Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328989
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Nie to nie jest LOTR i taki ma nie być. Nie jest to też prznudnawa jedynka co wlecze się jak flaki
z olejem. To prawie nowa jakość. Prawie robi różnicę. Już uspokajam. Powielone zostały
nieliczne błędy z jedynki plus jeden masakrycznie błąd Jacksona , jak on mógł to tak spartolić?
Ale do rzeczy. Tak jak pisałem, wierzyłem, że będzie lepiej. Pajaki?? Miodzio! Mirkwood,
świetne. Sceny w Laketown zajebiaszcze. Ale najlepsze zostawili na koniec. Nie liczyłem czasu
ale Smaug jest dobre 40 minut bohaterem. Bilbo żwawszy, Legolas commando. Tauriel to jest
bardzo jasny punkt filmu, spaja jakby całość nadając jej kształtu filmu akcji. Teraz minusy:
znowu rzeczy jak w mIRKWOOD BYŁO), Armitage powrócił do gęby wkurzonego dwulatka
któremu zabrano zabawki i nie raczy jej opuścić i przede wszystkim....tu brak mi słów...Jak oni
mogli dać tak mało Beorna...wtf??? Oj Panie Jackson. Overall, film zdecydowanie lepszy od
kiepskiej jedynki, pacing o wiele lepszy, nowe postacie nadają charakteru temu filmowi no i
oczywiście Bilbo jest gwiazdą na równi ze Smaugiem. W końcu! Przecież ten film nosi nazwę
Hobbit a nie zgraja bezdomnych górników:).
Ocena 8,5/10 :D
p.s. Smaug wymiata!:D

straightlines

Fajnie, ze się podzieliłeś informacjami, ale twój język aż razi. Rozumiem twoje podekscytowanie, ale piszesz jak dziecko z podstawówki.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Raczej dziecko z podstawówki tak nie pisze. Ty jak zwykle musisz zaczynać kłótnie wyjazd z mojego tematu nie pisałem do Ciebie tylko do innych ktorzy prosili mnie bym napisał opinię. Nara trollu nie spamuj i nie zasmiecaj mi tematu.

straightlines

Thorin wkurzonym dwulatkiem hahahah. Ciekawe jak ty bys się zachowywał, gdyby cię wrzucono do celi więziennej albo próbowano odciągnąc od misji, która za wszelką cenę chciałbyś wypełnic.
A co do Beorna to jest go pewnie tyle co w ksiazce, więc nie narzekaj. To ma byc postać tajemnicza, zeby była niespodzianka podczas Bitwy dla tych którzy nie czytali ksiażki. Zabieg celowy. Gdyby ciągle był pokazywany, jego zjawienie się w bitwie nie miałoby sensu.

straightlines

To proste... koles zazdrosci, ze Ty juz film widziales i teraz zal mu dupe sciska wiec zeby wyladowac emocje zaczyna Toba manipulowac i by osmieszyc. Wrzuc na luz ziomus i poczekajmy na jego recenzje jako "znafcy tematu"... bedzie na pewno baaaaardzo (nie)merytoryczna :) Pozdro!

ocenił(a) film na 7
MrBaggins

To jest idiota i psychofanatyk. Jego opinia jest o ironio! tu najmniej wartościowa:D

MrBaggins

Hahaha wiesz nie interesuje mnie Hobbit w wersji czeskiej. Wolę poczekać na wersje z polskimi napisami.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Hahaha co za idiota. Debilu ja skucham aktorow niepotrzebne mi sa baranie napisy. Rozumiem ze ty doceniasz Hobbita tylko z polskimi napisami ktore sa NAJWAZNIEJSZE!!! Idz sie powies schizofreniku swiat odetchnie z ulga.

straightlines

Słucham aktorów hahahaha. Ty nawet dobrze polskiego nie znasz.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

W mojej ocenie, dzieci mają dla Ciebie jeden prosty przekaz:

http://2.bp.blogspot.com/-zbhxqNoSanU/UJ0WIWhREeI/AAAAAAAARH8/yp3Wf8nzh_c/s1600/ kid-w-middle-finger.jpg

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Nice:D

ocenił(a) film na 9
ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

nie rzucaj trollami, abyś sam trollem nie dostał, serio gościu jesteś żałosny(do kamilxxx09) te xxx to chyba we własny zad.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Kolejny uzytkownik tym razem reynewan79 widzi jakim jestes imbecylem trolu.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

przecież on tego nawet nie oglądał:)

ocenił(a) film na 9
straightlines

Krótkie 2 pytanie:

Co było tym poważnym błędem Jacksona, co jak powiedziałeś spartolił?
No i 2 pytanie: czy wątek Dol Guldur jest rozbudowany i czy Radagast czaruje? :-)))

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Że Beorna prawie nie było. Tak jest sporo więcej Dol Guldur:) Myślę że będziesz zadowolony. Widzę, że tutaj już niezłe spojlery odchodzą. Wyobraź sobie, że jak pisałem wiadomość do Ciebie to byłem w Zakopcu, a już niedługo potem udało się wbić w fotel kinowy :D

ocenił(a) film na 9
straightlines

To świetnie, że Ci się seans udał :-) No i co najważniejsze, lepiej oceniasz tę część od poprzedniej, zatem mogę iść spokojny o to, że jakościowo będzie jeszcze lepiej :-)
No ale czarował ten Radagast czy nie? :-) Rzucił w Nekromantę Jeżem Sebastianem, puścił jakiś napal z różdżki na Nazgula? :-) Trochę więcej info poproszę ;) Cierpieć będę z ich nadmiaru w samotności :P

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Co do Radagasta to zostawię ci tę jedną furtkę jeszcze zamkniętą:). Zdradzę tyle, że walka na magię jest choć nie jest to dość długa sekwencja. Ale widowiskowa.

ocenił(a) film na 9
straightlines

No ale Radagast coś zdziałał? :-) No weź... bo powoli zaczynam się czuć bez odpowiedzi na to pytanie maltretowany :P

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Ehh podejrzewałem, że będziecie chcieli twardych spojlerów:) Chrzanić Radagasta, najwazniejsze jest to, że wątek Dol Guldur nie rozczaruje Cię ani trochę.

ocenił(a) film na 9
straightlines

No dobra :-) Taka odpowiedź mi wystarczy :-) Dziękuję! :-)

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Ale mnie maltretują tym wyglądem Bolga przeciez to logiczne jak będzie wyglądał. Kurde nikogo nie intersuje np. jak zachowuje się Thorin, ile trwa rozmowa Smauga z Bilbem albo np jakie sa odtsepstwa od ksiązki (chociaz nie tego bym chyba nie pisał bo to tez mega spojlery)...

ocenił(a) film na 9
straightlines

Mnie to podniecenie Bolgiem śmieszy :-)

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Kurczę stary powiem Ci, że pająki są sto razy lepsze od tych wszystkich Azogów i Bolgów...laski piszczały, hehehe. Świetna scena. Natomiast szeroko obgadana kwestia mocy pierscienia i jego wplywu na Bilba jest jakby....no większej wagi temu nie przydano.

ocenił(a) film na 9
straightlines

Wspaniale sie was czyta dzięki Star za zachęcenie i miłe wstępne wrażenie ;)

straightlines

Swietne krotkie opisanie. Nie powiedziales zbyt duzo, ale nie powiedziales tez zbyt malo. Dzieki wielkie!

ocenił(a) film na 7
kazkas

Spoko nie wiem jak inni ale staram się nie zdradzać szczegółów mimo że obiecałem Kamilkowi zaspojlerować mu cały film. Ale on to chyba nawet by chciał tego:D

ocenił(a) film na 9
straightlines

BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLG ?.

ocenił(a) film na 7
lavrenzo84

Kuźwa stary nie jest Kamilek żeby sczegóły spojlerować. Nadmienię Ci że nie jest go wiele i nie zapada w pamięć. Naprawdę zbyteczny dodatek nawet jeśli występował w książce to naprawdę jest zbyteczny.

ocenił(a) film na 9
straightlines

Jakie szczegoly ?.Ja chce tylko wiedziec czy ten Bolg to jest prawdziwy Bolg czy moze ten ze spotu CGI.Czy ja prosze o zbyt wie ?.Hmm.To zadennnnnnnnnn spojler.

ocenił(a) film na 9
lavrenzo84

Matko... wszyscy się na tego Bolga rzucili... a przecież film na tytuł HOBBIT i tytułowy Bilbo Baggins i jego przygody są tu ważne. Sam Bolg to niewielki dodatek... trochę się pokręci, trochę poburczy, pomruczy, pokwiczy jak dzika świnia a później i tak albo Beorn mu łeb urwie w Bitwie 5 Armii lub wcześniej... lub po prostu w bliżej nieokreślony sposób niebawem padnie trupem.

Nad trupami (tymi pewnymi) nie ma co się pochylać ;)

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

Zle mowisz.Bo jak Beorn utnie mu lep to chociaz bedzie to wazny lep a tak to wogole moga i Beorna darowac sobie i Bolga skoro i do jednego i do drugiego nie przywiazali duzej uwagi.

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Powiem tak. Orki to nie jest jakis wazny punkt tego filmu. Najwiekszy nacisk polozyli na to co było w ksiazce. Jest sporo odstepstw od ksiazki, ale nie przeszkadzaja mi one (chociaz jak Gandalf mowi ze ma sprawe do zalatwienia to reakcja krasnoludow jest co najmniej dziwna). No i naprawde jak nie czekales na smoka tak ta sekwencja Cię pozbawi tchu na jakis czas:)

straightlines

Nie orki, tylko orkowie :D

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Przyszedłeś tutaj tylko trollować?

straightlines

Możesz zdradzic, czy sa w filmie orły?

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Kofwit tego typu pytanie zadał mi w prywatnej korespondencji tu nie chce pisac megaspojlerow.

straightlines

Czyli sa :D Pewnie chodzi o High Fells

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Ni e to chodziło o Smauga.

straightlines

Orły i Smaug? dziwne.

ocenił(a) film na 7
ocenił(a) film na 9
straightlines

Krotka pilka jak wyglada wkoncu te Bolg ?.Czy tak jak z tego spotu czy moze z broda jak powinien wygladac ?.

ocenił(a) film na 9
lavrenzo84

Z pewnością nastolatki w kinach będą piszczały na widok Bolga tak samo jak na widok Kiliego ;P

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

na widok Bolga nie powinien nikt piszczec hehe.On powinien byc zly,przerazajacy,wsciekly,ochydny i przedewszystkim brzydki nie CGI

ocenił(a) film na 7
lavrenzo84

Ludzie najbardziej reagowali na pajakach i Smaugu. Zdecydowanie te dwie sekwencje były najlepiej odebrane.

ocenił(a) film na 9
straightlines

Nic nie poradze ze w Hobbicie najbardziej mnie Bolg interesuje.Jesli go spieprzyli i wyglada CGI tak jak w tym spocie to jestem wqrzony na caly miesiac.

ocenił(a) film na 10
lavrenzo84

Nie spieprzyli :)

ocenił(a) film na 9
straightlines

Czy nie mozecie normalnie odpowiedziec tak albo nie !.Jak ten Bolg wyglada.