PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328248
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

niektórzy mogą uznać że jestem głupia ale nie rozumiem czemu większość osób uważa że ta
znajomość nie wypali ( czy ktoś zna datę premiery w Polsce 3 części hobbita xD )

ocenił(a) film na 10
G00N3R

A ja powtórzę: skąd niby wiesz ile mam lat?

ocenił(a) film na 10
G00N3R

A poza tym,mówi to dziewczyna która dała dziesięć Matrix-owi? Co to nie ma sensowniejszych filmów?

ocenił(a) film na 5
Kililove

Po pierwsze, nie dziewczyna. :) Wiek obstawiłem patrząc po stylu twoich wypowiedzi i ocenionych filmach. Co do tego Matrixa to przyznaję, ocena na pewno mocno zawyżona, ale też stuprocentowo subiektywna, na którą wpłynęło wiele czynników "pozafilmowych", łatwo się domyślić o co chodzi. Jak mi stuknie 1000 ocenionych filmów to zrobię pewne przetasowanie i zapewne ten Matrix z piedestału zniknie.
Nie będę pisał o twoich najwyżej ocenionych filmach bo to byłoby trochę za proste, ale dam sobie rękę uciąć, że pełnoletnia to ty nie jesteś. :P

ocenił(a) film na 10
G00N3R

Nie nie jestem,ale za (...),kto wie...Wiem,że nie uwierzysz,więc po co pisać?

ocenił(a) film na 5
Kililove

Sorry, ale nie pojmuję środkowej części twojej wypowiedzi, może jakoś jaśniej? :) Zresztą, czemu niby mam nie uwierzyć, nie uważam się za osobę zaborczą.

ocenił(a) film na 10
G00N3R

Może ty nie ,ale 50% osób zarejestrowanych na Filmwebie uważa,że wszyscy śćiemniają

ocenił(a) film na 10
G00N3R

A ten znaczek (...) oznacza za ile będę pełnoletnia,nie chcę tego pisać,bo może ty uwierzysz,ale inni (biorąc pod uwagę moje doświadczenia) nie uwierzą

ocenił(a) film na 10
Kililove

Jezu,co za problem robicie z tego,że ktoś wyraził swoją opinię?

Kililove

Ale co ma gust do tworzenia par w Hobbicie - bo o to się rozchodzi?:) Nie kwestionujemy tutaj urody tylko zasadność wpychania wątków romansowych do filmu.

Kililove

ja sie nie obrażam.

Wiesz tyle że film Zmierzch robiony na podstawie książki pokrywał sie z tym co w niej napisano.
Czyli generalnie chodziło o romans miedzy człowiekiem a wampirem.
A w książce Tolkiena żadnego romansu nie było.

aninimka

Mi ten wątek nie pasował :(

wort801

bo jest mdły. Ciekawa jestem jak rozwiążą to w ostatniej części.

majeranek2013

A miał być jeden z najlepszych :( tyle z ich wypowiedzi zostało na ten temat :(

wort801

no wiesz jak dla mnie był niepotrzebny. Z resztą nie przepadam za takimi ckliwymi romansami.
Ale pomysl jaki dramat bedzie w trzeciej części :p

majeranek2013

Podobnie jak ja :)
może w 3 cześć będzie lepiej :)

wort801

jestem ciekawa na ile pokryje sie to z książką.

Powiem Ci że gdybym nie czytała książki to film bardziej przypadłby mi do gustu.

majeranek2013

Rozumiem cie
ale tak powiedz szczerze jak byłoby zgodne z książką nie byłoby trochę nudno byś zawsze wiedziała co zaraz będzie na ekranie a tak zawsze masz jakaś nowość .

wort801

wiesz rozumiem że można troche podkolorowac ale wprowadzanie nowych postaci...?
Dlatego osobiscie uważam że 1 była lepszą. Ale to oczywiscie to tylko moje zdanie :)

majeranek2013

Samą postać Tauriel będę bronił :) ale tego wątku miłośnego już nie można obronić ponieważ był fatalny ok ja szanuje twoję zdanie :)

ocenił(a) film na 7
wort801

Faktycznie sama postać nie jest zła, nawet wprowadzenie jej to świetny pomysł. Ale obarczenie jej istotnym wątkiem to strzał w kolano. A romans okropny. Porównanie tego do "zmierzchu" całkiem trafne.

Belief

zgadzam się z tym porównaniem to zmierzchu

wort801

dziękuje ;)
Wiesz do samej Tauriel nic nie mam. Nie jest zła. Ale podobnie jak Ty mysle że ten wątek miłosny był niepotrzebny.
Troche mi to do całej historii nie pasuje.

majeranek2013

nie ma za co :)
miał być romans najlepszy w filmach tak jak mówili twórcy a wyszło fatalnie :(

wort801

Belief dobrze napisała.

a swoją droga dobrze że Tauriel nie miała romasu z Thorinem i w ostatniej czesci "pojawiłby sie" spadkobierca jego tronu :P