PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328304
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Druga część kroniki opisującej Hobbita to zwykły skok na kasę. Pierwsza fajnie opisywała pracę nad filmem, projekty krasnoludów, ich wyposażenia, wygląd goblinów itd
W II mamy dokładnie to samo wzbogacone o więcej zdjęć z planu oraz opisy np. jak kręcono scenę z trollami. Oprócz tego dodano jedynie Azoga do postaci i ..to wszystko. Równie dobrze mogli wydać pierwszą kronikę wzbogaconą o postać Bladego Orka, bo wydanie 100 zł na kolejną, taką samą to przesada. Odradzam zakup, polecam obejrzeć filmiki z pracy na ekranie, wyjdzie się na tym lepiej

hr_dooku

No ja także. Ale najbardziej czekam oczywiście na Hobbita.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

To gdzie te nagrody za najlepszy film roku? I już nie chodzi mi o te nieszczęsne Oscary. Bardziej bym uwierzył jakiemuś krytykowi (czego nigdy nie robię), niż zakochanemu w Kilim fanbojowi. -.-

Baginzys

A kto powiedział że jestem zakochany w Kilim? hello to że miałem z nim avatara nie oznacza że jestem w nim zakochany. Jak ktoś ma avatar z Bilbem to mam powiedzieć że jest zakochany w nim?

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Miałeś co najmniej 2 różne avatary z Kilim. Można sądzić, że on ci się podoba.

Baginzys

Każdy ma jakiegoś ulubionego krasnoluda. Moim jest Kili i Thorin oraz Dwalin.

ocenił(a) film na 8
Baginzys

nie ma co pietnowac kamilaxa za to ze marzy o fetuszu z krasnoludem

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

na stos!

maiev888

Puknij się w łeb.

ocenił(a) film na 8
katedra

Książka jest fajna ale powiela to, co było już w " Oficjalnym Przewodniku " i " Filmowych Postaciach i Miejscach " / szczególnie, jeśli chodzi o zdjęcia / + trochę nowości / wypowiedzi, opisy, itp. /.

ocenił(a) film na 10
katedra

Masz racje 2 cześć to skok na kasę, bo w końcu co mogą pokazać czego nie było w innych przewodnikach i videoblogach.

ocenił(a) film na 8
katedra

Cóż :D, ja tam jestem kolekcjonerem i wszystkie 4 kroniki kupię, czekam tylko aż wyjdą kolejne...

ocenił(a) film na 9
katedra

Powiem krótko...dziś kupiłem dwie części Kronik i jestem MEGA zadowolony! :-)
Dawno nie widziałem tak pięknego i bogatego w treść wydania.
Polecam!

khazad7_2

Chociaż jeden zadowolony:) Kroniki są świetne. Prócz pięknych zdjęć są także liczne teksty w których sa opisane rzeczy o jakich nie było wcześniej wspominane.