PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 424943
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Jest szansa na dobicie do 1mld$ w box office już w ten weekend, bo film wchodzi tam do kin od dzisiaj. Do tej pory zarobił 960mln$ na świecie.

obleh

990? a nie 980?

kamilxxx09

Tak. Mam świeże info jeszcze nie zaktualizowane na mojo.

obleh

Aha spoko:) To dobra wiadomość. A masz jakiś link?

kamilxxx09

http://www.hollywoodreporter.com/news/hobbit-back-again-pushed-back-425499

obleh

Tyle będzie miał w weekend a nie że już ma.

kamilxxx09

Zdanie "The movie's global gross is approaching $990 million as the weekend gets underway." ja interpretuje w ten sposób, że film w tej chwili, czyli w momencie kiedy zaczyna się weekend, ma prawie 990 (zbliża się do tej kwoty). A nie że będzie miał po weekendzie 990.

Inną sprawą jest jednak, co mają na myśli - zbliża się do 990. Nie wiadomo, czy mają jakieś konkretne dane, czy po prostu chcieli powiedzieć, że ma ponad 980 - co wiedzieliśmy już wcześniej.

zentaur

spoko

obleh

No i dobrze. Plan minimum będzie zrealizowany. Mogło być lepiej, ale mogło być też gorzej - zwłaszcza po antyreklamie niektórych krytyków. A tak, trylogia spłacona.

zentaur

Dobra wiadomość. A ci krytycy z bożej łaski niech rozpęd wezmą i niech w ścianę walną albo chociaż z klifu się rzucą. Świetna oprawa audio-wizualna, kostiumy,charakteryzacja, efekty specjalne, aktorstwo na wysokim poziomie, dobra fabuła która węższej perspektywie jest tylko próbą odbicia przez krasnoludy swojego domu a tak naprawdę miała ogromne znaczenia dla Śródziemia o czym wiedzą fani Tolkiena gdyż Bilbo znalazł jedyny pierścień co miało swoje konsekwencje w przyszłości, a także odrodzenie silnego państwa krasnoludów, które później dawało odpór siłom Saurona, czy wreszcie zwykła zemsta na Smaugu za zniszczenie ich domu. Dodatkowo fabuła została wzbogacona przez notatki Tolkiena, to ja się pytam czego chcieć więcej. Dlaczego PJ chcąc stworzyć coś epickiego,wielkiego jest mieszany z błotem, a taki Tarantino idąc w swoim Django po najmniejszej linii oporu jest tak wychwalany. Nóż się w kieszeni otwiera.