PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328308
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Pod koniec filmu, w scenie na drzewie, gdy Azog widzi po latach Thorina mówi do niego, że czuje zapach strachu jak jego ojca przed śmiercią ( Thrain ). Raczej schwytał go tylko i przekazał do Dol Guldur na tortury, bo Thrain jak wiemy pojawi się w drugiej części i da Gandalfowi mapę i klucz.

użytkownik usunięty
nosiu

W tej samej scenie kiedy Azog mówi to Thorina "tak samo śmierdział Twój ojciec Thorinie synu Thraina" przed słowami Thorina "to niemożliwe" Gandalf mówi cichutko "co". ledwo to słychać ale wymawia słowo "What?". Po tych słowach Azog zauważa Gandalfa. A to by świadczyło również o tym, że Gandalf na tą chwilę nie wiedział o śmierci Thraina.

ocenił(a) film na 6

Eee, chyba się przesłyszałeś. Nic nie słyszę żeby Gandalf coś mówił, a pogłosiłem na maxa :P

użytkownik usunięty
Joecrou

Słychać (w wersji dubbingowej na tej scenie jest wyraźnie powiedziane "co", w wersji oryginalnej słychać cichutko, tylko to jest tak powiedziane pod nosem)

użytkownik usunięty
Joecrou

Ups mój błąd :) Nie przed a po słowach Thorina "To niemożliwe" Gandalf mówi "co" :)

użytkownik usunięty
Joecrou

http://www.youtube.com/watch?v=qb2u2Yqw-SQ

Chodzi mi o moment z 0:26 (jeśli chodzi o czas z powyższego fragmentu)

Joecrou

Kurczę, mówił! Powiekszyłam sobie specjalnie obraz, zeby popatrzec na twarz Gandalfa i faktycznie, jest jak pisze sev! No to ładny gips, ale nam rezyser namieszał...

ocenił(a) film na 6
Liv_and_Let_Die

Ja tam nic nie słyszę, poprostu wydaje lekki dzwięk, ale napewno nie mowi nic konkretnego ;p

Joecrou

Kurczę, no ruszył ustami, fakt, że słychać to raczej nic nie słychać...

A może juz popadam w paranoję..?
W każdym razie - ewidentnie Azog i Gandalf reagują na siebie intensywnie (bez podtekstów ;D)

ocenił(a) film na 6
Liv_and_Let_Die

Nie wiadomo do końca. Może poprostu zerwał się od tak. ; )

Joecrou

"Niedługo" się dowiemy :D

ocenił(a) film na 6
Liv_and_Let_Die

A no ; P

ocenił(a) film na 9

Nie