Najbardziej tajemnicze kwestie i sprawy:
1.Tharin-Najprawdopodobniej pojawi się w EE Desolation
2.Bolg i Legolas-Dokąd dojadą i jak potoczą się ich losy?
3.Tauriel-Czy zginie?A jeśli już to gdzie?
4.Nazgule w Dol Guldur-Czy się pojawią?
5.Beorn-Czy jego rola będzie miała takie znaczenie jak w książce?
6.Prolog
7.Czy będzie pomost pomiędzy Hobbitem a WP?
Właśni nie wiem czy go widział. Gandalfowi nic o tym nie powiedział ale dał mu miecz no to może
No właśnie nie. Jakby go widział, to nie pytałby się gandalfa, kogo pochowano w grobowcach. A po drugie powiedziałby mu że widział nie tylko Czarnoksiężnika, który wyłonił się z mroku, ale i Czarnoksiężnika z Angmaru.
"Jakby go widział, to nie pytałby się gandalfa, kogo pochowano w grobowcach."
Niby dlaczego? Mógł nie wiedzieć, że duch, którego zobaczył, był tam pochowany.
"A po drugie powiedziałby mu że widział nie tylko Czarnoksiężnika, który wyłonił się z mroku, ale i Czarnoksiężnika z Angmaru."
Nie wiedział kto to jest. Po prostu widział jakąś zjawę, dlatego powiedział do Gandalfa, że w Dol Guldur jest jakaś mroczna siła, która "Może wzywać duchy zmarłych".
Może znajda pierścień Thraina i się nim posłużą zeby widzieć. Podobno jest ukryty w posągu na dziedzińcu w Dol Guldur.
Jeśli faktycznie masz racje to wtedy scena Gandalf vs Thrain w Dol Guldur będzie mieć sens jesli tak mówisz pierścień Thraina jest tam ukryty To Thraim w pewnym momencie sobie przypomni kim jest i i podaruje Gandalfowi pierścień i to musiało by być zawarte w EE Pustkowia
Żeby pokonał zło jakoś wątpie by w Hobbit 3 Mieli jeszcze czas na zwiedzanie Dol Guldur więc myśle że Thrain podaruje Gandalfowi swój pierścień
No bo to by miało sens wtedy dobrze myślisz inaczej jaki sens by miała ta scena coś w tym musi być . No chyba że powalczą a po walce se podziękują grzecznie i powiedzą do następnego spotkania bez sensu tak myślę że Gandalf będzie próbował wyciągnąć Thraina z transu. Gdy ten się obudzi i sobie przypomni Gandalfa powie mu o złu ukrytym w tych murach , podaruje pierścień i ucieknie a następnie Gandalf żuci zaklęcie i Azog wyskoczy i dalej wiemy co jest . Chyba ze ty widzisz inny sens tej sceny walki jaki to powiedz ??
No dla tego mówię w wersji Pustkowia da mu ten pierścień zaraz po walce szkoda że trzeba czekać teorie są różne
Galadriela może zobaczyć nazgulla w postaci ducha bo ma pierścień zresztą zobaczymy ale mi sie wydaje że Dol Guldur działa jak pierścień czyli zaklęcie ukrycia działa w ten sposób że jak się tam wejdzie to widać co jest ukryte Radagastowi Nazgull sam się ukazał a Gandalf zaś musiał wybawić zło
napiszę tylko tyle. odnośnie "4.Nazgule w Dol Guldur-Czy się pojawią?"
Gandalf to Majar rozwaliłby sam wszystkich Nazguli gdyby chciał dlatego wole kinowe wersje Władcy (są po prostu lepsze ,zwięzłe i nie maja nieudanych ,niepotrzebnych scen dla fanatyków chcących "pobyć dłużej w sródziemiu"... ) gdzie nie ma żałosnej sceny gdy Czarnoksiężnik szmaci Gandalfa rozwalając mu laskę. Brakowało mi ich pojedynku w kinówce ale nie tak źle zainscenizowanego. To co dostaliśmy to śmiech na sali.
No niestety ta beznadziejna scena jest w EE. Jak ją zobaczyłam, to mnie zatkało - PRZECIEŻ GANDALF TO MAJAR! (choć jako Istari osłabiony) A TEN CZARNOKSIĘŻNIK BYŁ TYLKO CZŁOWIEKIEM! (nawet jeśli jako żyjący był magiem i miał najpotężniejszy z dziewięciu pierścieni, ale Gandalf miał jeden z trzech). To już zamiast tego mogli dodać Legolasa w Ithilien i Gimlego z tym diamentem, chociaż ilość zakończeń "Powrotu Króla" trochę męczyła.
Więcej tajemnic....
1.Boyens mówiła że zostanie Krasnoludów w Laketown miało jakiś głębszy sens.O co może chodzić?
2.Czy Saruman wyruszy do Dol Guldur?
3.Czy jako ostatnią scenę zobaczymy umacniającego się Saurona?
4.Czy będziemy mieli zaszczyt zobaczyć Balroga?
5.W jaki sposób Thranduil weźmie udział w BPA?
1. Może zobaczą atak Smauga na miasto i poinformują o zabiciu go Thorina po tym jak dołączą do kompanii. W książce zrobił to ptak ale u Jacsona zwierzęta (te dobre) nie mówią.
2. Oczywiście. Przecież szuka pierścienia a Sauron grzebie zbyt blisko miejsca gdzie ewentualnie mógłby być.
3. Bardzo możliwe
4. Barloga? Nie. Skąd ten pomysł?
5. Jak to w jaki? Weżmie wojsko i z nim ruszy na pomoc. A jeżeli chodzi o to w jaki sposób się dowie to tak jak mówiłam wsześniej - od Legolasa.
AD.1 Jeżeli chodzi o Bofura to możliwe że Boyens miała na myśli znalezienie przez niego ziela ratującego Kiliego.
1 W jednym z wywiadów mówiła, że miało to unaocznić krasnoludom tragedię mieszkańców miasta, spojrzeć na to z ich perspektywy. Linka poniżej (oczywiście znowu spacje trzeba likwidować :/ )
htt p ://www.em pireonlin e. c o m/news /sto ry.asp?NID =40463&fb_action_ ids=10152356021 736869&fb_action_ty pes= og.likes&fb_so urce= other_mu ltili ne&ac tio n_obje ct_m ap=[138841808 4716 397]&act ion_type_map=[%22 og. likes% 22] &ac tion_ref_map=[]
Choć zapowiada tam zwiększenie roli Bofura, to osobiście wolałabym aby to właśnie siostrzeńcy/spadkobiercy Thorina byli tymi którzy mu się przeciwstawią i powiedzą mu do słuchu, kiedy zacznie popadać w szaleństwo. Będzie to bardziej zgodne z książką, w której oni wraz z Bomburem zdawali się być przeciwni podejściu Thorina do sprawy udziału ludzi w złocie a potem potraktowaniu Bilba.
2. Tak. Liczę na pokaz jego umiejętności magicznych ostatni raz po właściwej stronie i początki zdrady.
3. Byłby to dobry pomost do LOTR. Odbudowująca się Barad-dur lub coś podobnego...
4. Wątpię. chyba że pokażą wyprawę Balina do Morii.
5. To ciekawe. W książce wyruszył w stronę góry jak się dowiedział o śmierci Smauga. Chytrus chciał złota :) Dopiero wiadomość od Barda z prośbą o pomoc spowodowała że zmieniła trasę i razem z nimi podszedł pod Erebor. W filmie pewnie Legolas go przekona, jak piszą Belief i realowiec. No chyba że wykurzą go z królestwa nadciągające oddziały orków od południa z Dol Guldur (mało prawdopodobne).
Ad 1 Myślę że uratowanie Barda
Ad 2 możliwe nawet bardzo może będzie chciał ostrzec Saurona przed atakiem ten ucieknie a Saruman powie Białej Radzie że nie trzeba niszczyć Dol Guldur gdyż wróg uciekł
Ad 3 bardzo możliwe że tak właśnie będzie że Jackson nam zrobi taką niespodziankę
Ad 4 Balroga u mnie 5% szansy że tak ale tylko w EE
Ad 5 w jaki sposób na pewno będzie walczyć jak dokładnie go Jackson pokaże zobaczymy już wkrótce
1. Przecieki wskazują, że będzie. Nie wiadomo tylko czy zginie w EE, czy jego wątek pociągną do 3 części.
2. To jest dla mnie spora niewiadoma. Filmiki i zdjęcia z videobloga wskazują że będzie gdzieś jechał z Tauriel na tym koniu z CGI, ma się spotkać z Bardem, chyba spotkać Gandalfa (tak rozumiem ten urywek), no i pomścić rozbity nos ;) Sporo do roboty ma Leggy w BPA :)
3. Chyba tak, w bitwie. Komicznie by wyszło, gdyby zginęła podczas ataku Smauga na miasto. Najpierw tyle mówi by się angażować, a potem szybka śmierć? W grę wchodzi jeszcze odejście do Amanu.
4. Raczej tak.Ich wątek ciągnie się od 1 części, Radagast jednego tam spotkał.
5. Może. Jakoś ta postać nie robiła na mnie nigdy specjalnego wrażenia. W dumie dlaczego? Bo Gandalf sprytnie wprosił do niego 13 krasnoludów i Bilba? To chyba zasługa czarodzieja, nie? Zabił Bolga? Tylko się o tym wspomina i Tolkien chyba chciał chwalebnie zakończyć jego wątek. Potem nie wspomina o nim specjalnie w innych książkach. Chyba że ktoś mnie przekona że się mylę :)
6. Sauron w prologu i zakończeniu- jak odbudowuje potęgę w Mordorze? Wejście smoka? Dain (czas najwyższy wprowadzić tę postać. "Czy Dain jest z nami?" Dwalina to trochę mało)?
7. Chciałabym. Pewnie Sauron jak wspomniałam wyżej, może coś z Aragornem.
A w punkcie 5 nawiązuję do książki. W filmie żal mi się go zrobiło, jak wyznał krasnoludom, że jest ostatnim zmieniającym skórę.
7. Czy za pomost z "Władcą..." można uznać wyprawę Balina do Morii? Czy w ogóle jest szansa na taką scenę? Kiedyś czytałam czyjąś wypowiedź na tym forum. Ale to chyba za słaby pomost.
Pojawił się też kiedyś jakiś przeciek, że Legolas ma jakoś spajać, ma się zmienić czy jak? Ale to chyba również za słaby pomost do LOTR, nie?
Czy ktoś wie jak można zwiększyć dobowy limit wypowiedzi?
Nie pociągną jej do 3 części w Hobbit Pustkowie Smauga EE będzie scena walki Gandalf vs Thrain w Dol Guldur śmierci Thraina nie pokażą w ogóle skończy się na ucieczce Thraina może jakiś słowach a potem wiemy już co jest za scena
Sugerujesz, że Thrain ma przeżyć? To byłoby dziwne zakończenie historii tego nieszczęsnego krasnoluda. Uwolniony po latach tortur miałby gdzieś tułać się po Śródziemiu.
Problematyczna byłaby wówczas kwestia dziedziczenia korony Durina. Wyobraź sobie taką scenkę w filmie:
Dain (po bitwie i pogrzebach) stojący nad grobem Thorina do Gandlafa i pozostałych krasnoludów:
-Wypełnię marzenie mojego kuzyna i jako król zgromadzę członków naszego plemienia ponownie w Ereborze! Odzyskamy naszą chwałę!
Gandalf:
-Hmm... Wiesz Dain, kiedy byłem w Dol Guldur spotkałem Thraina syna Throra. Po walce poczuł się lepiej na umyśle,pogadaliśmy, ale potem mi zwiał. W sumie on ma teraz prawo do tronu.
:)
Nie Thrain umrze wiemy to że krótko po spotkaniu z Gandalfem umiera tylko ja mówie o tym że jego śmierci nie pokażą w EE a tym bardziej w Trzeciej części w EE Hobbit Pustkowie Smauga pokażą tylko walkę Gandalf vs Thrain w Dol Guldur
NIESPODZIANKA!!! NOWE TAJEMNICE!!!
1.Czy zobaczymy pojedynek Galadriela vs Czarnoksiężnik z Angmaru?
2.Jakie sceny zobaczymy w zwiastunie?
3.Kto powiadomi Daina?
4.Ile będzie zwiastunów?
1. Nie
2. Troche bitwy, armie krasno..., elf..., orków, Smauga
3. Thorin wyśle mu smsa
4. 2
1. Raczej tak. Kamil jest o tym przekonany, o ile dobrze pamiętam.
2. j.w. odpowiedź realowiec + coś z Dol Guldur.
3. (heh realowiec :) ) Już o tym dyskutowano. Nie ma co liczyć na mówiące kruki, więc chyba Thorin wyśle ptaka z wiadomością (ale chyba musiałby być wytresowany) lub kogoś z krasnoludów pośle. Raczej nikt inny, ponieważ krasnolud nie odpowie na wezwanie kogoś innego niż krasnoluda. :)
4. 3
1. Raczej Tak myślę że tak będzie że zobaczymy pojedynek Galadriela vs With King of Angmar
2 . Myślę że Gandalfa trochę Dol Guldur Smauga
3 . Myślę że być może Beorn lub Gandalf ale raczej Gandalf
4 . zwiastuny biorąc pod uwagę tą cisze to 2