PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249734
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Ktoś wie gdzie można kupić bo chce przypomnieć sobie a moja się zgubiła?

ocenił(a) film na 3
LobeliaSakvil

nie ma za co można znaleźć tam wiele książek i nie tylko nawet filmy :)

callofdutyblackops

fajnie :) daj mi linka na priv dam se do zakładek na wszelki wypadek :)

ocenił(a) film na 3
LobeliaSakvil

nie ma za co można znaleźć tam wiele książek i nie tylko nawet filmy :)

callofdutyblackops

to dasz linka na priv :) ???

ocenił(a) film na 3
callofdutyblackops

ok nie musi być dziś ale jutro jak byś mógł wiesz tak żeby się nie zapomniało :)

ocenił(a) film na 3
LobeliaSakvil

wolę dziś jutro cały dzień mnie nie będzie w domu to za 5 minut podam ci linka ok

callofdutyblackops

okej nawet korzystniej dziś :)

ocenił(a) film na 3
callofdutyblackops

Cóż za życzliwa atmosfera :)

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

Taka powinna być codziennie na forum :)

callofdutyblackops

Mam nadzieję, ze będzie :)

callofdutyblackops

zgadzam się i mam nadzieję że będzie :)

ocenił(a) film na 3
LobeliaSakvil

Oby tak było :)

callofdutyblackops

właśnie nawet strakchlirners tego nie zepsuję a jak chce tu być to niech będzie byle by nie obrażał bo każdy próbuje wyjść na dobrą drogę nikt strackhlinersa nie wyrzuca byle by był w porządku :) ale temat nie o tym tak wracając do tematu mam nadzieję na trylogię silmalirion :)

ocenił(a) film na 3
LobeliaSakvil

Ta książka jest za długa na trylogię bardziej pasuje na serial nie film

callofdutyblackops

no właściwie chyba że zrobią z książki kilka filmów 6 wiesz kto wie zresztą jak jest dobry reżyser to i dał by radę nakręcić to w 2 częściach po 4 godziny no może w 4 rzeczywiście mało 12 godzin

LobeliaSakvil

Tyle że najpierw musiał by Cristopher umrzeć, bo nie zapowiada się na to aby chciał sprzedać prawa do Sillmarilionu.

mati08924062137

no tak też racja ale wież po śmierci też nie może chyba tego z ekranizować bo Cristopher może na kogoś je przepisać te prawa więc tak czy siak wątpię przez 10 do 20 lat ze Śródziemiem będziemy musieli się pożegnać

LobeliaSakvil

Ale może wnuki Tolkiena będą bardziej na kasę, i oddadzą prawa do Silmarillionu za pewną kwotę.

mati08924062137

no kto wie może ale nawet jeśli to myślę że Peter jako reżyser mógłby już nie iść na to i dać kogoś innego kogoś na poziomie może Alfonso Cuaron za Grawitacje dał by radę ale zobaczymy wiesz PJ powinien iść na emeryturę jeśli chodzi o Śródziemie

LobeliaSakvil

Właśnie chyba jeśli Peter'a zastąpił by jakiś inny reżyser, to obawiam się że, Śródziemie straciło by swój niepowtarzalny klimat.

mati08924062137

no nie zawsze skoro Peter do końca sobie z Hobbitem nie poradził sam o tym wiesz chciał dobrze a przedobrzył nie mówię że to złe ale wiesz trochę jak by uciął tego klimatu jaki miał w władcy to jak FOTR bez Toma Bombadila i upiorów Kurchanów zawsze będę to powtarzał

LobeliaSakvil

Właśnie w Hobbicie trochę tego klimatu zostało, a inny reżyser mógłby ten klimat zniszczyć. Jackson jest fanatykiem Tolkiena, i stara się aby wszystko było odwzorowane jak najlepiej, a czy mu wyjdzie to już inna sprawa, kto inny mógłby się wziąć za te produkcje bez większego wkładu, i kompletnie ten film zabić.

mati08924062137

no też racja no cóż zobaczymy :)

ocenił(a) film na 8
GandalfTheWhite

W Empiku dostaniesz lub zamówisz i to bardzo ładne wydanie ostatnio widziałam, także Niedokończone Opowieści były.

ocenił(a) film na 7
GandalfTheWhite

Polecam Matrasa lub Empik :-)

ocenił(a) film na 10
Thranduil231

Już się zdecydowałem kupuje w matrasie dzięki za pomoc wszystkim

PS. W empiku niedostępny