PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 424943
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Która ekipa by wygrała bezpośrednią walkę toporem, łukiem i mieczem?
Stawiam na kompanię. Jest ich więcej, chociaż wzrostem ustępują Aragornowi, Boromirowi, czy Legolasowi, ale są bardziej zgrani w walce.

ocenił(a) film na 8
obleh

Legolas by sam wszystkich z dystansu usiekał :D

obleh

Zdjęcia pomocnicze;)

http://i1191.photobucket.com/albums/z478/ipkclub/2012-9A/the-hobbit-an-unexpecte d-journey-dwarf-banner.jpg
vs
http://t.wallpaperweb.org/wallpaper/movies/1280x1024/dvd_fellowship_1280.jpg

ocenił(a) film na 8
obleh

No ale sam Legolas z łuku by kilku ubił (nie mówię o Kilim :) ). Aragon mieczem też by sobie z kilkoma poradził. Boromir pewnie też. W kompanii nie wszyscy byli wojownikami (Dori, Oin, Nori, Bombur, nad Bifurem też bym się zastanawiał). Gloin pewnie taki sam jak Gimli. Hobbici też by jakoś tam pomogli kamieniami. Więc ja stawiam na drużynę.

be_OK

Kompania ma przewagę że większość jest tej samej rasy i myślę, że poświęcenie byłoby większe. Mają też więcej broni.

ocenił(a) film na 9
obleh

I też pewnie Gimli by się do nich przyłączył. Z drugiej jednak strony Bilbo by przeszedł do Drużyny, bo też by nie zabijał "współplemieńców".

obleh

Na razie 2:1 dla drużyny

ocenił(a) film na 8
obleh

A Gandalfa z drużyny liczyć jako białego czy szarego? :P

mpannek

Gandalfa nie bierzemy pod uwagę jako jedyną postać występująca w dwóch teamach.

ocenił(a) film na 8
obleh

Głosuję na drużynę, ale hobbici by raczej tego nie przeżyli :P

obleh

Myślę że spokojnie drużyna. Jest ich mniej, ale poza hobbitami to najlepsi i elitarni wojownicy Śródziemia, a krasnoludy to kompania śmiała i odważna lecz mało zaprawiona w bojach. W zasadzie tylko Thorin i Dwalin to woje z prawdziwego zdarzenia.

obleh

Też myślę, że drużyna byłaby górą w tym starciu, aczkolwiek po hobbitach by nic nie zostało ;]

ocenił(a) film na 9
obleh

Kompania to 13 krzepkich, mężnych krasnoludów. Thorin, Dwalin, Balin, Gloin i Oin walczyli razem w bitwach, wobec czego są naprawdę zaprawieniu w sztuce wojennej.
Z drugiej strony Boromir to najlepszy wojownik Gondoru, to samo można powiedzieć o Mrocznej Puszczy jeżeli chodzi o Legolasa. Gimli swoim toporkiem też jest z pewnością chlubą Gór Błękitnych. A do tego Aragorn i Gandalf...
Myślę, że drużyna by ostatecznie wygrała, choć hobbici by tej walki nie przeżyli ;)

Marvolo666

6:1 dla drużyny.

obleh

Po jaką cholerę to porównywać?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
KalekaMentalny

Ot żelazna logika Filmwebu - jak się nie podoba, to spadaj, tak?

eweczka_spoko

W sumie tak

KalekaMentalny

Ojej, nie posiusiaj się z tego napięcia.

KalekaMentalny

No ręce opadają od twojej logiki - najpierw jestem to, potem wysyłasz mnie do garów, a potem każesz tłajlajta oglądać i to tylko dlatego, że nie podobał mi się twój ukochany hobbit?

eweczka_spoko

Dokładnie!!!

KalekaMentalny

Dobrze, że się przyznałeś. Jesteś kolego/koleżanko/cosiu/trollu (wybór pozostawiam tobie) zaiste bardzo zabawny ze swoimi inteligentnymi tekstami. Zwłaszcza przytyk: "idź oglądać tłajlajta" jest przekomiczny. Boki zrywam na samą myśl, że ktoś mógł mnie o takie coś oskarżyć.

ocenił(a) film na 7
eweczka_spoko

A jak się nie podoba to wykłócaj się, bo coś Ci to da.

Joecrou

Kolejny mądry. Zapytałam twórcę tematu o sensowność takich porównań. A odpowiedziało mi dwóch fanboyów, którzy za PJa oddaliby życie. Please, ludzie wyjdźcie z internetu i stawiajcie mu tam kapliczki, przynajmniej nie będziecie nikogo irytować. A fora internetowe pozostawcie dla ludzi, którzy chcą dyskusji, a nie przytakiwania/obrzucania się bluzgami.

ocenił(a) film na 7
eweczka_spoko

Ale po co zapytałaś? Założył taki temat i tyle, nic w tej kwestii nie zmienisz.

Joecrou

Po to, żeby się dowiedzieć, co kieruje ludzi do porównywania ekip, których nie powinno się porównywać. Serio, ciekawość mnie zżera, co myślą sobie ludzie, którzy zakładają takie tematy.

KalekaMentalny

Aha, inteligentnie. A teraz z łaski swojej spadaj już, bo tylko śmiecisz swoimi bezwartościowymi postami.

eweczka_spoko

Never!!!!!!!

eweczka_spoko

No już nie płacz....

KalekaMentalny

Serio, idź już zbudować tę kapliczkę PJowi.

eweczka_spoko

Ale diss. Ja nie mogę!!!!

KalekaMentalny

Ja też nie mogę czytać twoich durnych tekstów, więc ulżyj mojemu wzrokowi i zamilknij.

KalekaMentalny

Żartowałem. Wolę parówki.

ocenił(a) film na 8
eweczka_spoko

Ta dyskujsa jest mega zabawna szczególnie niektóre komentarze :) i rozkminy hahahha, eweczka ma 100% racji niestety po co to porównywać i te argumenty "hobbity też by coś pomogły kamieniami" hahaha. Szkoda na to czasu jak już to stoczcie bitwe obiema drużynami w systemie bitewniaka figurkowego od games workshop, przynajmniej podeprzecie sie jakimiś statystykami i coś książek poczytacie.... bo niestety co jeden sezonowy fan Tolkiena widział tylko film....

ocenił(a) film na 9
eweczka_spoko

Jeśli Ci się temat nie podoba to go zignoruj i nie spamuj, bo jak widzisz są tacy którzy go lubią i mogłabyś to uszanować, jeśli masz choć trochę kultury.

A co do meritum, to ja będę odważny i postawie na kompanię! A to dlatego, że analizując film stwierdzam, iż mają uroczą zdolność do wychodzenia ze wszystkich opałów niemal bez szwanku i nieograniczony poziom szczęścia, a więc za pewne i w walce z drużyną by im się upiekło ;)

raivenn

Nie spinaj się tak - jako użytkownik tego forum mam prawo wypowiadać się w każdym temacie, jaki powstał na tym forum i nie masz prawa tego zabronić. Co prawda chciałam się tylko dowiedzieć, po co zakładać temat do porównywania i porównywać rzeczy/osoby nieporównywalne.

ocenił(a) film na 9
eweczka_spoko

Źle mnie zrozumiałaś. Niczego Ci nie zabraniam. Po prostu nie wiem po co się tak awanturować? I będę sprawiedliwy - nie tylko Ty tak robisz, ale też parę innych osób, które "odpowiadają" na Twoje posty powyżej. A temat ten miał, jak napisał autor, charakter humorystyczny. I tyle. To tylko zabawa. I nie ma chyba w tym nic złego, prawda?

raivenn

Ok, kolega obleh mi odpowiedział, moje wypowiedzi w tym temacie zakończyłyby się na podziękowaniu za odpowiedź i zaspokojenie ciekawości, gdyby nie to, że do dyskusji wtrącił się jeden troll i jeden fanboy Hobbita, którzy znowu znaleźli okazję do zrobienia zadymy. Owszem, przyznaję się, popełniłam błąd odpowiadając trollowi, ale cóż nosi mnie, jeśli zabrania się komukolwiek posiadania własnej opinii.

eweczka_spoko

Nie masz

eweczka_spoko

To tylko miał być taki odprężający przerywnik w poważnych dyskusjach, które się toczą. Trochę humoru na rozluźnienie.

obleh

Ok, dzięki za odpowiedź, moja ciekawość została zaspokojona.

ocenił(a) film na 9
obleh

Drużyna moim zdaniem, śmietanka rodów kilku raz przeciwko wojowniczym krasnoludom dałaby radę. Poza tym Trolle powalali, a krasnoludy z trójką przegrały ;)

kordrum

7:1.
Krasnoludy do boju:).