Mam pytanie, czy w trzeciej części ma zostać znacznie rozszerzony wątek z Sauronem? Bo tak
słyszałem i bardzo bym się ucieszył gdyby okazało się to prawdą.
O patrz, nie wiedziałem ;) Znalazłem go teraz na filmwebie, ale nie wydaje się być najlepiej oceniany ;p
chciałbym aby mnie pochowano z medalikiem Matk Boskiej oraz z medalionem na ktorym beda wyryte: Bogurodzica oraz slowa piosenki Jana Pietrzaka aby Polska byla Polska, W zasadzie jest to nowy hymn narodowy.
Zacznijmy od tego że Saruman w Hobbicie nie jest sprzymierzeńcem zła. Swoją drogą według mnie będzie na 99% pomagał w wypędzeniu. W końcu piszę wypędzenie przez białą radę a nie Galadrielę i Gandalfa :) Myślę tam po cichu że będzie tam Saruman i znajdzie tam widzący Kamień :) Ale czy mam rację okaże się za rok.
Z innej beczki zastanawia mnie czy będzie wyzwolenie Morri przez Balina :)
Nie dziwi Was brak obecności Aragorna ? Albo chociaż wspomnienia go ? Skoro już pewna część starej obsady się pojawiła to i fragmencik filmu i dla niego by się znalazł.
Nie wiedziałem o tym, ciulowo. BTW. Arwena też powinna gdzieś "przemknąć" przez ekran. Swoją droga nie uważacie, że gdy Legolas ogląda rysunki/porterty żony Gloina i Gimliego - nie jest ten Gimli trochę za młody ? Nie wiem ile lat ma w trylogii ale 60 lat wcześniej jest totalnym dzieckiem a wiem, że jest młodszy w WP od niektórych gładko-wyglądających krasnoludów w Hobbicie.
Tak, też mnie to uderzyło przy pierwszym Hobbicie - Gimli w czasach Wojny o Pierścień miał 141 lat, w czasach Hobbita więc ok. 80., czyli był mniej więcej w wieku Kiliego (!)
A Thorin w Hobbicie ma ok 200 lat a wygląda młodziej od Gimliego. Niestety od początku wygląd krasnoludów był kluczowy i od początku mi się nie podobało jak wygląda :Kili, Fili, Ori. Podczas filmu jakoś to nie razi za mocno ale jak popatrzy się na liczby to mamy niezły bajzel.
A nie pomyślałeś, że pamiątka może pochodzić z okresu wczesnego dzieciństwa Gimliego? Czy nosząc przy sobie wizerunek żony i syna musi mieć aktualne "zdjęcie" sprzed kilku dni?
Równie dobrze, mógł zrobić/nabyć taką pamiątkę z portretem ukochanych osób w dowolnym okresie ich życia i nie ma tutaj żadnego znaczenia to kiedy akcja Hobbita i Władcy się dzieje.
Niektórzy noszą w portfelach zdjęcia ukochanych osób... czy uważasz, że co roku proszą je o aktualizację fotek? :-) Tak więc Twoje argumenty są po prostu nielogiczne, sorry :-)))
Może tak być, ale wygląd i wiek krasnoludów jest skopany i z tym się już nic nie zrobi.
Saruman w Hobbicie już od setek lat knuje odnalezienie Jedynego Pierścienia. Setek setek, a interesuje się nim odkąd przybył 2 tys lat wcześniej.
Nie bardziej niż Luthien pokonująca Saurona będącego w pełni sił, jak również Morgotha (do spółki z Berenem ;)).