Ktoś wie gdzie można kupić bo chce przypomnieć sobie a moja się zgubiła?
Wiem sentia ale dla mnie jak i dla ciebie i kilku osób mogły by być 7 cyfrowe byle nie prowokowały a jeśli chodzi o straka to z nudów sobie licze bo wygląda na to , że będzie miał konkurętkę :)
mi też nie a jeśli chodzi o dolny post bartoszyca nie miał nic złego na myśli zresztą ja ponoszę za to odpowiedzialność z ten bajzel tutaj teraz zamiast gadać o silmalirionie a nie czytałem zamierzam kiedyś poczytać , to za spamiłem temat jak by co to sorry , nie wykazałem się mądrością sorry sama mi mówiłaś ostatnio jak się nie ma nic ciekawego do powiedzenia to lepiej milczeć chciałem coś miłego powiedzieć i zrobiłem bajzel
ps. także przepraszam i obiecuję poprawę mam nadzieję że założyciel tematu się na mnie nie obrazi bo też mi zwrócił uwagę mądrze zresztą :)
Mi się nie tłumacz. Nie obchodzą mnie posty tego osobnika niżej. Ja tam widzę tylko ironie i złośliwość.
Nie mój problem. Trolle jak trolle. Żadna nowość.
spoko ale jak by co to nic złego się nie stało nie reagujesz i dobrze :) bartoszyc też spokojny już jest a że czasem komuś się tak odpowie to nie wiem jaki jest powód ale tu nie był złośliwy ale widzę ze forum zaczyna skupiać się na filmie :) może jeszcze nie do końca ale będzie co raz lepiej tu ważny jest film i opinia użytkownika , a że czasem ktoś wyśmieje nasze zdanie myślę że po prostu boi się że taka jest prawda :)
Bartoszyc spokojnie już widzisz że sentia jest w porządku już nic się nie dzieje , to moja wina sentia mi mówiła 2 tygodnie temu że jak nie mam nic ciekawego do powiedzenia to mam milczeć , nie skorzystałem rady i zrobiłem tu spam :( no jak zwykle nie wykazałem się mądrością
spoko ale możesz tak nie oficjalnie :) ale spoko sentia jest po naszej stronie i widzisz że strakchliirnersem już nie gada więc spokojnie dajmy sobie szansę :)
tak a że czasem gada ze strakchlirnersem to o poglądach filmowych więc spokojnie czytałem jej posty i tych multikont zresztą już nie ważne czyje one , ale obraziły kamila za co zostały zbanowane ale sentia nie poparła żadnego z tyh alterkontów słów wszystko się zaczyna na forum układać zaczynamy myśleć o filmie i to jest dobry znak , więc sorry za spam który tu zrobiłem chcecie zgłaszajcie bo moje posty powinny stąd zniknąć
ale nie ważne nawet najgorszy człowiek zasługuje na szacunek przecież ten co strzelał do naszego papieża jakim był zbrodnialcem takim był ale Papież mu wybaczył więc tu nie zawsze chodzi żeby najgorszego człowieka omijać lecz starać się mu pomóc :)
nie nie sądzę jak by sentia mu powiedziała w jednej rzeczy nie tak jak calays mu powiedziała to wiemy jak strakchlirners ma do niej o to żal to sentia by mu nie popuściła :)
no wiesz to było wtedy teraz go nie ma dobra ale koniec już o nim mówienia jak to się mówi nie wywołujmy wilka z lasu bo tu przyjdzie a ryzyko jest 70% i wciąż rośnie także
The end koniec dzisiejszego odcinka mam nadzieję ze jutro odcinek będzie ciekawszy bo oglądalność wynosi dziś 40.5% słabo ostatnio wynosiła 68% oglądalność na forum :)
a tak właściwie mógłby mi ktoś powiedzieć czy w książce Silmalirion jest Gandalf albo coś o nim wspomniane i czy warto czytać bo nie czytałem znaczy nie cały początek jakoś mnie nie urzekł zapomniałem czytać i przyszedł czas oddać książkę do biblioteki a było to 3 lata temu
okej może sentia coś będzie wiedzieć no cóż silmalirion przeczytam ale dopiero gdzieś po tak po Hobbit 3 jak już się to zakończy bo nie mam ochoty sobie poplątać tego teraz czytam HP6 2 rozdziały do końca chcę w lipcu przeczytać HP7 i przeczytam HP nigdy dosyć już nie mówiąc o filmach potem Hobbita chcę sobie przypomnieć bo z 5 lat nie czytałem więc jak do końca lipca skończę czytać Pottera to zabiorę się za Hobbita , i przed rozpoczęciem szkoły zamierzam go skończyć czytać , Harry Potter Hobbit i lotr mogę oglądać i czytać godzinami a właśnie przeczytam Hobbita i zabiorę się za LOTR
"Niedokończone opowieści" Tolkiena jeszcze przeczytaj na końcu jako uzupełnienie. :) Ja przeczytałem kiedyś 5 części HP i zakończyłem czytanie tej serii sam nie wiem czemu. :)
jak filmy oglądałeś wszystkie ee to się nie dziwię bo 6 książka zniszczyła by ci film dobrym sensie dla książki bo jest lepsza , w złym sensie dla filmu ale i tak polecam a niedokończone opowieści coś kojarzę coś z nich wiem ale 4 lata już się zapomniało
Ja bym uzbroiła się w cierpliwość. Muszą wznowić ponownie Dzieci. Ostatnio znów wznowili chyba Niedokończone Opowieści choć stare nakłady jeszcze się nie wyczerpały. Silmarillion też dopiero co był. Ja bym poczekała do premiery Hobbita. Może się coś ruszyć (a przynajmniej ja mam taką nadzieję bo też nie mam Dzieci).
Wiesz co napisz do wydawnictwa. Im więcej osób będzie im zawracało głowę tym może większy znajdą w tym zysk i szybciej wydadzą. Ja pisałam w tej sprawie na początku roku. W poprzednim poście się pomyliłam. Ostatnio wydali właśnie Silmarillion a dokładnie 14 kwietnia. Co lepsze poprzednie ich wydanie dopiero było bo 31 października 2013r. Widzę że oni w kółko wydają Hobbita i Silmarillion. Wcześniej wznowili Władcę i niedokończone a wszystko ma związek jak widzę z filmami Hobbita. Nie wiem czemu nie wznawiają Dzieci, które ostatni raz były w 2008r.
A rzeczywiście, jak tak przejrzeć stronę emiku to same braki, kto by się spodziewał...
Polecam zajrzeć do Księgarnia Internetowej Gandalf tam znajdziesz wiele książek Tolkiena i nie tylko.