PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 423 tys. ocen
7,6 10 1 422793
6,7 72 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Czy ktoś wie, co on ma robić w "Hobbicie"? Będzie jakaś retrospekcja o zakładaniu Numenoru, czy jak? Przecież on w czasie trwania książki już od wieków nie żył.

Georgiana_1

Też mnie to zastanawia i nie mogę jakoś znaleźć powięzania między Elrosem a Hobbitem...

Georgiana_1

Tak wiem. To kompletnie inna postać nie związana z Numenorem. Będzie jednym z bohaterów w Esgaroth. Tylko tak samo się nazywa.

obleh

Dzięki. :) Gdzie to znalazłeś?

ocenił(a) film na 6
Georgiana_1

Dla mnie ciekawsze jest co tam robi legolas, lub Frodo - Legolas może być w pałacu jako żołnierz, ale Frodo ?? on jeszcze wtedy na świecie nie był, bo akcja dzieje sie około 100 lat przed LoTR, prawda ?? Może będzie to czymś w stylu retrospekcji całej wyprawy, lub Frodo usiędzie do książki, co myślicie ??

ocenił(a) film na 9
TheKacyPL

Przecież zwiastun już pokazuje ci co tam robi Frodo

ocenił(a) film na 6
wisniorzech

oh, nie widziałem bo nie chciałem sobie psuć nastroju, ale skoro to ma mi wyjaśnić to przepraszam za błąd

ocenił(a) film na 6
TheKacyPL

ale pomijając mój błąd, myślicie że będzie ukazane co robił Gandalf poza wyprawą ?? w sensie gdy znikał ??

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

ekhem.... książke kolego przeczytałem i przepraszam że nie chce sobie psuć obejrzenia filmu, po prostu gdy oglądam zwiastuny i filmy z planu, jakoś tak znika zainteresowanie filmem ( już raz tak miałem ). Skąd niby mogłeś wiedzieć że książki nie przeczytałem ?? Jak to wydedukowałeś

TheKacyPL

Bo wygladaszn na takiego co pierwszy raz o Hobbicie słyszy

TheKacyPL

I dziwne jest to ze oczekujesz na Hobbita a Lotrowi dałes tylko 7. Pozdro

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Przepraszam co ? Po prostu ja czekam na Hobbita by dowiedzieć się jak wyjdzie, bo moim zdaniem LoTR w porównaniu do książki nie wyszedł najlepiej. Tyle

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Tylko? Jesli uważa, że Lotr zasługuje na 7 to w porządku. Jeśli ktoś uważa, że zasługuje na 6, 4, 3 w porządku, bo to jego zdanie.

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

Dał 7 bo tak uważał. Dziwne jest to, że jak ktoś da 7 to oznacza, że podobnego filmu nie może oczekiwać. Jednak jesteś skończonym idiotą.

kamilxxx09

Skąd osoba która nie czytała książki wiedziałaby, że Gandalf zniknął z wyprawy w trakcie książki? Zastanów się, zanim coś napiszesz.

andriej2

No niewiem mogła tak po prostu wiedziec albo zagrac w grę ja tez nie czytałem zmierzchu ani nie ogladałem a wiem o czym jest proste i logiczne.

kamilxxx09

Chwilę później napisałeś "wygladaszn na takiego co pierwszy raz o Hobbicie słyszy". Jeśliby zagrał w grę, albo jak to ująłeś "po prostu wiedział" to by oznaczało, że już kiedyś słyszał o Hobbicie. Proste i logiczne.

andriej2

zal mi cię

kamilxxx09

Najprościej powiedzieć "Żal mi cię" i na tym zakończyć rozmowę. Brakuje argumentów?

andriej2

Nie tocze rozmowy z osobami które nie są w temacie

kamilxxx09

Czyli rzeczywiście brakuje Ci argumentów, po czym wnioskujesz, że jestem nie w temacie?

andriej2

Po tym że rzadko przebywasz na forum a w dodatku wtrącasz się w nie swoje sprawy

kamilxxx09

Na forum nie ma spraw, w które nie można się wtrącić.

andriej2

No bo ty tu jestes i proszę nie zaśmiecaj forum swoimi bezsensownymi komentarzami.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

widzę, że już ponad rok temu zatruwałeś ludziom dupę swoim kretynizmem :D
uprzedzając twoje oskarżenie nie szukałem ciebie ale Elrosa... niestety ty jestes wszedzie i wszedzie cie cisna i wszedzie brak ci argumentow wiec rzucasz stalym, zalosnym tekstem
jestem tu dluzej, nie ogladasz videoblogow, dowidzenia :D co za tepak -.-

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

Kretynie jak na razie tylko ty zaśmiecasz, ostrzegałęm Cię żebyś przestał trollować,zaśmiecać i obrażać.

ocenił(a) film na 10
andriej2

Andrzejku drogi zauważ że nam przeszkadzasz więc bądź tak miły odrób lekcje oglądani wieczorynkę i idź spatusiać bo szkoła na ciebie cieka drobie dziecko.

ocenił(a) film na 10
adrian229

I nie zapomnij ubrać piżamki w jednorożce więksi od ciebie chcą po rozmawiać.

adrian229

Nikt nie każe Ci czytać moich komentarzy.

ocenił(a) film na 10
andriej2

Tobie nikt nie każe ich pisać więc nie graj mądrego bo się ośmieszysz a wtrącenie siew czyjeś rozmowy szczególnie kłótnie jest nie grzeczne i miło mi że tu jesteś ale idź już stąd bo stajesz się uciążliwy bez obrazy.

adrian229

Napisz z przecinkami, bo nie można Cię zrozumieć.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
andriej2

Ten kamilxx09 to.troll. Spokojnie tutaj na tym forum fanom,Hobbita cały czas coś przeszkadza.

marvolo_1998

Wzajemnie.

ocenił(a) film na 8
marvolo_1998

Wzajemnie.

ocenił(a) film na 7
adrian229

czytając wasze "wypowiedzi" można łatwo dojść do wniosku, że andrej to jedyny myślący w tym gronie, po cholerę włazisz w dupę kamilowi ?
"dorosli chcą porozmawiać" ??? nie rozśmieszaj mnie dzieciaczku i nie lecz kompleksów wieczorynkami... matko co za ludzie opanowali to forum, płakać się chce... nie wiem czy z żalu czy ze śmiechu

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

Wypad stąd trollu, nie zaśmiecaj forum i szanuj innych użytkowaników chamie.

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

I ty skończony idioto będziesz mi bredził, że nie obrażasz ludzi???? Zwykły cham z Ciebie, wyjazd stąd!

TheKacyPL

między innymi będzie Biała Rada i Dol Guldur

ocenił(a) film na 10
TheKacyPL

O ile dobrze pamiętam to w książce jest że wtedy gdy ich opuścił czyli przed Mroczną Puszczą to był na zebraniu Białej Rady a w filmie to jest połączone z pobytem u Erlonda. Tak że trudno powiedzieć co będzie potem.

TheKacyPL

Nie 100 lat, tylko 60 bo Bilbo w LOTR ma 111 lat a w trakcie wyprawy do Ereboru miał 51.

ocenił(a) film na 6
Georgiana_1

Cóż, miałem to na teście, ale tutaj zaokrągliłem, ponieważ nie pamiętałem dokładnej liczby. ( Przepraszam za błąd )

ocenił(a) film na 9
TheKacyPL

nie chciało mi się czytać do końca postu więc sory jak sobie to wyjaśniliście ale mówisz że niechcesz sobie psuć efektu a wypytujesz co będzie....

ocenił(a) film na 6
gege13

Jak myślicie, to są tylko podejrzenia, których nie widze, a zwiastun widze.

Georgiana_1

A mi się wydaje ze 80 lat bo przeciez jak Bilbo odpływał w 3 części to miał ponad 120 chyba jakoś 128

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Tak słuszna uwaga w końcu zanim Frodo wyruszył na swoja wyprawę siedział w sire prze ok.15 lat dokładnie nie pamiętam

adrian229

17 lat (od 3001 do 3018 roku trzeciej ery)

ocenił(a) film na 10
Georgiana_1

Dziękuje ci za tą jakże kluczową informację.

adrian229

Wyczuwam ironię ;) Sorry za czepianie się szczegółów.

ocenił(a) film na 10
Georgiana_1

Nie nie przepraszam jeśli cie uraziłem chciałem tylko podkreślić jak ci dziękuje.