Najbardziej tajemnicze kwestie i sprawy:
1.Tharin-Najprawdopodobniej pojawi się w EE Desolation
2.Bolg i Legolas-Dokąd dojadą i jak potoczą się ich losy?
3.Tauriel-Czy zginie?A jeśli już to gdzie?
4.Nazgule w Dol Guldur-Czy się pojawią?
5.Beorn-Czy jego rola będzie miała takie znaczenie jak w książce?
6.Prolog
7.Czy będzie pomost pomiędzy Hobbitem a WP?
powinien być pomost -
tak jak np.pomyślałam,że kręcąc SILMARILLION w sekwencjach pomostem między nim a HOBBITEM lub takim akecntem powinno być odbicie statku z Istarimi z Valinoru po naradzie Valarów.......
1. Wydaje mi się że to jest już 100% pewne.
2. Do lasu i tam się pobiją :P a tak serio to nie wiem czy Legolas go w ogóle dogoni. Wydaje mi się, że zauważywszy Smauga, Legolas wróci do Thranduila i mu o tym powie. Zaś Bolg może pojedzie do DolGuldur z tą samą informacją?
3. Tak zginie w BPA. Może kogoś ratując, ale niekoniecznie Killiego. A może będzie w tej gwardii broniącej Thorina?
4. Prawdopodobnie tak. Bo z kim niby będzie miała walczyć Biała Rada? Z orkami? Za słaby wróg.
5. To jest ciekawe ale nie mam pojęcia. W książce Beorn kontrolował swoje przemiany a tutaj z Beorna zrobili jakieś agresywne zwierzę. Nie wiem jak taki ktoś miałby walczyć w BPA, ale z drugiej strony nie umieściliby tak ważnej postaci?
6. Nie wiem co i kto mógłby w nim być.
7. Mam taką nadzieję, choć jeden z użytkowników dla mojego bobra starał się mnie tej nadziei pozbawić :P. Ale powinien być i jego obecność wydawałaby się logiczna. Poza tym Jackson chyba lubi takie rzeczy :)
Bardzo podoba mi się twoja wypowiedź a szczególnie 1 punkt bo na to czekam najbardziej nawet bardziej niż na Bitwę pięciu Armii :)
Nie ma żadnej rady, są tylko dwa zgredziałe staruchy i głupia, mądrząca się starucha.
1. Eee tam, kto by się nim przejmował, i tak Jack$on pluje na kolejność wydarzeń.
2. Pognali w otchłań komputerowych koni i wargów.
3. Oczywiście! Śmierć będzie w CGI.
4. Pewnie tak...w końcu wspominają o nich od jakiś 6 godzin. Będą w CGI.
5. Pewnie Jack$on wymyśli jakąś epicko-bzdurną historię na jego temat.
6. Myszka Miki vs Balrog w CGI
7. Tak, oczywiście w CGI.
1. Nie zdziwibym się jakby pojawił się Aragorn i Arwena.
2. (spojler) Legolas zaciągnie się na wyprawę w celu zniszczenia PIerścienia, przy czym dostanie amnezji i zapomni wiele ze swoich akrobatycznych umiejętności (koniec spojlera), a Bolg zginie, zapewne poprzez obcięcie głowy przy akompaniamencie bekania krasnoludów.
3. Tauriel popełni samobójstwo pod wpływem zajmującego jej serce konflikto tragicznego, nie wiedząc czy zostać konkubiną przyszłego króla czy zapuścić brodę i zejść pod ziemię.
4. O tak, będą przy tym krzyczeć, skrzeczeć i teatralnie poruszać się wolnym krokiem zwłowieszczo unosząć ręcę. I krzyczeć. I skrzeczeć...
5. Beorn zgromadzi armię niedźwiedzi i w epickiej szarży przy blasku przebijącego się przez chmury słońca zmiecie armię wargów w przepaść... zaraz, gdzieś to już widziałem. No ale to Jackson, bedzie znowu.
6. Smaug popijający z kufla w "Pod Rozbrykanym Kucykiem" i rozmyślający jak można szybko natrzepać złota i się dobrze wyspać
7. Pomost to Jackson wciska już od pierwszej części. Co ja piszę? Wciska? On wdeptuje nam go w twarze, prasą hydrauliczną wtłacza nam go przez oczodoły prosto do mózgu, a gdy wołamy "Wystarczy!" on wymyśla coraz to nowe wątki i wbija je kafarem pomiędzy te znane.
No widzisz, znalazłeś sposób na obecność Aragorna ;) A po PJ można się spodziewać wszystkiego.
Jakby tak było to ok:) On miał wtedy kilka lat i wychowywał się w Rivendell, więc w drodze powrotnej... czemu nie.
Miałby 10 lat. Tu robiłam wyliczenia :)
http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Tam+i+z+powrotem-2014-662242/discussion/Ara gorn+w+3+hobbicie,2436057
Ja liczyłam na króciutki epizodzik z małym Aragornem/Estelem w Rivendell w "Niezwykłej Podróży", choćby w rozszerzonej wersji. Spotkałby Thorina, króla (czy raczej księcia skoro Thrain ma żyć w filmie) z misją odzyskania ojczyzny dla krasnoludów, a w trzeciej części po powrocie Bilbo opowiedziałby mu swoje przygody. I tak zaczęłaby się ich przyjaźń wspomniana w "Drużynie Pierścienia" (książka) ;). Ale skoro nie było go, to i pewnie w Bitwie Pięciu Armii nie zobaczymy małego Estela. A szkoda :(
Miałam ogromną nadzieję na scenę z Aragornem, ale tak to dobrze uargumentowałaś, że zabiłaś tą nadzieję :(
Przykro mi, nie lubię gasić nadziei. Ale wygląda na to że nic z tego nie będzie. Byłoby dziwne umieszczać Estela teraz w Rivendell. Wyskoczyłby jak królik z kapelusza. ;) Jackson i scenarzyści stracili okazję na ciekawe nawiązanie do LOTR w "Niezwykłej podróży", Ta część miała bardziej bajkową, gawędziarską konwencję, więc rezolutny 10-latek by nie przeszkadzał ;)
Ale może jeszcze będzie...Nie bądź taka :P
A tak na poważnie może Jackson nie chciał wtedy za dużo wprowadzać nowych postaci. Wiesz wiele osób nie czytało książek i wiele rzeczy nie wie. A same krasnoludy to tyle postaci, że można się zgubić już na początku. Zaś ostatnia część, zwłaszcza końcówka, może być takim podsumowaniem. Wiele osób liczy na pomost. Słyszałam że Jackson chciał Viggo w swojej produkcji, ale ten odmówił. Ja nie wiem jak on chciał go wprowadzić, ale może właśnie chciał nakręcić jakiś pomost do Władcy np. odszukanie przez Aragorna Golluma i uwięzienie go u Thranduila. Wiem że Viggo odmówił, ale to znaczy, że Jacksonowi coś tam po głowie chodzi :). Nie wiem czy w ogóle ten pomost będzie za to jak tak teraz to piszę to malutki Aragornik może się pojawić.
A z drugiej strony piszesz o przyjaźni Aragorna z Bilbem, ale tego w LOTRze nie było :( (w filmie oczywiście)
Tu jest podobny temat.
http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Tam+i+z+powrotem-2014-662242/discussion/10+ Zagadek+hobbitowskich%3A%29,2422923
Ad 1 : Napewno bedzie w EE Hobbit Pustkowie Smauga i Thrain będzie w Dol Guldur
Ad 2 : Bolg wydaje mi się że dojedzie do Dol Guldur zaniesć informacje że Krasnoludy są już w Erebor a Legolas to nie wiem raczej zgubi Bolga po drodze bo Koń się zmęczy i będzie chciał zjeśc i się napić a na poważnie zgubi Bolga zawróci ratować Barda .
Ad 3 : Możliwe ratując Kiliego w Bitwie Pięciu Armii zostanie ranna ale obstawiam że pójdzie do nieśmiertelnych krain
Ad 4 : Myśle że orkowie byli by słabym przeciwnikiem dla Białej Rady nie wykluczam ze nie będzie ich w Dol Guldur ale Nazgulle a przede wszystkim Sauron będą napewno
Ad 5 : Hmmm wydaje mi się że powinna być większa Rola myślę że Beorn będzie miał większą rolę w tej części niż Hobbit Pustkowie Smauga
Ad 6 : Hmm obstawiam na Galadrielę chciałbym ale nie żdziwił bym się gdyby w Prologu pojawił się stary Bilbo piszący książkę ale może w prologu będzie nekromanta kto wie co nam zafunduje Jackson
Ad 7 : Powinien być coś z Sauronem jedynym pierscieniem i może nazgulle ale na bank pomost i tak będzię dotyczył Balina Starego Bilba i Gandalfa może Rivendell
świetny temat
jeszcze pod uwagę jest brany sztuczny koń legolasa który jak niczym pies go pogryzie co do Bolga ale tak na poważnie hmmmm to Bolg chyba się też pojawi w BPA ma też dowodzić orkami a Bolga zabije Legolas taką mam teorie
Zadałeś pytania, ale sam nie powiedziałeś nam jak się do nich ustosunkowujesz :)
Bolg pojawi się w Bitwie pięciu Armii na pewno
ja myśle że to będzie tak
sztuczny koń > zabije Bolga > który zrani Tauriel która będzie chciała uratować Kiliego > w tym czasie Azog zabije Thorina a Beorn przybędzie i zabije Azoga a tak na poważnie to
Legolas zabije Bolga który zrani Tauriel w tym czasie gdy ta będzie chciała uratować Kiliego lecz będzie za póżno i Legolas zabije bolga w zemście , Azog zabije Thorina a Beorn Azoga
1. Raczej pojawi się ( 99% )
2. Legolas zobaczy wyruszająca armie z Dol Guldur i wróci poinformować o tym ojcu a Bolg spierdzieli
3. Myśle że zginie w BPA
4. Na bank się pojawią ( walka z białą radą )
5. Pewnie tylko zabicie ( Azoga lub Bolga )
6. Sauron???
7. Na koniec filmu Mordor ( Przybycie Nazguli ) Może jeszcze Moria ( Odbicie przez Balina ) Jeszcze coś o pierścieniu na końcu
jak myślisz Nazgule będa tak jak w 1 części duchami czy pokażą sie w czarnych strojach