Of course, many of you asked about the Hobbit Trailer. So, yes - there will be a Hobbit Trailer. But like the previous two years, it’s not going to be released until around Oct. The complex VFX work required to produce the battle shots we’re all wanting to see are simply not far enough along yet.
However … yesterday I finished work on a Teaser Trailer and that has just been delivered to Warner Bros. So no doubt this Teaser Trailer will be making it’s way into the world sometime soon…
Więc pełen zwiastun październik, teaser niedługo :)
Podaj jakiś dowód na poparcie swoich słów. Wszystkie znaki, dowody i linki, które ja podałem mówią, że trailer z grudnia 2011 to trailer.
Głównym dowodem sa słowa Jacksona
A tu jeszcze cos:
https://www.youtube.com/watch?v=RrOovWSjW0I
Szkoda, że na you tubie nie ma już chyba tego zwiastuna z 2011 danego przez WB a jedynie kopie. Miał chyba z kilkanaście milinów wyświetleń. Chyba z 16 mln.
Jackson nie zajmuje się wydawaniem trailerów i sam może uważać co innego za teaser, a co innego za trailer. Po za tym nie powiedział nigdzie, że w grudniu był teaser, jeśli tak podaj mi linka.
Link, który mi podałeś jest zamieszczony na jakimś nieoficjalnym kanale. Ja chcę czegoś oficjalnego.
Przeglądałeś w ogóle te 4 linki, które podałem na samym początku? Wszystkie 4 trailery są w jakości HD, dlatego data zamieszczenia różni się kilka dni od daty premiery, a ponadto są zamieszczone na OFICJALNYM KANALE Warner Bros na YouTubie.
http://www.youtube.com/watch?v=Sl5iPUzwxGs&index=3&list=PL33E337C0FD89071B
Na tym OFICJALNYM KANALE Warner Bros, grudniowy trailer do NP ma nazwę "trailer 1", a nie "teaser trailer", natomiast wrześniowy trailer ma nazwę "trailer 2", a nie "main trailer".
Oj, ty już nie uwazaj jackosna za głupca, dobra? On jest reżyserem i chyba wie, co to jest teaser, a co to jest trailer.
Odpowiedziałeś na najmniej istotną część mojej wypowiedzi. Wolałbym abyś ustosunkował się do części zaczynającej się od słowa "Przeglądałeś".
PJ może chciał, aby pierwszy trailer był teaserem, ale wytwórnia chciała by pierwszy trailer był trailerem i nim jest.
Jest trailerem, a Ty nie podałeś żadnego dowodu na to, że jest teaserem. Dyskusję kończysz ponieważ takiego dowodu nie ma i kontynuowanie tej dyskusji postawiłoby Ciebie w niezręcznej sytuacji.
Podałem ci lik trailera na oficjalnym kanale WB, bardziej oficjalnie być nie może.
Do tego kanału też podawałem ci link, ale widać że nie czytasz wypowiedzi swoich rozmówców.
Może przeoczyłem. Nie wiem. To jest oficjalny kanał. Tylko nie mogę znaleźć tego teaser trailera z 2011 na tym kanale.
Trailera (nie teaser trailera) nie możesz znaleźć bo został usunięty.
http://www.youtube.com/playlist?list=PLE40EF62A81D1D1EB
Tylko to po nim pozostało. Zmienili go na film prywatny.
Ten drug kanał ma dopisek UK (United Kingdom - Wielka Brytania). Jest to filia brytyjska, równie oficjalna co główna. Dlatego ma mniej otwarć, bo oglądają głównie Brytyjczycy, a nie cały świat. Po prawej stronie kanału brytyjskiego masz odnośniki do filii w innych krajach.
Ma o około 35 000 więcej otwarć niż to co Ty podałeś. Strona jest oficjalna więc trailer jest oficjalny.
Ma tyle otwarć ponieważ był zamieszczony ponad 2 tygodnie później, więc wszyscy obejrzeli tą wersję, która była zamieszczona w grudniu.
Od kiedy liczba otwarć jest wyznacznikiem oficjalności. Jeżeli lekarz medycyny pracy powie, że człowiek bez rąk jest zdolny do pracy przy maszynie to też będzie się zgadzało?
Jak coś co jest na oficjalnej stronie WB może nie być oficjalne? Były 2 wersje. Pierwsza zwykła, druga w jakości HD. Zwykła została usunięta, w jakości HD nie została usunięta. Proste jak budowa cepa.
Czy ty siebie słyszysz i czy ty przyjmujesz do wiadomości to co ja do Ciebie piszę?
W takim razie po co zamieszczałeś ten link z niecałymi 5 000 otwarć?
Żeby ci udowodnić, że czesto trailer jest mylony z teaserem. Pisza trailer, a okazuje się, ze to teaser. Mniejsza o to. Mniejsza o to, co czym jest. Ważne, że nidługo wychodzi zwiastun.
I dlatego, że często jest mylony chciałem od Ciebie info z oficjalnej strony, a nie fanowskiej. Ja sam podawałem Tobie informacje tylko ze stron oficjalnych.
Również się zgadzam, ze najważniejsze jest to, że niedługo będzie teaser trailer. Mam nadzieję, że nie później niż 20 lipca.
kamil ma racje. Źle przetłumaczyłeś. Tak jak w poprzednich latach nie będzie go AŻ do października. A po za tym ma rację też co do teasera NP. To nie był pełny trailer tylko właśnie teaser. Czym je rozróżniamy? Teaser to tylko zajawka mająca nam dać pojęcie jaki będzie klimat filmu, czego się spodziewać. Trailery bardziej zagłębiają się w samą fabułę.
kamil ma racje. Źle przetłumaczyłeś. Tak jak w poprzednich latach nie będzie go AŻ do października.
Jesteś już 4 osobą w tym temacie, której mówię że wiem ze w październiku będzie trailer. Nie trzeba mi tego mówić. :)
To nie był pełny trailer tylko właśnie teaser.
Warner Bros uważa inaczej.
Teaser to tylko zajawka mająca nam dać pojęcie jaki będzie klimat filmu, czego się spodziewać. Trailery bardziej zagłębiają się w samą fabułę.
Według mnie 1 i 2 trailer do NP jednakowo zagłębiały się w fabułę.
Pierwszy trailer do NP to podręcznikowy przykład teaser trailera. I zagłębiaj się w fabułę? Jedyne co z niego wiadomo bez znajomości książek to to, że akcja jest przed LOTR, a bohaterem jest Bilbo.
Tam chodziłó głównie o przedstawienie krasnoludów - głównych bohaterów. mamy troszke Shire i Rivendell. Migawke z trollami (widac tylko ich nogi), ledwo widocznego Golluma na końcu i szczyptę Dol Guldur.
Nie ma: nawet ujęcia z prologu, nic z Azanulbizar, mniej trollów niż w 2 zwiastunie, żadnych goblinów, wargów, orków, Azoga, Wielkiego Golbina, Białej Rady, orłów, kamiennych gigantów, Miasta Goblinów, Radagasta... no jest tam bardzo niewiele. Chodziło o wprowadzenie do klimatu tak jak mówisz - a to za sprawą pieśni.
Jest:
- Shire
- Dol Guldur
- Rivendell
- High Fells
- Urywki ze szlaku
- Jaskinia i polana trolli
- Jaskinia Golluma
W drugim zwiastunie jest coś innego niż w pierwszym, ponieważ nie mogą wypuścić dwa razy tego samego materiału. Logiczne jest, że w drugim będzie coś innego niż w pierwszym.
Pełniejszy to pojęcie względne. Każdy inaczej odczuwa to co jest dla niego najważniejsze. Dla jednego ważne może być pokazanie jak Arya Stark odpływa na statku do Bravoos, dla drugiego jak Lady Stoneheart masakruje Freyów.
"Nie ma: nawet ujęcia z prologu, nic z Azanulbizar, mniej trollów niż w 2 zwiastunie, Białej Rady"
Co do powyższego. Prologu, Azanulbizar i Białej Rady nie ma też w 2 trailerze, a migawka z trollami trwa tyle samo, albo 1-2 sekundy więcej niż w 1 trailerze. Czy na podstawie tego mogę stwierdzić, że 2 trailer też jest teaserem?
Trailer jest pełniejszy, ukazuje więcej scen. Tam przeważa Shire i Rivendell. W trailerze mamy więcej rzeczy które już wymieniłem.
Oba trailery mają taką samą długość i oba mają taką samą ilość scen.
Jeżeli jednak 2 trailer ma więcej scen niż 1 trailer, to sceny te są krótsze, co powoduje lekki chaos.
No właśnie. :D
Na Twoim miejscu wróciłbym do starego profilowego. Chyba że masz takie jak to tyle, że z innym tłem.
W pomniejszeniu wygląda trochę jak szara plama, poprzedni miał lepsze kolory. Jakby ten obrazek był bardziej wyostrzony to też byłby dobry.
Nie mówię że zły, po prostu obrazek trochę nieostry, ale sam w sobie bardzo fajny.
Tak, dla WB też. Skopiuję Ci mój post co napisałem wyżej, bo chyba go nie widziałeś.
Ten drugi kanał ma dopisek UK (United Kingdom - Wielka Brytania). Jest to filia brytyjska, równie oficjalna co główna. Dlatego ma mniej otwarć, bo oglądają głównie Brytyjczycy, a nie cały świat. Po prawej stronie kanału brytyjskiego masz odnośniki do filii w innych krajach.
Dobra dobra. I tak na yt nie ma już tego oficjalnego trailera z 2011. Jest tylko ten z 8 mln otwarć, ale nie ma tego pierwszego od WB Pictures który miał kilkanaście milionów.
No bo go zamienili na film prywatny. Jest za to na innych filiach. Trailery na nich też są oficjalne.