PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 423 tys. ocen
7,6 10 1 422793
6,7 72 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Czy ktoś wie, co on ma robić w "Hobbicie"? Będzie jakaś retrospekcja o zakładaniu Numenoru, czy jak? Przecież on w czasie trwania książki już od wieków nie żył.

adrian229

Nie uraziłeś. :D

ocenił(a) film na 10
Georgiana_1

Dziękuje za łaskę(bez ironii)

kamilxxx09

Jak odpływa, to ma 131 lat. A czas między "Hobbitem" a "Władcą" zależy od tego, czy liczyć do rozpoczęcia książki, czy do końca. Akcja LOTR trwa w sumie 20 lat (książka).

użytkownik usunięty
Georgiana_1

Z tym, że cała wyprawa trwa około roku.

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

Bardzo słabo zatem znasz temat. Żal mi Cię, udzielasz się a gówno wiesz.

ocenił(a) film na 5
TheKacyPL

Tak ale Froda dziadek też miał z 180 lat, Hobbici żyli b. długo heh więc możliwe, że Frodo już był, ja tak to sobie tłumaczę

electrix18

O Bilbie jest powiedziane, że był to najdłużej żyjący hobbit (131 lat). Skąd wziąłeś to o dziadku, że miał 180?
Obejrzyj zwiastun, nie będziesz musiał wymyślać sobie wytłumaczeń. :)

TheKacyPL

Powiem to co mówię w pewnej grze internetowej: powinni banować za głupotę. Przemyśl to TheKacyPL.

Verku

Nie wiem też o co się czepiacie andrieja. On tu jest bardziej w temacie niż ci którzy z braku argumentów piszą "Żal mi cię" ^_^

ocenił(a) film na 9
Verku

Dokładnie, czytam, czytam i nie mogę sięnadziwić skąd się biorą takie głupki jak kamil czy adrian. Oni przeczą wszystkiemu co potwierdzili w regulaminie rejestrując się na stronie.

ocenił(a) film na 9
mareczekp2

Regulamin od głupoty nie zwalnia a administrator strony głupoty u użytkowników nie weryfikuje. No i masz gotowe środowisku na forum przy tych 2 założeniach.
A jeśli komuś ktoś nie odpowiada, lepiej z taką osobą nie wdawać się w dyskusję. Ja sobie odpuściłem, szkoda czasu.

ocenił(a) film na 10
khazad7_2

Skoro użytkownik mareczekp2 uważa że ja wypisuje głupoty to zaraz powie że użytkownicy obleh czy khazad7_2 to trolle i spamerzy bo tyle tematów zakładają itd. Zastanów się człowieku który zawsze mówi z sensem (choć nikt nigdy tego nie uświadczył) co mówisz. O Kamila nawet się nie sprzeczam bo jaki on jest każdy wie.

ocenił(a) film na 9
adrian229

Nie przypominam sobie bym stworzył zastraszającą wręcz ilość tematów. Akurat w tym zakresie jestem na filmwebie mało aktywny.
A moja wypowiedź odnosiła się w całości raczej do uzytkownika kamilxxx09, któremu już dawno powinni dać na tej stronie bana lub skutecznie zablokować komputer, skoro nie potrafi w normalny sposób z tego narzędzia korzystać.
Do Ciebie nic nie mam. Jakie masz relacje z innymi, nie interesuje mnie to.

ocenił(a) film na 10
khazad7_2

Wiem że nie zakładasz wiele tematów ale skoro ja jestem trollem to czemu nie pójść dalej i nazwać ciebie spamerem.

ocenił(a) film na 9
adrian229

Są ciekawsze drogi, niż szukanie odpowiedniej etykiety dla kogoś. Więc daj spokój.

ocenił(a) film na 10
khazad7_2

Ja tylko walcz o swoje dobre imię. Jestem tu od ponad 1.5 roku wiele razy pomagałem na forum swoją wiedzą i nie pozwolę nazywać siebie trollem przez kogoś kto tylko prowokuje i nigdy nie ma nic mądrego do powiedzenia.

ocenił(a) film na 9
adrian229

Nie nazywam Ciebie trollem, nie prowokuje swoimi wypowiedziami na forum a do powiedzenia mam często całkiem wiele... wnioskuję, że druga część Twojej wypowiedzi nie odnosi się do mojej osoby lecz do kogoś innego.
A jeśli się mylę to wybacz, ale będzie to ostatnia wypowiedź skierowana do Ciebie.

ocenił(a) film na 10
khazad7_2

Moja wypowiedź od początku od nosi się do pana mareczekp2 do ciebie nigdy nic nie miałem nie mam pewnie mieć nie będę.

ocenił(a) film na 10
adrian229

I przepraszam jeżeli cie uraziłem.

ocenił(a) film na 9
adrian229

Nie uraziłeś. Jest wszystko OK. Dobrze, że to sobie wyjaśniliśmy. Pozdrawiam i miłego dnia życzę :-)

ocenił(a) film na 10
khazad7_2

Nawzajem druhu.

khazad7_2

Bana? Ciekawe za co? Dzielę się z innymi informacjami na temat filmu i tak jak i ty na niego czekam więc proszę mnie nie obrażać.

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

Bana za to, że jesteś zwykłym chamem obrażającym innych ludzi, a komentarze ludzi są tego tylko dowodem trollu.

ocenił(a) film na 8
adrian229

Niech Pan zobaczy co napisał na pierwszej stronie w kierunku Pana Andriej2. Dwa największe trolle forum hobitta zbijają piony i wyzywają biedaka.

ocenił(a) film na 9
adrian229

Nie miałem zamiaru pisać o żadnych trollach czy spamerach, po prostu wasze kłótnie w każdym temacie na temat tego filmu są żenujące i najzwyklej w świecie nużące. Moglibyście się czasem powstrzymać bo niektórym nie chcę się przeszukiwaćkażdego tematu w ramach poszukiwania czegoś sensownego, zakopanego pod waszymi wypocinami. Nigdy nie nazwałem Cię trollem ani nikim podobnym, tylko w tym temacie "głupkiem". Nie musisz wcale odpisywać kamilowi i nie zniżać się do Jego poziomu, wtedy nikt nie będzie Cię obrażał.

ocenił(a) film na 10
mareczekp2

Ale ja się z nikim nie kłócę w każdym temacie pisze może 1 2 posty no chyba że dyskutuje z kimś na temat książki jak to było z Glorfindelem. Kiedyś poskramiałem Kamila ale bardzo krótko tak jak każdy.

ocenił(a) film na 9
adrian229

Czyli wszystkie drogi prowadzą do kamila :)

ocenił(a) film na 10
mareczekp2

Tak :) dokładnie

ocenił(a) film na 9
adrian229

Czyli zgoda :)

ocenił(a) film na 10
mareczekp2

Zgoda.

ocenił(a) film na 5
adrian229

Hahahahah Kamilek jak zwykle został kolejny raz pouczony, że jest największym trollem tego forum :d

mareczekp2

Nie, wszystkie drogi prowadzą do ciebie. I skończ prowokować bo sam prosisz się o kłótnię.

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

kolejne dwie osoby, które uważają Cię za debila prowokatora i trolla w jednym...i ty mi bredzisz pajacu, że się nie kłócisz z nikim??

mareczekp2

Głupi to jesteś ty że wchodzisz na forum na które trzeba mieć trochę inteligencji.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

HAHAHHAHAAHAHAHA kamil i inteligencja hahahahahhahahaahhahahahaa

jukatos

Wszyscy ateiści są tacy szurnięci?

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Ateiści to najinteligentniejsza grupa społeczna.

jukatos

Hahhahahaha

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Badania przeprowadzone głównie w Stanach Zjednoczonych wśród tamtejszych naukowców dowodzą, że wiara w boga jest odwrotnie skorelowana z posiadaniem wykształcenia naukowego. W 1914 odsetek naukowców w USA negujących bądź wątpiących w istnienie boga wynosił 58%[127], podczas gdy wśród naukowców "wybitnych" (greater) odsetek ten wynosił 70%[128]. W takich samych badaniach powtórzonych w 1934 roku odsetki te powiększyły się odpowiednio do 67% i 85%[129]. Wpływ "wybitności" albo jej brak na religijność został dalej zbadany w 1998 roku. Wedle ankiety przeprowadzonej wśród członków National Academy of Sciences[130] (wśród jej 2100 członków i 380 zagranicznych współpracowników jest niemal 200 zdobywców nagrody Nobla[131]; dla porównania, wśród wszystkich absolwentów uniwersytetów Cambridge i oksfordzkiego od 1901 roku jest łącznie 140 laureatów[132][133]), 7% z nich wierzyło w boga[134]. Badania przeprowadzone w 1996 roku a opublikowane w Nature wskazały, że wśród naukowców 60,7% nie wierzy w boga[135]. Badania przeprowadzone w latach 2005-2006 ujawniły, iż jako niewierzący deklaruje się 64% naukowców (w tym 34% całkowicie odrzuca istnienie siły nadprzyrodzonej, a 30% twierdzi, że nie wie i nie ma możliwości poznania czy istnieje jakaś siła nadprzyrodzona)[136]. Wyniki badań wskazują również, że istnieje statystycznie istotna rozbieżność pomiędzy odsetkiem niewierzących wśród profesorów nauk przyrodniczych a odsetkiem niewierzących wśród profesorów nauk społecznych[136].

Korelację między wykształceniem naukowym a niewiarą w boga odzwierciedla też fakt, że podczas gdy 60–93% amerykańskich naukowców nie wierzy w boga, wśród przeciętnych obywateli USA odsetek ten wynosi od 8%[136] do 14%[137].

Pozdrawiam serdecznie.

jukatos

Nawet nie mam zamiaru czytać tych bzdur.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Nikt Szanownego Pana nie śmiał posądzić o czytanie czegokolwiek.

jukatos

Nie czytam bzdur.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Biblii Pan nie czytał? To normalne większości katoli tego nie czytała.

jukatos

Bądź tak miły i nie odpisuj więcej.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Bądź tak miły i nie trolluj więcej.

jukatos

Bądź tak miły i się nie wtrącaj jak coś pisze.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Jeśli Pan pisze na forum publicznym to musi się liczyć, że osoby trzecie Pana wpis skomentują. Oczywiście mogą być to niepożądane czyli krytyczne, a ja bezradnie nie będę się przyglądał jak Pan obraża Szanownych Filmwebowiczów. Pozdrawiam serdecznie.

jukatos

hahahahahah żałosne.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Pan Bóg Pana wynagrodzi za te grzeszki.

jukatos

Hahhaha