Druga część kroniki opisującej Hobbita to zwykły skok na kasę. Pierwsza fajnie opisywała pracę nad filmem, projekty krasnoludów, ich wyposażenia, wygląd goblinów itd
W II mamy dokładnie to samo wzbogacone o więcej zdjęć z planu oraz opisy np. jak kręcono scenę z trollami. Oprócz tego dodano jedynie Azoga do postaci i ..to wszystko. Równie dobrze mogli wydać pierwszą kronikę wzbogaconą o postać Bladego Orka, bo wydanie 100 zł na kolejną, taką samą to przesada. Odradzam zakup, polecam obejrzeć filmiki z pracy na ekranie, wyjdzie się na tym lepiej
No chyba nie czytałas tej kroniki bo ja ją mam i jest lepsza niż dwójka. Sa bogate opisy i piekne ilustracje. I w końcu sa bezpośrednie wypowiedzi aktorów i twórców.
Hhahahaha weź mnie nie rozśmieszaj nawet. Przecież 2 kronika jest całkiem inna niż 1. W 2 są już konkrety o postaciach i zdjęcia z filmu a w 1 kronice były tylko szkice i rysunki koncepcyjne.
Nie zrozumiesz tego, bo jesteś fanatykiem i kupisz wszystko co ci podsuną pod nos. Jest dokładnie to samo co można obejrzeć na filmikach z planu i wyczytać w I części
Niestety nie, po prostu szkoda mi 100 złotych na kolejną taką samą książkę, w której znajdę komentarze w stylu: "bardzo przyłożyliśmy się do pracy nad krasnoludami, ich postacie są niezwykle szczegółowe"
To można powiedzieć o I części, druga to skok na kasę i żerowanie na ludzkiej głupocie. Czyli 1:0 dla nich w twoim przypadku
Po co mi kronika skoro mi to nice nie da, widziałem film mam przewodnik to mi styka, na kij wydawać tyle kasy na coś takiego jak kronika. Wole za to iść do kina na jakiś porządny film.
Popieram, na forum jestem dłużej od Kamila, przysłużyłem się więcej razy niż zaszkodziłem, hobbitowi.
Nie jesteś dłużej ode mnie. Ja założyłem konto w maju 2011 a ty w czerwcu. Zresztą ja na tym forum byłem gdzieś od stycznia 2011 zanim założyłem konto.
Jeszcze nie było żadnego trailera, a ty już wiesz, że to będzie najlepszy film roku. Tobie powinni odebrać prawo oceniania filmów..
Marvel wypuszcza filmy fazy 2, wychodzi Riddick i superman w reżyserii Nolana to filmy dla mnie, a jak u ciebie na co czekasz w tym roku.
Głównie czekam na:
- Great Gatsby
- Man of Steel
- Sin City: A Dame To Kill For
- Counselor
i oczywiście Hobbit: Pustkowie Smauga.
Człowiek ze stali nie jest w reżyserii Nolana. Christopher jest tam producentem.
Możesz coś więcej na temat Riddicka? Nie mam ostatnio czasu na śledzenie tego, co w świecie filmu piszczy :/
Czy to bedzie animacja czy normalny film na przykład, czy w tym wypadku Vin Diesel nadal będzie Riddickiem (bo nie wyobrazam sobie nikogo innego w tej roli ;D), czy to bedzie kontynuacja po Kronikach czy cos odleglejszego w czasie... Cokolwiek :) no i kiedy premiera?