PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328248
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Arwena nad Bruinen czy Tauriel ???

która wam się bardziej podoba - do was trafia i przemawia - nawet jeśli tylko wizualnie?

do mnie ARWENA:)
http://images2.fanpop.com/images/quiz/61153_1221259952134_500_265.jpg

Baronek7

dobry masz link co tam miało być ????

ocenił(a) film na 8
wort801

u mnie działa - ARWENA nad Bruinen z mieczem....

Baronek7

no niestety u mnie pokazuję rożne tematy wiec nie mogę skomentować

ocenił(a) film na 8
Baronek7

Arwena

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Xoxoxox

No ładne zdjęcie :) też wole ją :)

ocenił(a) film na 8
Xoxoxox

nie podoba ci się to uczesanie? mnie nawet najbardziej w filmie - :)

ocenił(a) film na 7
Baronek7

Mnie się bardziej podoba Tauriel

ocenił(a) film na 7
Baronek7

Tauriel

ocenił(a) film na 8
Baronek7

Arwena ;)

Tauriel – hmm, nie mam problemu z ta kobietą typu „co ona robi w filmie” ale patrząc na to jak aktorka prezentuje się na żywo to uważam, że skrzywdzili troszeczkę tę postać, , w ciemnych włosach wyglądałaby o wiele lepiej ale to tylko moja uwaga. Wiem, że chcieli stworzyć w filmie charakterną kobietę coś typu „wzór do naśladowania” dla dziewcząt ale .. no nie, jakoś po prostu nie przekonuje się do niej , niech sobie będzie w filmie ale póki co Arwena pozostaje numerem 1 ;)

ocenił(a) film na 8
calays

...no proszę:)

ocenił(a) film na 8
Baronek7

Em … a to jakaś inna , niespodziewana odp. , że pojawiło się " no proszę" ;D?

calays

Dobrze powiedziane calays :) podpisuję się pod tym :)

ocenił(a) film na 8
ocenił(a) film na 7
straightlines

Na nic innego cię nie stać??? Jesteś największym wrzodem jakiego widziałem. Nic tylko uprzykrzasz innym zycie.

ocenił(a) film na 7
marcin34_2

Komu mianowicie? Ja tu uprzykrzam zycie jedynej osobie ktora jest wrzodem. Ale zapomnialem jestes adwokatem wrzodu ktory dostal juz dacha za obrazanie i nie szanowanie innych ale ty dalej go bron. Howgh. Ale skoro go bronisz to z jednej masci jestescie.

straightlines

Teraz nie szanujesz także i mnie. Pamiętaj, ze cię obserwuję i będę reagował za każdym razem, gdy obrazisz tutaj kogokolwiek, nie tylko Kamila.

ocenił(a) film na 7
marcin34_2

Strasznie jestes denerwujacym człowiekiem. Po pierwsze w czym niby Cie nie uszanowalem? Bo nie mam ochoty z Toba rozmawiać? Bo uwazam Cie za kogos kto broni osobe ktora obraza innych? Na razie to ty prowokujesz mnie i tak jest od początku. Jeszcze raz wyskoczysz z takim tekstem a i na Ciebie tez trzeba bedzie zwrocic uwage bo jedyne co tu robisz to podzeganie do klotni.
p.s. To dlatego ze napisalem Ci bys sam skorzystal z uslug google? hahahah
BEZ ODBIORU

straightlines

Jesteś irytującym użytkownikiem, który nie wiem po co tutaj przebywa. Pytam się: po co???? Interesuje cię tak bardzo Hobbit, czy może jedynie krytykowanie go?

ocenił(a) film na 7
marcin34_2

Kolego sam wygrywasz wyscig na najbardziej irytujacego czlowieka a czepiasz sie mnie. Zadaj sobie wlasne pytania. Po co ty tu jestes?? Zeby sie czepiac ludzi ktorzy nie lykaja wszystkiego od razu tylko widza bledy? To jest forum a nie FANKLUB. I jest tu wielu fanow ktorym jakos nie przeszkadza jak ktos wypisze co mu sie nie podoba. Dziwne ze jak ty sie tu pojawiasz to Kamilek znika. Przypadek? Nie sadze:D
p.s. Jeszcze jedna zaczepka z Twojej strony i Ciebie rowniez zaczne zglaszac bos skory do klotni na maxa. Takze nara i tym razem przeczytaj ze zrozumieniem: BEZ ODBIORU:D

ocenił(a) film na 7
marcin34_2

I odpowiedz na pytanie, komu tu oprocz Kamila uprzykrzam zycie. Smialo poszukaj. Nara szukajacy klotni Marcinie.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Dobrze i musisz się tym koniecznie pochwalić wszystkim na forum?

ocenił(a) film na 7
calays

Co do charakteryzacji Tauriel to się zgadzam - Evangeline naprawdę lepiej wygląda w własnych, ciemnych włosach i z mniejszą ilością makijażu. Myślę, że gdyby dać jej zwiewne ciuszki Arweny i ogólnie podobny styl, to pod względem urody postawiłabym je na równi. Natomiast co do charakteru postaci i jej roli w filmie swój głos oddaję na Arwenę, zdecydowanie.

ocenił(a) film na 8
Pani_Zima_1989

Jak dla mnie czegoś jej brakuje żebym powiedziała :„tak, ona jest w 100% świetna i uwielbiam ją w roli elfki” . Eh, a tak? Ubolewam nad tym, że w pewnym momencie jakby troszkę historia toczy się za nią a nie za Bilbem, staje się 2 postacią po małym hobbicie , która „prowadzi nas przez historię”… serio? Kim ona jest , że nagle od połowy filmu zajmuje takie miejsce . Dla mnie wszystko było fajnie póki razem z Legolasem nie znalazła się w Mieście na Jeziorze .

Także z silnych niezależnych postaci kobiecych jak już to prędzej oddam głos na Eowine niż na Tauriel. Ogólnie nasza ruda elfka wzbudza sympatię na ekranie , ale to nie jest to „coś” ;)

ocenił(a) film na 7
calays

Dokładnie, ślepcy nie widzą jak główny bohater zostaje zdegradowany to maskotki. Bilbo został ograbiony z: wyratowania krasnoludów od pająków, jego działąń by uwolnić krasnoludów z lochów elfów, wiodącej roli w Ereborze. Co jeszcze?

ocenił(a) film na 8
straightlines

Dla mnie on „ginie” od momentu spływu kajakowo-beczkowego i „odżywa” gdy wchodzi do Samotnej Góry. Osobiście nie miałabym nic przeciwko podzielenia uwagi na dwóch jakby pierwszoplanowych bohaterów , ale czemu akurat ta elfka? No tego nie potrafię załapać ( znaczy wiem po co – żeby uratować Killiego itp.) ale równie dobrze ktoś inny mógłby być tą drugą postacią prowadzącą historię.

calays

Jestem ciekaw, dlaczego nie rozkładacie tak Lotra na najmniejsze czynniki. Uczepiliście się tego Hobbita jak rzep psiego ogona.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Jak chcesz to mogę się przenieś na forum LOTRa i porozkładać go tam na czynniki, po prostu we WP jest mniej błędów, albo są one takie, że łatwiej je wybaczyć. W Hobbicie jest ich więcej przyznaję choć dla mnie nie powodują one super zaniżenia filmu, zwracam uwagę , że występują ( bo to jest prawda) ale nie piszę, że przez to nie podoba mi się film i od razu ocena w dół.

calays

Ciekawe...

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

ponieważ ;D?

ocenił(a) film na 7
calays

jak dla mnie rowniez sinusoidalny charakter filmu robi mu na szkodę...zauważ: kapitalny początek w Bree...zdyskontowany przez totalnie beznadziejny watek z Beornem...kapitalna Puszcza...zeby tylko nie bylo jej tak malo...mile dla oka krolestwo elfow...no ale Bilba znowu mało a przeciez to on ich wyratowal...Laketown piekne z wygladu tylko ze to dluzyzna jakich malo i zanudza...rozmowa bilba ze smaugiem najlepsza rzecz w filmie ale zaraz potem znowu Bilbo staje sie niepotrzebny...ten film jest tak denerwujaco nierowny ze sila rzeczy nie zasluguje w zadnym wypadku na jakies wysokie oceny...

ocenił(a) film na 7
straightlines

Dla mnie najbardziej psuł efekt od pewnego momentu Legolas, a dokładnie to, że bylo go za dużo i sceny z nim nic nie wnosiły. Jackson chyba bardzo tęsknił za Orlandem i chciał jak najdłużej zatrzymać go na planie, aż zaćmiło mu to rozsądek. A mógł Legolas być takim miłym dodatkiem i nawiązaniem do WP, gdyby poprzestać na paru scenach - z początku z Gloinem i ewentualnie postawić go u prawicy ojca, którego, nawiasem mówiąc powinno być więcej niż syna, a wyszło na odwrót.

ocenił(a) film na 7
Pani_Zima_1989

Zgadzam się z Tobą. Gdyby Legolasa było mniej a Thranduila więcej wyszłoby to na dobre filmowi. Moglby nawet szukac Tauriel i odnalezc ja w Lake Town ale bez tych walk (notabene walki w LakeTown byly zdxecydowanie najslabsze). Wtedy mialby trzy sceny i wystarczyloby. Tauriel tez za duzo jest w tym filmie. Za malo Puszczy za malo Beorna..kosztem czego ja sie pytam...postaci ktorych nie bylo w ksiazce i w filmie nie wnoszacych NIC ( Legolas). Tauriel przynajmniej ma te kwestie o ruszaniu na pomoc innym co jest najlepsza rzecza w tej postaci bo romans jest fatalny.

ocenił(a) film na 8
straightlines

Wysokie oceny , ja sugeruje się tym jakie emocje wzbudził we mnie film , mimo zmian i niedoskonałości były emocje w kinie wiec dałam 9 i oceny nie zmienię. Tak naprawdę mogę powiedzieć z czystym sumieniem, że jedyna na czym się zawiodłam to właśnie elfy. Liczyłam na więcej ojca niż syna a było na odwrót i Pani Zima ma rację w 100% odnośnie tego wątku. Miasto na Jeziorze mi się podobało, - nie podobał mi się wepchnięty tam Legolas – co odnoszę ogólnie do wątku „zawiodły mnie elfy”. Co do Samotnej Góry i Smauga, ja mam tam inne odczucia wszystko mi pasowało oprócz jednej sceny – kiedy smok przemieszcza się nad bohaterami nie wyczuwa ich rzekomo, dla mnie ta scena byłaby dobra gdyby dali jeszcze ujecie jakiejś „chytrej miny” Smauga , że on widzi ich ale da im złudne poczucie bezpieczeństwa a załatwi za chwilę . Ale nie mamy tego typu sceny więc kwalifikuję ten moment do jednego wielkiego „ale o co chodzi”. Wszystko co się tyczy elfów i ten moment.

ocenił(a) film na 7
straightlines

Dokładnie. Filmy są bardzo nierówne w niemal każdym aspekcie. Genialne CGI przeplata się z tragicznym, sceny dziecinne z dosc drastycznymi, baśniowe wątki z "lotrowymi" końcami świata, z jednej strony bohaterowie przeżywają spadanie z wysokości, pływają w roztopionym złocie itd. a z drugiej spodziewa sie śmierci po odcięciu ręki, z jednej strony nawiązania do LOTRa a z drugiej pełno nieścisłości względem niego.

ocenił(a) film na 7
Banner

Spartolony jest ten film. Oczekiwałem po drugiej części czegoś wielkiego. Taki przykład: Po pierwszy seansie z Pusktowiem w połowie grudnia postac Tauriel była dla mnie bardzo w porzadku (nie liczyc frajersko żenującego romansu), była ona jakby katalizatorem wydarzeń. Jednakze teraz widze ze w filmie pt Hobbit, ten hobbit to jakas postac drugoplanowa. On powinien byc postacia przewodnia. Niewybaczalny blad ze strony grubasa. Myslalem ze Hobbit to powiesc o hobbicie i kompanii krasnoludow a tu przez polowe filmu elfy biegaly, wtf? Mam nadzieje ze w rozszerzonej wersji nie bedzie zadnych dodatkowych momentow z elfami, tylko wiecej tego co bylo w ksiazce. Wyszlo na to polowe dodanych rzeczy Jackson skopal. Np. Tauriel z mysla przewodnia pomocy innym ludom srodziemia to strzal w dziesiatke, ale jej romans??? Żenada. Legolas w Hobbicie, to swietny rych rezysera, ale na cholere go tam tak duzo, w LakeTown to juz naprawde zbyteczny byl.

ocenił(a) film na 7
straightlines

A tak w ogóle to nie Bilbo jest narratorem "Hobbita"? Boli to, że postac tytułowa jest zepchnięta na drugi plan, zwłaszcza, że jest tak świetnie zagrana. I to jest kolejna "sprzecznośc".

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

To nie jest czepianie się, po prostu w Hobbicie niedoskonałości i pewne głupotki, że tak to ujmę, są wyraźnie widoczne i trudno je zignorować podczas oglądania. Błędy w Władcy Pierścieni są albo mało znaczące, jeśli nie wcale, i nie wpływają na całość obrazu, który jest rewelacyjny. A dodam też, że dostrzeganie minusów w filmie nie znaczy, że się on nie podobał. Wystawiłam ocenę 8 i serduszko, obejrzę Hobbita jeszcze nie raz, ale widzę, że kilka rzeczy można było zrobić lepiej. I nie mam problemu z przyznaniem, że jeden z moich ulubionych filmów jest niedoskonały.

Pani_Zima_1989

Nie, po prostu zamiast oceniac film jako film, porównujecie go do innych i tyle.