Ten film w porównaniu do Władcy PIerścieni do jakaś kpina . Jedyne normalne tam osoby to Gandalf i ten Thorin . Banda debilskich krasnoludków , które sobie tańczą i śpiewają i przeżucają między sobą talerze jak te krasnoludki w królewnie śnieżce . Porażka ! Gdające głupie troole albo kamienie żucające się kamieniami - śmiech na sali . Po prostu film to żenada , Po pierwsze : film za głupi dla dorosłych a po drugie nie jest też to film dla dzieci . Więc dla kogo to jest film ? Władca Pierścieni był jednym z najlepszych filmów jakie widziałem ale TO to jest jakaś kpina. Lepiej żeby już tych dalszych filmów nie robili bo będą jeszcze głupsze ...
Jestem bardzo spostrzegawcza i mocno nietolerancyjna, a mimo to w filmie nie widzę ani jednego głupiego dialogu czy sceny.
Może twoje spojrzenie na świat jest inne, ale czy dobre?... Nie wiem. Każdy, który wydaje się mówić coś niezgodnego z prawdą może mieć rację...
Wypisywałem już ich wiele powyżej . Sorry ale już mi sie ich nie chce wypisywac .
Jeśli tak uważasz, to może to świadczyć jedynie o braku twego gustu, co wielu potwierdzi.
A jak mam uważać ? Sorry bardzo ale jak widze jakieś kamienne olbrzymy, które żucają w siebie głazami to po prostu mi się chce śmiać . Albo sam początek w tej chacie bilba , kidy to krasnoludy przeżucają talerzami między sobą . To nie wydaje Ci się głupie ? Bo mi tak .
Już po twojej ortografii widzę, że jedyne na czym się znasz, to dłubanie sobie w nosie, i podziwianie tego, co wydłubałeś/aś...
Nie podałeś ani jednego sensownego argumentu, było cię stać jedynie na kłujące w oczy błędy ortograficzne. Najpierw obejrzyj ten film do końca, potem pogadamy.
Jeśli chodzi o bezsensowne rzeczy w filmie, do moim zdaniem należy do nich Azog, który w książce zginął 100 lat wcześniej.
Nawet jeszcze wcześniej.
Azoga nienawidzę, mam nadzieję, że w drugiej części go ukatrupią.
Wątpię. Z tego, co słyszałem, to Bolga nie będzie, czyli A. zostanie do BPA :/ Jeszcze jedno - ciekawe, jak wytłumaczą sławę Daina, skoro nie zabił Białego Orka...
No widzisz. Azog był bodajże jego ojcem, nie? A zresztą, PJ brnie coraz głębiej w bagno absurdów, więc nie zdziwiłbym się, gdyby postać Beorna zostałaby całkowicie zmieniona :/ Trzeba mieć nadzieję.
No jasne, że tak.
Beorna niech zostawią! Jak coś z nim zrobią, nie będzie dziesiątki.
Dobra wszystko rozumiem błędy bo błędy po piszę szybko i nie zwracam na nie uwagi. Ale dlaczego nikt nie może pojąć , że ten film jest nie którymi momentami głupi ? A argumenty są sensowne . Wystarczy popatrzyć na zrytego czarodzieja albo bandę śmiesznych krasnali co zachowują sie momentami jak dzieci .
A i film oglądałem cały . Po pierwszej godzinie myślałem , że umrę z nudów . Potem jeszcze te troole . W WP troole zachowywały się jak troole a w Hobbicie ... A może to przez ten duubing polski , musiał bym zobaczyć w wersji Ang . Bo te trole to tragedia albo golum ..
Nie próbujmy zrozumieć ludzi którzy nie czytali książki a potem hejtują film nazywając go "kpiną", "żenadą" czy "porażką" bo po co się denerwować;) A co do tych trolli to zachowywały się inaczej może dlatego, że klimat tych filmów się różni? Hobbit był napisany dla dzieci Tolkiena a WP miało już mroczniejszy charakter. Jakby nie było i tak wszystko sprowadza się do książki bez której ani rusz jeśli ktoś chce mieć jakiekolwiek pojęcie o filmie, bo tak to każdy może iść do kina i obejrzeć film o którym nic nie wie a potem mieć takie opinie
Łoł no to ja się nie dziwię, że ci się nie podobało skoro oglądałeś z polskim dubbingiem.
To chyba oczywiste, że film lepiej ogląda się z oryginalnymi głosami, niż z polskim dubbingiem. Ewentualnie bajki można jeszcze niektóre obejrzeć z polskimi głosami.
W sumie jak tak teraz popatrzyłem na swój post, to cieszę się, że nie widziała tej składni moja polonistka.
Ja się pytam całkowicie poważnie. Skoro wiesz jak się zachowują trolle to musiałeś je kiedyś spotkać.
Film ssie gallę po maxie! Totalny zawód zgadzam się, ale mimo to lepszy od Man of Steel.
Też się zawiodłem.Jedyna dobra scenka to moment w którym pojawił się Gollum.......
widzisz panie kpina Tolkien wp pisa z myślą o dorosłych czytelnikach a hobbit miał być bajką dla dzieci stąd ten klimat. + hobbit jest na podstawie książki więc jak jest w książce napisane o olbrzymach rzucających się kamieniami to raczej nie wywali tego z scenariusza bo ktoś napisze że to kpina a większość będzie się pytać czemu tego nie ma.