Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 251 tys. ocen
7,2 10 1 251062
5,6 48 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

To już koniec....koniec Śródziemia....szkoda po.3 części Hobbita co nam zostanie? Nigdy nie
zapomnę tych wspaniałych przygód w lotr i w Hobbicie....
Żadna strzelanka mi tego nie zastąpi....mam wielką nadzieję że Jackson coś jeszcze wymyśli bo
nudzą juz mnie te filmy akcji, horrory i głupie komedie

użytkownik usunięty
spycialec

Mógłbyś podać listę najlepszych filmów twoim zdaniem? Czy te 12 filmów w twoim profilu to wszystkie?

ocenił(a) film na 6
piskorX

Możesz iść do kina kilka razy zawsze :) z pewnością troszeczkę ci to osłodzi smutek.

użytkownik usunięty
calays

Może będą sprzedawać bilety na nielimitowaną ilość wejść, jak na Interstellar.
http://www.nerdacy.com/2014/11/16/amc-now-offering-interstellar-unlimited-ticket -see-the-film-as-many-times-as-you-want/

ocenił(a) film na 9
piskorX

To już jest koniec podróży po Śródziemiu w wykonaniu PJ i chyba koniec ekranizacji książek Tolkiena. Zostaje Silmarillion, ale będzie to bardzo trudne. Jednak chciał bym zobaczyć na ekranie Valinor, Valarów, Morgotha, Luthien, Berena, Barahira, Earendila, ukochany dla mnie Numenor :) itd.
Na co czekam teraz z wypiekami....?, odpowiedź jest jedna " The Force will be with you ALWAYS" i oby Abrams tego nie spartolił i brał przykład z Petera.

ocenił(a) film na 6
piskorX

O kurczę koniec filmów o Śródziemiu, i co teraz? idę szukać sznurka :(

użytkownik usunięty
piskorX

Ta trylogia niestety nie zasłużyła na mój płacz nostalgii.

A na mój tak :D Myślę jednak, że przez następne lata będziemy mieli jeszcze wiele porządnych filmów: każdy znajdzie cos dla siebie, jestem tego pewien :)

użytkownik usunięty
kamilxxx09

W to raczej się wątpić nie da.

Akurat "moje horyzonty" sa na tyle szerokie, że w ciagu jendego roku spokojnie znajdę co najmniej z kilkanascie ciekawych filmów, z czego na przynajmniej kilka wybiorę sie do kina. Nie wiem jak u innych, bo nie znam ich ulubionych gatunków. Wiem za to, ze nie zabraknie SF

piskorX

Dla mnie to się po tej części nie skończy, a raczej nie do końca... Czekać będę kolejny rok na wersję rozszerzoną ;)

piskorX

E tam :) jako fan fantasy czekam na Film Warcraft i na grę Dragon Age :) poza tym na Star Wars , kolejne filmy Marvela i DC no może jeszcze ekranizują Dragon AGE I Diablo :)

wort801

Bagiński zapowiedział "Wiedźmina" więc kolejny film fantasy do twojej listy ;)

Edin181

Na to akurat nie czekam

wort801

Ja też nie.

ocenił(a) film na 9
Edin181

Jeżeli film będzie zrobiony na miarę animacji Bagińskiego i będzie miał dobry skrypt to ma szanse konkurować z produkcjami takimi jak powyższy Hobbit.

kordrum

To żart? Bagiński moze i słynie w Polsce z animacji, ale przy tak małym budżecie jaki ma nowy Wiedźmin chodźby sie dwoił i troił nie jest w stanie zrobić niczego naprawdę dobrego i porządnego. Wiem, ze budżet to nie wszystko ale są pewne granice nie do przekroczenia.

kamilxxx09

Te pół miliona złotych to nie jest cały budżet. Nie zapowiedziano nawet w którym roku ma być premiera filmu. Wiadomo tylko tyle, że będzie to aktorski film fabularny, który będzie się trzymał bardziej duchowi książek niż gier. Także ja czekam na jakieś konkretne informacje na ten temat bo na razie jest tego mało.

Edin181

Nawet za milion złotych nie zrobią niczego porządnego na miare ksiażek. Wszystko kosztuje.

kamilxxx09

Poczekamy zobaczymy. Ja wierzę w większość Polskich projektów filmowych więc i w ten będę pokładał nadzieje. Jeżeli się uda to będzie bardzo fajnie a jeśli nie no to trudno.

Edin181

Wierze w polskie projekty filmowe, ale nie w projekty zwiazane z fantastyką, a szczególnie Wiedźminem, któy wymaga dużego budżetu, by zrobić coś dobrego.

kamilxxx09

Ja w nich wierzę. W końcu trzeba próbować! ;)

kordrum

Baggins chce nakręcić film z aktorami, a nie animację komputerową.
Niestety bez grubej kasy na porządne kostiumy i scenografie wyjdzie bieda jak w filmie Brodzkiego (zapewne z lepszym scenariuszem, grą aktorską i zachowaną wiernością duchowi twóczości Sapkowskiego), albo co bardziej prawdopodobne: projekt zdechnie podobnie jak Hardkor 44.

Co nie zmienia faktu, że np. przy porządnie nakręconej bitwie pod Brenną widzów trzeba by zeskrobywać ze ściany.

piskorX

Z tematu fantasy to jest "Warcraft", "Siódmy syn" no i zapowiedziany przez Bagińskiego "Wiedźmin. Jeżeli chodzi o inne gatunki to na przykład "Assassin's Creed", "The Last of Us" "Tomb Raider" "Karbala" "11 minut" "Prometeusz 2" "Wołyń" i wiele, wieeeeeeele innych ciekawych filmów.

Edin181

A o Tomb Raider coś nowego wiadomo ???

wort801

Niestety nie śledzę za bardzo ostatnio informacji na ten temat :/ Jednak mam nadzieje, że już coś się zaczyna dziać :D

ocenił(a) film na 9
piskorX

Popełnijmy zbiorowe harakiri. A tak na serio, ja czekam na jakiegoś porządnego wiedźmina, możliwe że się doczekam.

ocenił(a) film na 9
piskorX

Pewnie remake, reboot WP hehe. Taki zarcik

ocenił(a) film na 7
piskorX

Mogli by się skusić i nakręcić kolejną część z czasów Wojny o Pierścień, gdzie głównymi bohaterami były by krasnoludy. Dalsze losu Ereboru, Miasta na Jeziorze oraz Dal, wyprawa do Morii (zakończona niepowodzeniem), wojna z Mordorem i esteringami (chyba tak się nazywali), a na sam koniec (jeśli się nie myle) odzyskanie Morii (ostateczne) i Góry Gundabad. Te wydarzenia są dosyć ciekawe i warte ekranizacji (moim zdaniem). Co o tym sądzicie ?

ocenił(a) film na 9
acaaab111

Dobre pomysły ;) ehh gdyby tak można jeszcze było nakręcić Silmarillion albo zrobić film np pt ''SAURON WŁADCA CIEMNOŚCI'' pokazane były by tam losy Saurona jak został stworzony przez Iluvatara gdy służył u Aulego a potem Morgothowi,gdy zmieniał się w Annatara i ukazywał elfom ale potem stracił tę możliwość po upadku Númenoru.A potem pokazane byłoby jak powstało jego imperium a ostatnia scena jak stworzył jedyny pierścień.Gwarantuje wam,że gdyby dobry reżyser wziął się za ten film to powstałby kawał dobrego kina fantastycznego :)

spartakus_filmweb

Film o Sauronie byłby świetny, bo o jego przeszłości dużo wiadomo.

ocenił(a) film na 9
bartoszcyc8

Zgadzam się z Tobą gdyby zrobili takie Spin-offy jak mają zamiar zrobić w nowych Gwiezdnych Wojnach oddzielne historie bohaterów z Sagi :)
Tak samo mogli by zrobić tutaj spin-off o SAURONIE jeszcze np o GANDALFIE i SARUMANIE razem jak się narodzili i jak przybyli do Śródziemia :) jeszcze o ARAGORNIE też mogli by :)

ocenił(a) film na 9
bartoszcyc8

Już widzę te plakaty promujące film :)

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=312407168944671&l=885a272432

ocenił(a) film na 9
bartoszcyc8

https://www.youtube.com/watch?v=8iz8KG1aFcw&list=UUkki2p TJcQfY9XyXGirLm4Q&index=1

Wyobraźcie sobie początek filmu o Sauronie czy taki wstęp by wam pasował? :D

ocenił(a) film na 5
acaaab111

Z filmu o nieudanej próbie odzyskania Morii przez Balina, mogliby zrobić niezły dramat. Ten pomysł bardzo mi się podoba! ;)

acaaab111

Ja widze potencjal na jeszcze jedna trylogie z uniwersum.
Chcialbym 3 filmy opowiadajace nastepujace wydarzenia.
Pierwszy film przedstawiajacy dzieje Arnoru czyli Polnocnego Krolestwa, jego podzial, upadek i wojne miedzy nim a Czarnoksieznikiem z Angmaru. To byloby uwazam cos. Szczegolnie zgrabnie mogliby przemycic watek Nazguli i zamkniecie ich - jak pokazal to Jackson w serii Hobbit - w kryptach w High Fells. Kocham Nazguli z Krolem Upiorow na czele wiec chetnie bym to zobaczyl.
Drugi film to losy Balina, krasnoludow ktorzy poszli z nim odbic Morie, ich smierc i pojawienie sie Balroga.
Trzecim filmem moglby byc watek pokazany w fanowskim widowisku pt "Polwanie na Golluma". Mozna byloby zrobic film pokazujacy jego zycie przed jak i po znalezieniu Pierscienia. Pozniej inteligentnie wplec watek mlodego Aragorna ukazujac jego pierwsze spotkanie z Gandalfem, pozniej poszukiwania Golluma az do pojmania go i ucieczki z lochow w Mrocznej Puszczy.

To byloby cos fajnego uwazam.

ocenił(a) film na 7
MrBaggins

Dobrym pomysłem byłoby gdyby PJ zrobił 1 film o Śródziemiu nie mający jako książka takiej popularności jak LOTR czy Hobbit,zobaczyłby ile zarobi a potem ewentualnie nakręcił trylogię :)

MrBaggins

dałeś naprawdę dobry pomysł. Taki spinn of mógł by być dobry czy to o Nazgullach czy o Gollumie. Osobiście moim zdaniem wątek Nazgulli w Lotr jest naprawdę malutko a powinnno być więcej być Nazgulli naprzykład pierwsze pojawienie się w Shire ich oraz rozmowa z Panem Gamgee chyba ten wątek jest w grze i mówiąc szczerze, zawsze miałem ciary na tych momentach naprawdę nie rozumiem nie dania tych wątków nawet do EE, o watęk z młodym Aragornem też by było fajne. O tak losy Balina też bym chciał widzieć przebudzenie Balroga mam nadzieję że jeszcze jest na to szansa ale jeśli już to niestety dopiero pod koniec tej dekady a może i pózniej.

ocenił(a) film na 9
piskorX

To jest temat, który poruszył sam Tolkien kończąc Powrót Króla.

ocenił(a) film na 10
piskorX

Ya czekam na takie filmy buahah i pewnie niektórych zaskocze: Dragon Ball Z Movie 2015 , F&F 7 i może 9 , 10 itd lol , Star Wars The Force Awakens , Splinter Cell , Tomb Raider no i też tą historie zbliżoną do Harrego Pottera o tym magizoologu + każdy dobry horror który wychodzi od czasu do czasu np. taki co był niedawno Annabelle xd

piskorX

Jest jeszcze szansa na Narnie 4

lolmiki

Tak, ja też czekam, ale jak mają robić coś na takim poziomie jak cz. 3 to podziękuję :P

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Oby nie... O ile w ogóle powstanie (w co coraz bardziej wątpię), będzie to pewnie najwcześniej pod koniec obecnej dekady.

ocenił(a) film na 4
piskorX

Nareszcie skończy się ta szopka i ortodoksi będą mogli w spokoju wrócić do książek:P

ocenił(a) film na 10
piskorX

Pytanie ,,Co my później zrobimy"? Ja będę wracać do Władcy i Hobbita, tak jak wracałam do Króla Lwa.

Nie wydaje mi się, żeby do wyboru były tylko głupie horrory, komedie i filmy akcji. Władca wszedł do historii kina, ale oprócz tego masz tyle dobrych filmów do wyboru! Niekoniecznie są to filmy bardzo reklamowane. Może to koniec Śródziemia jak na razie, ale za dużo pieniędzy można na tym zrobić, żeby całkowicie zrezygnowali z tego tematu.

Kiedy obejrzałam Powrót Króla miałam 14 lat i mój świat się wtedy skończył, z kina wracałam z depresją! :) Nie wiedziałam, że będę miała okazję zobaczyć Hobbita jako dorosła. Nigdy nic straconego.

ocenił(a) film na 7
kasiaaaa

Obyś miała rację :-D

ocenił(a) film na 9
piskorX

https://www.youtube.com/watch?v=8iz8KG1aFcw&list=UUkki2p TJcQfY9XyXGirLm4Q&index=1

Wyobraźcie sobie początek filmu o Sauronie czy taki wstęp by wam pasował? :D

ocenił(a) film na 7
spartakus_filmweb

Twój kanał :) ?

ocenił(a) film na 10
piskorX

Niestety najciekawiej jest gonić zajączka a jak już go złapiemy to jest po frajdzie. Zawsze zostanie nam oglądanie wkółko tego samego i kolejna lektura Sillmarion'u, LOTR'a i Hobbita i zagłębianie się w otchłani własnej wyobraźni.

piskorX

Powtórzę to co Gandalf powiedział swego czasu...

Nie powiem: nie płaczcie, albowiem nie wszystkie łzy są niedobre...