PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 424943
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Która ekipa by wygrała bezpośrednią walkę toporem, łukiem i mieczem?
Stawiam na kompanię. Jest ich więcej, chociaż wzrostem ustępują Aragornowi, Boromirowi, czy Legolasowi, ale są bardziej zgrani w walce.

ocenił(a) film na 9
obleh

7:2 ;)
Spójrz na moją wypowiedź powyżej.

ocenił(a) film na 7
kordrum

jasne ze drużyna by wygrała gandalf aragorn i legolas rozj***li by kompanie

ocenił(a) film na 7
obleh

temat typowy dla góra czternastoletniego fanboja Petera Jacksona za którego oddałby życie .
ale stawiam oczywiście na drużynę .Legolas jest lepszy od nich wszystkich razem we władaniu bronią dystansowa a Aragorn i Boromir w walce w półdystansie .
jako film Drużyna Pierścienia też jest lepsza w każdym aspekcie

ocenił(a) film na 5
GeorgePatton

"temat typowy dla góra czternastoletniego fanboja Petera Jacksona za którego oddałby życie ."
Hahahaha, Georgepatton wygrał tym komentarzem, obleh pewnie wije mieczykiem do monitora :D

GeorgePatton

Legolas jest lepszy w walce obu rodzajów.

ocenił(a) film na 8
obleh

Drużyna bez dwóch zdań :D

ocenił(a) film na 10
obleh

Już 7:3 dla drużyny.
Moim zdaniem krasnoludy są gotowe do walki i właśnie zawsze jakoś im się udaje wygrać, więc ja stawiam na kompanię. :)

A tak zupełnie po za tym, Aragornem nie pogardzę, ale Thorin dużo lepszy. xd Więc pod względem "wizualnym" i tak wygrywa kompania. ;D Plus są same krasnoludy, a krasnoludy są epickie.

ocenił(a) film na 7
obleh

ja stawiam na kompanie bo nie mają u siebie w szeregach gejów Froda i Sama, dodatkowo nie wiadomo czy w pewnym momencie Boromir nie wetknąłby noża w plecy Aragorna no i kompania ma większe poczucie humoru więc podeszła by do tego z dystansem a nie jak ta spięta drużyna

użytkownik usunięty
obleh

kompania. no dajcież spokój, Legolas nie odbiłby się od pleców Gimliego, żeby dowalić trollowi, a krasnoludy opanowały ten trick perfekcyjnie.

wiem, wiem, to tylko tak na potrzeby sceny walki. ale cieszy konia.
7:4

użytkownik usunięty

*oko nie konia, zamyśliłam się, mój błąd

ocenił(a) film na 10
obleh

Drużyna spokojnie by wygrała.

ocenił(a) film na 8
obleh

Myślę że Obieżyświat uciął by kilka krasnoludzkich łbów, Legolas urządził by prawdziwą strzelaninę, do tego nie zwykle charakterni goście Boromir - pierwszy miecz Gondoru i Gimli mistrz obsługi topora. Nie zapominajmy o hobbitach którzy kryjąc się pod swymi pelerynami niewidkami przy pomocy kamieni wzięli by wroga w krzyżowy ogień. Stawiam że Frodo po raz enty by został dźgnięty jakimś nożykiem i odpłynął by psując wszystkim zabawę. Zwycięstwo drużyny pewniak, chociaż krasnoludom nie można odmówić zwinności i hartu ducha.

ocenił(a) film na 9
obleh

Temat rzeczywiście mocno geek'owski. Chociaż po to istnieje forum, żeby poruszać nawet najdziwniejsze zagadnienia. Osobiście stawiam na Drużynę chociaż kompania Thorina z pewnością nie była by łatwym przeciwnikiem.

ocenił(a) film na 5
obleh

jak już trzeba odpowiedzieć na to pytanie, to odpowiedzmy racjonalnie, czyli na takim poziomie, jakim przerasta obleha, czy innego Kamilaxxx09.
Drużyna by wręcz zgwałciła Kompanię. Proste porównanie - jak walczą krasnoludy z watahą orków i wargów? nie walczą... UCIEKAJĄ, chowają się w jaskiniach, czy na drzewach. żenada. Co robi Aragorn, Boromir, czy Legolas? idą w pojedynkę na cały oddział Uruk-Hai, wyhodowanych po to, by przewyższali orków.
Drużyna-Krasnoludy 100:0

obleh

Drużyna. Różnorodność ras jest decydująca.

użytkownik usunięty
obleh

Drużyna ma elfa i nie zawahała by się go użyć !