
Hmm przy takich spadkach nie wiem czy będzie opłacała się emisja filmu, aż do kwietnia. Serio NP i Pustkowie leciało na ekranach tyle czasu?
http://www.boxofficemojo.com/movies/?page=daily&id=hobbit.htm
http://www.boxofficemojo.com/movies/?page=daily&id=hobbit2.htm
Prawie pół roku to czas na wpadanie kasy jest. To pewnie B5A pociągnie podobnie.
AKTULAIZACJA 23 LUTY
Weekend przyniósł w USA jeszcze około 185 tys.$. Film ma tam już prawie 254 mln $.
AKTUALIZACJA 25 LUTY
W poniedziałek 22 tys. $ w USA, wciaż brak wyników z Chin z weekendu i tygodnia.