PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249740
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

No i nasze przypuszczenia że trailer pojawi się przy premierze "na skraju jutra" nie wypalił myślicie
że w takim bądź razie kiedy się pojawi?

Belief

Heh widać ten skandal z KS im se nie udał bo film az takiej kasiory nie zarobił

ocenił(a) film na 4
sentia

Ale nie wiadomo ile by zarobił bez skandalu.

ocenił(a) film na 6
Belief

To był słaby skandalik, chwilka hałasu i mało kto o tej sprawie dziś pamięta. O Śnieżce również. :)

ocenił(a) film na 4
roma_k11

Słaby? Ciągnął się i ciągnął, co się weszło na jakiś portal tam gęba wystawionego Patinsona a obok obściskująca sie ze starym dziadem Kirsten :/ Uwierz mi, że fanki zmierzchu i Patinsona pamiętają :] i jak widać nie tylko fanki.

Belief

No Tak Kristen Stewart to już chyba ani fanów , ani fanek nie ma teraz to chyba tylko antyfani

ocenił(a) film na 6
LobeliaSakvil

Pewnie jeszcze jacyś fani zostali. Albo po prostu obojętnie nastawieni. Mnie nigdy "Zmierzch" nie podniecał, nie należałam do tych które rozważały czy Bella powinna wybrać Jacoba czy Edwarda. Myślałam też że romans Stewart i Pattison był wymyślony przez producentów na potrzeby zwiększenia zysków (a nie było tak?). Ilekroć trafiałam na jakieś nagłówki w sprawie romansu z Sandersem, drażniło mnie że media rzuciły się najpierw i szczególnie zajadle na dziewczynę. A 20 lat starszy żonaty mężczyzna nie powinien mieć jakiś zasad moralnych, jakiegoś poczucia odpowiedzialności za związek który zbudował ze swoją partnerką? Zakręciła mu w głowie młoda laska i zaraz musiał zaspokoić chuć nie zważając na nic. Chyba dopiero później ktoś zwrócił uwagę niewspółmierność zasięgu krytyki wobec tych dwojga.

roma_k11

a wiesz dla czego bo po tym co zrobiła nie dziwię się , że na kristen nikt już patrzeć nie chce ja już też nie mogę przez nią to już zmierzch mi się znudził , to jest tak jak , Mikołaj Krawczyk z pierwszej miłości zostawił Anetę Zając dla takiej wywłoki której kariera wisi na włosku , i dużo stracił bo Aneta wygrała Taniec z Gwiazdami a jej były pewnie z tą swoją wywłoką płaczą po kontach i przed nią uciekają też bym uciekał ciągle mamy jakieś skandale co raz to gorsze czy to się zmieni .

Belief

"łoo dwa lata temu. Żaden skandal nie ma takiej siły :) Nawet puszczalstwo Kirsten Stewart :D" Lubię to :) XD
gdyby była taka opcja tutaj lubię to chętnie polubił bym ten komentarz :) to był dopiero skandal i w dalszym ciągu przebija sztucznego konia :)

LobeliaSakvil

Nie no jednym z takich największych skandali ostatnio był Lars i jego naziści w Cannes cóż jego Melancholia wtedy była hitem

sentia

No cóż tak ale widzę że meczami się też interesujesz a Holandia dała niestety ciała 5-1 dla Hiszpani to było w sumie do przewidzenia ale to również skandal , jeszcze właśnie na meczu otwarcia w Brazylii był jakiś skandal o stadiony poszło , bo na stadiony kasa jest a na szkoły służby zdrowia nie ma pieniędzy . Brazylia jest tak biedna jak my . cóż mamy cały czas nowe skandale czy to się kiedyś zmieni ???

LobeliaSakvil

Jak coś to zapraszam do mojego tematu na inne.
http://www.filmweb.pl/forum/inne/Mundial+2014,2460639
Ja kibicuję Niemcom :D
A co do biedy w Brazylii. Nie zgodzę się. Z ekonomicznego punktu widzenia Brazylia jest jednym z najszybciej rozwijających się państw. Zarówno pod względem liczby ludności jak i gospodarki. Nie jest aż taka biedna. Problem moim zdaniem polega tam na tym że mają problemy ze światem przestępczym. Ale do biednych nie należą

ocenił(a) film na 4
sentia

Dziwie się, że wkleiłaś ten ośmieszający Cię temat.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

Ten komentarz był zbędny i nietrafiony. To że oni wszędzie Cię ośmieszają nie oznacza, że musisz od razu postępować tak jak oni. Bądź lepszy. A wiem, że potrafisz.

Belief

YYyy no coment. Co ty adwokat jakiś?

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Zawsze jak ktoś, zwróci Ci uwagę to jest adwokatem osoby z powodu której zwrócono Ci uwagę? :)

Belief

Wydaj mi się że temat jak najbardziej na czasie. Nie chcesz nie musisz komentować. I uspokój kamilka bo się zapomina.
Każdy ma prawo kibicować komu chce nieprawdaż?

ocenił(a) film na 4
sentia

Nie chodzi o temat ani o to komu kibicujesz (choć też nie ma się czym chwalić), ale o to jakie tam bzdury wypisujesz. Czułam się zażenowana czytając to.

A z Kamilem zbierasz tylko plony swojego zachowania, konsekwencje tego co robisz i robiłaś. Spójrz najpierw na swoje zachowanie a dopiero potem pisz czy ktoś się zapomina.

Belief

Osoba Kamila mnie nie interesuje. Jak widać polazł do tamtego tematu tylko po to żeby zrobić w nim burdel. Jego problem. Skończyłam już z tym typem. A co do moich "bzdur" jak to określiłaś nikt nie każe ci się z nimi zgadzać. Możesz je ignorować. Ja pozostanę przy swoim.

ocenił(a) film na 10
sentia

Wiesz co ty tam popisałaś? To skandal. To obelgi naszego narodu. Niechodzi o mundial bo nasza drużyna piłkarska to żenada i nawet się tam nie dostała. Chodzi o wojne sądzisz że żarty z poległych z tych któży polegli za ojczyzne są fajne że niemcy wtedy byli fajni? sądzisz że to śmieszne to poprostu skandal!!!

GandalfTheWhite

Powiedz mi gdzie ja sobie tam żartowałam. Nigdzie. Po prostu wyraziłam swoją opnie na temat bardzo dobrze wyglądających mundurów. Koniec tematu. Jak ktoś chce to nadinterpretowywać to prosze bardzo.

GandalfTheWhite

Oh... zapomniałam z kim mam do czynienia. Trollu :* Eh wzięłam cię za normalnego użytkownika.

ocenił(a) film na 4
sentia

No tego jeszcze brakuje abyś komuś nakazywała zgadzać się ze swoimi głupotami. Ciężko jednak przychodzi ignorowanie jak temat podrzucasz ludziom pod nos.

Co do Kamila nie interesuje Cię? To chyba od teraz. Ale to dobrze, że z nim skończyłaś. Mam zatem nadzieję, że więcej nie będziesz go wyzywać ani robić przytyków co do jego osoby za jego plecami.

ocenił(a) film na 10
Belief

No właśnie.

Belief

Cóż wasza zdolność przekręcania słów i nadinterpretowywania jest po prostu cudowna.
A z kamilem skończyłam już jakiś czas temu. To, że uważa się za najważniejszego i że wszystkie posty bierze do siebie to nie mój problem. Ja jego wygłupy i żenujące teksty o mojej maturze ignoruję. Więc. To on ma problem a nie ja.
Przytyki za jego plecami... dobre...

Belief

Rozumiem, że Kamilek jest święty. Z tym że codziennie robi tu burdel ale to nigdy nie jego wina. Zasługujecie na siebie wyraźnie.

ocenił(a) film na 6
Belief

>" ale o to jakie tam bzdury wypisujesz. Czułam się zażenowana czytając to." - widziałam to, teksty o Hitlerze "najlepsze" ! - nie popisała się znajomością historii a myślałam, że po temacie o Solidarności się czegoś nauczyła.....a jednak nie ;p

calays

Pisze to ta osoba co tu kiedyś nazwała każdego Niemca nazistą. Skończ się ośmieszać dziewczynko.

ocenił(a) film na 6
jackendino

A ty przestań przekręcać moje słowa, bo tylko wychodzisz na osobę ZDESPEROWANĄ!!!

Poza tym, rozumiem, że skoro jesteś taki cięty na moje poglądy to z sentiną też się podzielisz pewnymi spostrzeżeniami? Ach , nie zapomniałam ... nie zrobisz tego bo to twoja koleżanka.

Dziękuję , ale z nas dwóch to ty wychodzisz na bachora bo nie potrafisz przełknąć goryczy, że zostałeś wywalony, tylko obrażasz się i wracasz nieustanie psując atmosferę.
P.S - czy ty czasem nie deklarowałeś się, że już do mnie nie napiszesz????

calays

Już... spokojnie. Ej po co się denerwować. Serio. Ja też miałam nie pisac do ciebie i nie wytrzymałam. Nie ma co się złościć. Proponuje to sobie wyjaśnić. Bo już się pogubiłam w tym o co kto ma do mnie pretensje. Bo albo mnie ktoś nie zrozumiał albo miał mylną interpretację i wyszło z tego jedno wielkie bagno. I każdy się teraz ze sobą będzie kłócił.

ocenił(a) film na 6
sentia

Ja poniżej też już wyjaśniłam , nie wiem czy czytałaś. Nie tyle co chodzi mi o poglądy (bo na to nie mam wpływu to twoja kwestia) ale na formę ich prezentacji ze względu na tematykę, nie wiem może tylko ja mam taki problem, ale "lekko" to można sobie gadać o kucykach a nie "o tym". zresztą niżej jest komentarz wyjaśniający to.

calays

Rozumiem. Być może źle dobrałam słowa. Dla mnie to była zwykła ocena ubrania. Wyszło przekrzykiwanie się. Cóż temat tabu. Ogólnie poruszanie takich tematów jak Niemcy itp jest ryzykowny. Wydaje mi się jednak, że za bardzo żyjemy przeszłością. Miałam okazję jakies 3 lata temu uczestniczyć w wymianie z uczniami właśnie z Niemiec. Byli bardzo sympatyczni i całkowicie świadomi tego co się stało podczas wojny. (O czym oczywiście na każdym kroku niestety im przypominano aby nie zapomnieli.)Przez co być może czuli się trochę zaszczuci. Uważam, że ich naród już do końca będzie napiętnowany tymi zdarzeniami bo o nich nie da się zapomnieć. Oni wstydzą się tej historii, ale ją znają. Nie można na każdym kroku tego rozpamiętywać i żywić takiej głębokiej urazy. Bo cóż. Gdyby każdy tak rozpamiętywał wszystkie bitwy, wojny, pojedynki. To czy jakieś państwo mogło by być w sojuszu z innym?

ocenił(a) film na 6
sentia

Jeżeli chodzi o naród niemiecki, nie mam nic do nich - sama mam rodzinę. Owszem to bez sensu aby ich piętnować za przeszłość historyczną ale kompletnie nie rozumiem "zakazów" wspominania o nazistach . tzn. masz filmy cenzurowane, gry komputerowe cenzurowane - np. niedawno dowiedziałam się, że istnieje gra - wszyscy na świecie mają w niej symbole nazistów itd. Ale w Niemczech jest cenzura tego? Po co? Owszem to jest niewygodne ale na bogów to gra komputerowa a nie spot reklamowy - "przyjedź na wakacje do Niemiec"

ocenił(a) film na 4
sentia

NIE wolno zapominać o historii! Nigdy! NIE wolno pozwalać, aby wybielano zbrodniarzy, a co gorsza ich "adwokaci" zwalali winę na innych. Nie chodzi tu o ciągle piętnowanie kogokolwiek, ale próba zapomnienia jest pierwszym krokiem do powtórzenia tych samych wydarzeń. A w ogóle to nie wyobrażam sobie jak Polka może napisać o masowych morderstwach, ludobójstwach, torturach, gwałtach, wszelkiego rodzaju poniżaniu i upodlaniu jej narodu "i co z tego? Codziennie na świecie zdarzają się dramaty." Myśl zanim dwa razy zanim coś napiszesz. A ty sobie jeszcze z tematu robisz żarty! O hołubieniu zbrodniarzy za ich zorganizowanie nawet nie ma co wspominać. A najgorsze, że nie widzisz w swoim zachowaniu nic złego.

Belief

Tak jak powiedziałam. Tworzysz jakąś własną interpretację. Nie mam zamiaru po raz 10 tłumaczyć. Nikt nie mówi o żadnym zapominaniu. Bo tego nie da się zapomnieć. Tworzysz jakieś pierdoły i wmawiasz mi coś czego nie powiedziałam. I wymyślasz rzekome wielbienie czegoś co nie ma prawa być wielbione.

ocenił(a) film na 4
sentia

Powtórzę za bartoszcyc8 "Nawet nie wiesz co piszesz...."
Skoro nie chcesz się tłumaczyć wszystkim to myśl na drugi raz, za nim coś napiszesz. Cytaty są Twoje. A Ty za każdym razem kiedy robi Ci się gorąco po tym co powypisujesz, próbujesz tłumaczyć się, że nikt Cie nie rozumie. Bierz odpowiedzialność za swoje czyny. Podobno jesteś już dorosła.

Belief

Jest zasadnicza różnica między pełnoletnością a dorosłością. Powinnaś to wiedzieć.
Koniec tej jałowej debaty. Bo do niczego ona nie prowadzi, a mi zwyczajnie szkoda na to czasu.

ocenił(a) film na 4
sentia

Rozumiem więc jesteś tylko pełnoletnia. Nie wiedziałam. Niestety wg prawa za swoje czyny odpowiadasz już jak dorosła, tak tylko informuję.

Pozdrawiam.

Belief

Wiem jak działa system prawny w tym kraju. Tym samym mogę powiedzieć, że po osiągnięciu 18 roku życia wobec prawa odpowiadam jako osoba pełnoletnia. Z pełnią praw obywatelskich. Kwestia dorosłości nie ma tu nic do rzeczy. Bo bynajmniej w moim odczuciu dorosłość to pojęcie względne. Człowiekiem dorosłym każdy staje się w innym czasie.

ocenił(a) film na 4
sentia

Masz rację tylko, że prawa nie obchodzą Twoje odczucia. Dobrze, że chociaz zdajesz sobie sprawę z odpowiedzialności karnej. A na koniec pozostaje mi tylko życzyć Ci żebyś mentalnie szybko dorosła.

Belief

Z moją mentalnością jest wszystko ok.
Ja tobie życzę opuszczenia pustej i smutnej otchłani bo to mocno ogranicza. Stwarza możliwości do jakiś dziwnych gdybań, błędnego wnioskowania. I oby twoje dzieci dorosły równie szybko mentalnie jak ty.

ocenił(a) film na 4
sentia

Co za bełkot. Tylko głupiec sili się na filozoficzne myśli kiedy nie ma do tego odpowiednich predyspozycji.

Belief

Heh

calays

Po co piszesz ze strakiem? Zgłaszaj go i tyle

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Bo mam pokłady miłosierdzia ;p
Tak serio to nie pozwolę sobie "wejść na głowę" a jak widzisz, Szanowny Pan nie ma tyle odwagi, aby konkretnie porozmawiać, stać go tylko na rzucenie paru obelg i "papa". Zresztą nieważne, nie roztrząsajmy już tego można gadać o czymś innym a nie psuć sobie humor :)

calays

Jego konta i tak będa banowane.

calays

Jak już chcesz się uzewnętrzniać to chociaż używaj poprawnej polszczyzny. Z nas "dwóch"? Zmieniłaś płeć? Dwojga jak już coś:) Chcesz pisać o historii a nawet własnego języka nie znasz. Hehehe :D

jackendino

To ty się skończ ośmieszać strakchlirmers bo naprawdę jest żałosne twoje dwa nowe konta wczoraj stworzone także zostaną zbanowane jeśli tego nie rozumiesz trudno masz problem a i jeszcze jedno zostaw calays w spokoju okej .