Konkurs z nagrodą. Spróbujcie scharakteryzować krasnoludy z kompanii thorina. Nie można wspominać o wyglądzie, a wypowiedzi powinne być lepsze niż: bombur lubi jeść.
Taa a ty dalej swoje. Wszyscy pamiętaja jakim jesteś kinomanaikiem i jak trollowałes na wszystkich 3 forach jako GORGEPATTON i WIELKIBOB.
Korwin to mądry człowiek. Nie zmienia swojego zdania wraz ze zmianą opinii publicznej, tak jak to robi większość lewaków. A najważniejsze jest to, że ciśnie ich jak nikt inny.
Jedyny sensowny post w temacie. Charakterystyka postaci to nie napisanie, że jeden wygląda dziwnie bo ma topór w głowie, a drugi jest stryjecznym bratem matki. Myślę, że w temacie chodzi o przedstawienie na podstawie filmu szeregów cech, portretów charakterologicznych całej kompanii, co jest niezwykle trudne, a nawet niemożliwe. Dlaczego? Dlatego, że po prostu tego w filmie nie ma i wszyscy powinni się z tym zgodzić, nawet ,, wielcy" fani filmu. Ci natomiast wolą za wszelką cenę dowieść racji i potem powstają takie bzdury mówiące o tym ile dany krasnolud ma lat, czy że kocha się w elfce. Nie bądźmy ignorantami, jak raz przyznamy rację to kapelusz nam z głowy nie spadnie, a ten cały konkurs chyba nie toczy się o złote kalesony. Ja byłbym w stanie napisać charakterystykę takiego Thorina, bo właśnie jego widzimy na ekranie najczęściej, tak miało być i tak jest. Reszta? Jak dla mnie zadanie niewykonalne.
PS: Dodam tylko, że wszystkie te kłótnie są według mnie niepotrzebne. Wiem, że aż korci by odpisać gdy na ekranie widzimy obraźliwe słowa skierowane w naszym kierunku, ale jak to mówi stare porzekadło ,, odpuść głupszemu". Duma męska/kobieca to nie wdawanie się w niepotrzebne dyskusje bo ,, a co ja będę gorszy? Też mu coś napiszę i obrażę, niech wie co o nim myślę", tylko świadomość tego, w którym momencie odpuścić, powiedzieć raz swoje zdanie i finito, nie potrzeba go powtarzać. Co to za człowiek, którego spokój, wartość i zadowolenie z życia potrafi zrujnować jeden dzieciak szczekający dookoła i wyzywający wszystkich którzy się napatoczą.
Dokładnie. Chciałem pokazać, że kompanię trudno scharakteryzować. Film mi się podobał, ale nie rozumiem czemu niektórzy próbują udowadniać, że krasnoludy są dobrze przedstawione. A w argumentach podają wygląd i przypuszczenia bez solidnych podstaw.
Ok spróbuje chociaż wszyscy wiemy że to Calays wygra :P Napiszę jednak tylko to co można wywnioskować z filmu.
Thorin - Jest bardzo dumny i odważny. Chce odzyskać dawne królestwo krasnoludów - Erebor. Nie zaryzykuje powodzenia misji nawet dla własnego siostrzeńca. Jego przydomek to Dębowa tarcza. Zyskał go kiedy w walce z Azogiem Plugawym bronił się przed ciosami konarem dębu. Nie lubi Elfów, które nie pomogły Krasnoludom z Ereboru po ataku Smauga.
Kili i Fili - Młodzi i zaprawieni w boju. Są następcami tronu po Thorinie. Lubią żartować ale kiedy trzeba potrafią zachować powagę. Kili lubi pogawędki z ładnymi Elfkami na temat zawartości spodni. Po tym jak Bolg trafił go w nogę strzała Morgulu (Nie wiem jak to się prawidłowo nazywa) musiał zostać w mieście na jeziorze. Jego brat, Fili, postanowił zostać w Esgaroth z rannym bratem.
Resztę napiszę później bo teraz nie mam czasu.
Ćma - za epicką muzyke, ratuje gandalfa z opresji, jest bohaterska, lubi pomagać, jest małą, nasrała na Sarumana i Azoga
"Ratuje Gandalfa z opresji" i dlatego to ona powinna reklamować wszystkie filmy o Śródziemiu jak i zasługuje na to aby zrobić o nie film!
Konkurs zakończony. Nie było zbyt dużo kandydatów, a tym bardziej dobrych (śmiech publiczności), ale wybrany został zwycięsca. Werble
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Zwycięscą jest...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.ktoś z tu obecnych, a dokładnie....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Thranduil231. Moje gratulacje. Oto twoja nagroda
https://www.google.com/search?q=puchar&rls=org.mozilla:pl:official&prmd=ivns&sou rce=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=T2UDVL-SKYXuOp-XgOgO&ved=0CAYQ_AUoAQ#i=0