PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 424943
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Tragedia

ocenił(a) film na 7

Flaki z olejem, fabuła? 15 minut? 2h popylania przez las co 10 minut zasadzka czy coś i ratowani
przez kogoś tam i tak w kółko, jedno i to samo. Idą, help? help comming from the sky. 7/10 Za to, że
ładnie wygląda, brzmi i te inne smaczki fantasy. Książki nie czytałem nie wiem, walcie się z góry
mówię bo tu oceniamy film, nie książkę.

proud_pl

Zdecydowanie "Dzicie Hurina" są historią innego rodzaju, nie bardzo nadają się na lekki film przygodowy, raczej na dramat z elementami sensacji. Czyli film dla innej grupy publiczności. Zgadzam się więc z przedmówcą. Co do "Władcy Pierścieni" jest on bardziej skomplikowaną i dramatyczną historią niż "Hobbit" (choć nie tak dramatyczną jak DH), film pewne rzeczy uprościł (wymaganie kinematografii). Ale sama ekranizacja WP była wręcz rewelacyjna i do tego wierna książce. Za nią przed panem Jacksonem głowę skłaniam.

ocenił(a) film na 5
dama_kier7

Z tego co wiem Ch. Tolkien - syn i spadkobierca pisarza - zapowiedział iż nie ma zamiaru sprzedawać praw do sfilmowania ŻADNYCH więcej książek ojca. Więc Dzieci Hurina pozostaną wyłącznie w wersji literackiej.
Mnie by ciekawiła opowieść o Berenie i Luthien, ale myślę, że obsada pokonałaby każdego reżysera. Bo kto miałby zagrać Luthien?

ocenił(a) film na 3
Riso

RISO ma racje . po prostu nuda!

ocenił(a) film na 9
Riso

Film nie musi zapierdzielać aby być dobrym.

ocenił(a) film na 5
kordrum

No ale to mu sie akurat podoba ze film zapierdziela, tobie nie musi dla niego musi...

ocenił(a) film na 9
straightlines

To smutny ma gust.

ocenił(a) film na 3
Riso

Filmowy Hobbit jest tak bardzo nudny i bajkowy, że aż nie jestem w stanie go oglądać. Animacja i charakteryzacje też mi się nie podobały, były... bez polotu? Jakieś takie sztuczne.

ocenił(a) film na 10
Meliona

A mnie się podobał, i to tak bardzo, że już nie mogę się doczekać kolejnej części. Widać kręci mnie "2h popylania przez las co 10 minut zasadzka czy coś i ratowani przez kogoś tam i tak w kółko, jedno i to samo" ... ;)

Riso

Troche racji masz... Ten film do lektury raczej nikogo nie zacheci... wiec tym, ktorzy nie czytali polecam przed seansem kolejnych czesci